NB I: Otthon játszik a Fradi és a MOL Vidi is

2019. február. 22., 11:52   |    

NB I: Otthon játszik a Fradi és a MOL Vidi is

Az OTP Bank Liga első két helyezettje egyaránt hazai pályán szerepel szombaton, a második kör utolsó fordulójában. Az M4 Sport a Ferencváros–Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd–MTK Budapest mérkőzéseket közvetíti élőben, míg az m4sport.hu oldalon az összes bajnoki látható lesz. A 17.00 órás meccsekről a Kossuth Rádió 18.30-tól sugároz körkapcsolásos közvetítést, a Honvéd és az MTK mérkőzését a 20.11-es Sportvilágban követhetik nyomon a szurkolók.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Groupama Aréna, 17.00)

A zöld-fehérek az első tavaszi fordulóban Böde Dániel a hajrában szerzett góljával nyertek pályaválasztóként a Bp. Honvéd ellen, majd vendégként Újpesten döntetlent játszottak, Debrecenben kikaptak, mindkétszer a kilencvenedik perc letelte után kaptak gólt. A hazai mérlegüket javítja, hogy szerdán a Magyar Kupában 2–0-ra megverték a hetek-hónapok óta veretlen Kisvárdát. A Groupama Arénában, vidéki csapat ellen, 2016 novembere óta nem kaptak ki az OTP Bank Ligában, sőt, az az egyetlen vereségük az új stadionban. A Puskás Akadémia ellen egy döntetlen kivételével eddig mindig nyertek pályaválasztóként. A vendégek bravúrral, a MOL Vidi FC székesfehérvári legyőzésével kezdték a tavaszt, ám a következő három mérkőzésükön, beleértve a szerdai, Paks elleni hazai kupameccset, kikaptak. Idegenben mindössze négy pontot szereztek eddig az NB I 2018–2019-es idényében.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Mezőkövesd, 17.00)

Egyik csapatnak sem sikerült a szerdai kupatalálkozó, a Mezőkövesd nem bírt otthon a Haladással (0–0), a Kisvárda pedig, igaz, erősen tartalékos összeállításban, 2–0-ra kikapott a Ferencvárostól. Kuttor Attila együttese, amely öt ponttal áll a táblázaton a Kisvárda előtt, a legutóbbi fordulóban, Szombathelyen győzni tudott, lezárva nyeretlenségi sorozatát. Pályaválasztóként, az OTP Bank Ligában, a legutóbbi négy meccséből csak a MOL Vidit verte meg. A Kisvárda tavasszal még nem kapott gólt a bajnokságban, érdekes, hogy most az OTP Bank Ligában és a Magyar Kupában is egy Ferencváros elleni, idegenbeli 0–2 jelenti a legutóbbi vereséget. November vége óta az NB I-ben nem talált legyőzőre Dajka László csapata.

MOL VIDI FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(MOL Aréna Sóstó, 17.00)

Marko Nikolics együttese az első két hazai bajnokiját – nagy meglepetésre – elveszítette 2019-ben, az elsőn elbukva egyben az új arénában meglévő, addig még százszázalékos mérleget. A székesfehérváriak a DVTK elleni botlás óta kétszer nyertek, előbb az MTK ellen a bajnokságban, majd a Taksony ellen, Magyar Kupa-mérkőzésen. A 2019-es tétmérkőzéseket tekintve nyolc félidőből egyben játszott igazán meggyőzően a bajnokcsapat. A Haladás az utolsó helyen áll, hátránya több az utolsó előttivel szemben (13), mint a megszerzett pontjainak a száma (10). A kupasorozatot is figyelembe véve, a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésén, Pakson és Mezőkövesden, döntetlent játszott, sőt igaz az az állítás is, hogy 2019-ben, tétmérkőzésen, vendégként még veretlen.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

Két, hosszú idő óta veretlen csapat találkozik egymással Újpesten. A lila-fehérek legutóbb november 21-én, a MOL Vidi ellen szenvedtek vereséget. Pályaválasztóként legutóbb az első fordulóban, az újonc MTK-tól kaptak ki. Otthon a legutóbbi hat meccsükből négyet megnyertek, a Paks és a Ferencváros szerzett pontot a Szusza Ferenc Stadionban. A Diósgyőr november 3-án, Felcsúton, a Puskás Akadémiától kapott ki legutóbb, az előző két idegenbeli bajnokiját, a Paks és a MOL Vidi FC ellen, egyaránt 2–1-re megnyerte, Fernando együttese a legutóbbi hét idegenbeli bajnoki mérkőzéséből csak egyen, a Honvéd ellenin nem szerzett gólt. A Diósgyőr legutóbb 2006-ban nyert bajnoki mérkőzést az Újpest vendégeként.

PAKSI FC–DEBRECENI VSC
(Paks, 17.00)

A zöld-fehérek tavasszal még nem kaptak ki, az első meccsüket megnyerték, majd kétszer döntetlent játszottak a bajnokságban, illetve szerdán nyertek a Magyar Kupában a Pancho Arénában. Az OTP Bank Ligában, pályaválasztóként, a legutóbbi öt mérkőzésükön nyeretlenek maradtak. A Debrecen emlékezetes mérkőzésen, nagyon látványos góllal verte meg egy héttel ezelőtt a Ferencvárost, majd ugyancsak egy kései góllal győzött a Magyar Kupában, Ajkán. A bajnokságban vendégként legutóbb simán kikapott Kisvárdán, de az őszi idény végén győzött az MTK és a Haladás ellen is. Legutóbb, 2018 áprilisában, öt gólt szerezve nyert Pakson.

BUDAPEST HONVÉD FC–MTK BUDAPEST FC
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 19.30)

Mivel ezúttal az MTK a kispestiek vendége, nem rendezhetik hazai mérkőzésüket a Hungária körúton. A helyszín így a gyirmóti stadion lesz. A Honvéd két hete legyőzte pályaválasztóként a Puskás Akadémiát, ez az egyetlen sikere a bajnokságban november 3. óta. Azóta nyolc forduló alatt hat pontot gyűjtött. Az MTK a legutóbbi négy bajnokijából hármat elveszített, egyetlen győzelmét Mezőkövesden, tehát idegenben aratta. A két csapat között két pont a különbség, a Honvéd 32 ponttal az ötödik, az MTK a hatodik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS