Fegyelmi határozatok

Szeptember 25-i fegyelmi határozatok

2018-09-25 17:13:40

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) megtartotta a tárgyalást a 8. fordulóban lejátszott Puskás Akadémia–MOL Vidi FC mérkőzés után történtek miatt, és a kétórás eljárás után büntetés nélkül zárta le az ügyet.

A Fegyelmi Bizottság indoklása szerint a hivatalos jegyzőkönyvek, a meghallgatások és a videófelvételek alapján egyértelmű, hogy ütés, rúgás, vagy más a Fegyelmi Szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú szándék sem volt megállapítható.

Ugyanakkor mind a helyszínen, mind a tv-s közvetítésben nyilvánvaló volt, hogy a játékosok és szakmai stábok viselkedése megkérdőjelezte a sportszerűség és közvélemény elvárásai által szabott határokat. Ez a tény a fegyelmi eljárásban is világossá vált: az érintett játékosok és a meghallgatott klubvezetők kivétel nélkül elismerték, hogy a mérkőzés lefújása utáni viselkedésük elítélendő, sajnálják, megbánták, amit tettek, és elnézést kérnek az ellenféltől és a szurkolóktól. Az eljárásban résztvevő összes szereplő egységes véleménye volt, hogy az eseménysor ártott a két klub és a sportág megítélésének. A klubok saját hatáskörükben ennek megfelelően kezelték az esetet.

Mindezek ismeretében az MLSZ reméli, hogy a jövőben nem fordul elő hasonló helyzet. A szövetség természetesen a mostani döntéstől függetlenül minden olyan esetben eljárást kezdeményez, amikor nem példamutató, sportszerűtlen vagy erőszakos viselkedést tapasztal játékosok, vagy vezetők részéről.

Magyar Kupa

Ilkovics Miklós (Jászberény) 1,  Illés Richárd (Putnok) 1, Bartha László (Paks), mert amikor nem a labda közelében tartózkodott megütötte ellenfelét 4, Újvári Ádám (Balatonfüred) 1, Puter Mihály (Öttevény) 1, Simonfalvi Gábor (Andráshida), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Erdei Nagy Norbert (Sajóbábony), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Czifra László (Gesztely), mert a  játékvezető személyére sértő kifejezést használt és fenyegetően lépett fel vele szemben, majd az öltözőfolyosó előtt a játékvezető működése ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 5, Demkó Balázs (Gesztely), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment és ott a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 5 soron következő férfi felnőtt nagypályás  Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi felnőtt futsal bajnokságok és kupák

Gregus Richárd (Covritas) 1, Balogh Zsolt (Energia SC) 1, Póta Balázs Dániel (Újpesti FC) 1 soron következő férfi felnőtt futsal  bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Varga László vezetőedző (5 Stars), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott  a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB II  férfi  felnőtt futsal  bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni eltiltás

Zanko Hryhoriy  (Cigánd – MK), Debreceni András  (ETO – MK), Grabant Péter (Dorog – MK), Ekker Milán  (ZTE  – MK), Czutor Vito-Nico  (SBTC – MK), Híves Balázs  (SBTC – MK),  Körmendy Kevin Tamás (Balatonlelle – MK) 1–1 soron következő férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa   mérkőzésre szóló eltiltás.

Horváth Szabolcs  (Testnevelési Egyetem –  NB II), Balogh Dénes (Kazincbarcika – NB II), Dávid Péter  (Kistarcsa – NB II)  1–1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

Putnok 12, PMFC  10, Jánoshalma 6, Gesztely 8,4, Úrkút 8,4 ezer forint.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol