14 év után ismét BL-meccs Budapesten

2009. szeptember. 29., 10:04   |    

14 év után ismét BL-meccs Budapesten

Bajnokok Ligája-csapatunk, a Debrecen kedden 20.45-kor a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a hétszeres francia bajnokcsapatot, az Olympique Lyont. A magyar szurkolók 14 év után (1995-ben a Ferencváros a Real Madridot, az Ajaxot és a Grasshopperst fogadta) láthatnak ismét BL-mérkőzést a fővárosban, az esti meccsre valamennyi jegy elfogyott - természetesen gazdára talált az a 6000 szék is, amelyet az MLSZ a Svédország elleni vb-selejtező előtt szereltetett fel, bővítve a stadion befogadóképességét.

A Loki két héttel ezelőtt remekül helytállt Liverpoolban, s bár végül 1-0-ás vereséget szenvedett, játékát nem érhette kritika. Herczeg András tanítványaira ma is komoly feladat vár, a Lyon az egyik legismertebb és legsikeresebb francia klubcsapat.

Története első bajnoki címét 2002-ben szerezte meg, majd Jacques Santini, Paul Le Guen, Gérard Houllier és Alain Perrin vezetésével sorozatban hétszer lett aranyérmes. A tavasszal megszakadt ugyan a sorozat, a Bordeaux lett a bajnok, de a csapat erősebb, mint volt. Igaz, hogy távozott a legnagyobb érték, Karim Benzemáért 35 millió eurót fizetett a Real Madrid, de érkezett Lisandro Lopez vagy Bafétimbi Gomis. A Bajnokok Ligájában még nem sikerült a nagy eredmény, de 2004 és 2006 között rendre a negyeddöntőig jutott a Lyon, míg a legutóbbi három kiírásban a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

A Debrecen eddig egyszer játszott francia csapattal európai kupasorozatban: 2001-ben kiesett a Girondins Bordeaux-val szemben. Az első, franciaországi meccsen 5-1-re kaptak ki a debreceniek, de a hazai visszavágón a 65. percben már 3-0-ra vezettek, s egyetlen gólra voltak a továbbjutástól, amikor végül Pauleta találata eldöntötte a párharc kimenetelét. Az Olympique Lyon európai kupában még soha nem találkozott magyar együttessel.

A Loki eddigi sérültjei közül Mészáros Norbertnek alighanem ki kell hagynia a találkozót, a védő a Kaposvár elleni bajnokin szenvedett húzódást, azonban minden bizonnyal pályára léphet Szakály Péter, valamint a két válogatott, Rudolf Gergely és Bodnár László is.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS