Fegyelmi határozatok

Szeptember 18-i határozatok

2014-09-18 14:31:21

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) szeptember 18-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB a Honvéd – Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ, Honvéd tulajdonos és más sportszervezet szidalmazása) miatt a Haladást, mint visszaesőt 250.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Videoton FC - Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ és az ellenfél sportszervezet szidalmazása) miatt a Videoton FC-t, mint visszaesőt 150.000 Ft, a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ, az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) miatt az Újpestet, mint visszaesőt 600.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Magyar Kupa

A FEB tárgyalás megtartása után Tóth Tibor (Sajóbábony) korábbi 4 hónapra szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

A FEB tárgyalás megtartása után Molnár István és Ivanics Bence (mindkettő Ikarus) korább 4 illetve 3 hónapra szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

A FEB tárgyalás megtartása után Bognár György vezetőedző (Csákvár) korábbi határozatban kiszabott 100.000 Ft pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Ligakupa

Ferenczi János (DVSC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Kovács Gábor (Paks) 1, Marjanovic Lazar (Diósgyőr), mert a két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a tartalék játékvezető felé sportszerűtlen megjegyzést tett, 2 és Zulevs Vadims (Lombard) 1 soron következő Ligakupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

A FEB a Veszprém - Tatabánya mérkőzéssel kapcsolatban a vendég szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ és az MLSZ JB alelnök szidalmazása) miatt a Tatabányát 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS