0-3-ról büntetőkkel nyertek a strandfocisták

2013. június. 16., 18:03   |    

0-3-ról büntetőkkel nyertek a strandfocisták

Strandlabdarúgó-válogatottunk vasárnap, Azerbajdzsán ellen játszotta utolsó meccsét a Euro Beach Soccer League terracinai selejtezőtornáján.

A legfontosabb meccsen, 40 fokos melegben, izzó homokon, hat magyar nyolc azeri ellen – ilyen előjelekkel készült csapatunk utolsó olaszországi meccsére. Ennek ellenére a magyar strandlabdarúgó-válogatott két napon belül a második meccset nyerte meg hátrányból, ezúttal 0-3-ről fordítva, hősies küzdelemben. Sérülés, betegség és eltiltás miatt hárman nem léphettek homokra a válogatottban: Borszéki kapusnak így pihenő nélkül kellett védenie, míg nyolc helyett csak hat mezőnyjátékos játszott. De hogyan! Az azeriek viszonylag gyorsan kétgólos előnybe kerültek, de a csapat - egy-két egyéni hibát leszámítva - stabil maradt. Minél jobban fogyott az idő, annál nagyobb erőt mozgósítottak válogatottunk tagjai, és a második negyedtől a helyzeteket is sikerült jobban kihasználni. A meccs második felében megfontoltan futballozott a magyar válogatott, jól sikerült forgatni a fáradó játékosokat, taktikailag magas szinten működött a megálmodott rendszer, és hátul Borszéki kiválóan védett.

Az utolsó negyed végén nem ért véget a dráma, ugyanis a magyar válogatottnak csak a döntetlen kiharcolására volt energiája – ekkor még. A háromperces hosszabbítás sem hozott gólt, majd jöttek a kilencméteresek, és jött Borszéki zseniális magánszáma: négy azeri büntetőt hárított, míg Sebestyén, a csapat nemzetközi újonca, meglepetésembere belőtte azt, amellyel a magyar válogatott hatalmas küzdelem végén megnyerte a mérkőzést, és megőrizte az esélyt arra, hogy – a három csoport két legjobb harmadikja között - bejusson a liga augusztusi nyolcas döntőjébe.

Azerbajdzsán-Magyarország 4-4 (3-1,0-1, 1-2), 9 méteresekkel: 4-5
Magyarország: Borszéki – Weisz, Simonyi, Besenyei, Sebestyén
Cserék: Jaksa, Berkes
A magyar gólszerzők: Simonyi, Berkes (2), Besenyei.

A másik mérkőzésen: Izrael-Törökország 8-5
A torna végeredménye: 1. Izrael, 2. Törökország, 3. Magyarország, 4. Azerbajdzsán

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS