100 éves a Magyar Kupa-döntő - út a döntőig II.

2010. május. 19., 10:29   |    

100 éves a Magyar Kupa-döntő - út a döntőig II.

Május 26-án, a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a Magyar Kupa döntőjét, a fináléban a DVSC-TEVA és a ZTE FC csapatai mérkőznek meg egymással. A sorozat történetének első fináléját 1910-ben rendezték meg, vagyis idén százéves a kupadöntő. A találkozót felvezető sorozatunk következő részeként a zalaiak útját nézzük végig a döntőig.

A Zalaegerszeg a harmadik körben, mintegy bemelegítésként, a szomszédos Hévízre látogatott, de a meccs a vártnál kellemetlenebbül alakult a csapat számára. A 75. percig sehogyan sem sikerült bevenni a hazai kaput, és ekkor még 0-0-ra állt a találkozó, a gyors búcsú is benne volt a pakliban. A hajrára azonban összekapták magukat Csank János tanítványai, és végül egy kiváló utolsó negyedórát produkálva magabiztosan, 3-0-ra győztek.

Még nagyobb kihívást jelentett a második körben a Pécs az egerszegiek számára, az NB II Nyugati csoportjának egyik élcsapata ellen a rendes játékidő kevés volt a gólszerzésre a zalaiaknak, a lelkes hazaiak nem álltak messze a bravúrtól. A 115. percben azonban a ZTE házi gólkirálya, Rudnevs megtörte a gólcsendet és eldöntötte a továbbjutást. Az ötödik körben az ős-rivális Haladás jutott ellenfélnek, és a Zete viszonylag könnyedén lépett tovább, a szombathelyi 2-0-ás diadal után hazai pályán a döntetlen is bőven elég volt a sikerhez.

A negyeddöntőben szintúgy magabiztos volt a továbbjutás, a Szigetszentmiklóst 6-1-es összesítéssel intézték el Kocsárdiék. Az elődöntőben az Újpest már sokkal keményebb diónak bizonyult, de az egerszegiek - kihasználva a fővárosiak hullámvölgyét - idegenben egygólos előnyre tettek szert, hazai pályán pedig 0-0-ra végeztek az időközben edzőcserén is átesett lila-fehérek ellen.

Harmadik forduló

Hévíz - ZTE FC 0-3
Gólszerző: Miljatovic a 77., Horváth a 80., Szalai a 87. percben

Negyedik forduló

PMFC - ZTE FC 0-1
Gólszerző: Rudnevs a 115. percben

Ötödik forduló

Szombathelyi Haladás - ZTE 0-2
Gólszerző: Horváth a 8., Rudnevs a 86. percben

ZTE FC - Szombathelyi Haladás 1-1

Gólszerző: Todorovic a 25., ill. Nagy G. a 25. percben

Továbbjutó a ZTE FC 3-1-es összesítéssel.

Negyeddöntő

SZTK-Erima - ZTE FC 0-3

Gólszerző: Pavicevic a 6., Pavicevic a 27., Rajcomar a 80. percben

ZTE FC - SZTK-Erima 3-1
Gólszerző: Kamber a 33, Máté a 62., Pavicevic a 88., ill. Riedl a 30. percben

Továbbjutó a ZTE FC 6-1-es összesítéssel.

Elődöntő

Újpest FC - ZTE FC 0-1
Gólszerző: Balázs a 88. percben

ZTE FC - Újpest FC 0-0

Továbbjutó a ZTE FC 1-0-ás összesítéssel.


Jegyárusítás a Magyar Kupa döntőjére

A Puskás Ferenc Stadionban május 26-án, 19 órakor kezdődő DVSC-TEVA - ZTE FC mérkőzés belépői 1000 és 1500 forintos áron vásárolhatók meg a döntőben résztvevő kluboknál, valamint Budapesten az IBUSZ Sportirodában (Budapest VI., Oktogon 3.).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS