30 év után újra Fradi-Slovan – A szlovák és a magyar bajnok a BL-selejtezőben találkozik

2022. július. 20., 00:15   |    

30 év után újra Fradi-Slovan – A szlovák és a magyar bajnok a BL-selejtezőben találkozik

A párharc első mérkőzését július 20-án, szerdán 20:00-kor rendezik a Groupama Arénában, telt ház előtt. A pozsonyi visszavágóra egy hét múlva, július 27-én kerül majd sor. A továbbjutó a selejtező harmadik fordulójában az FC Zürich-Qarabag párosítás győztesével találkozik.

Sorozatban negyedik európai főtáblás szereplésére készül a magyar bajnok, a következő lépést BL-csoportkör felé a szlovák aranyérmes ellen tehetik meg a zöld-fehérek. Az FTC az előző fordulóban a kazah bajnok FC Tobolt búcsúztatta, miután az idegenbeli 0-0-t követően hazai pályán 5-1-re múlta felül ellenfelét.

Az SK Slovan Bratislava a Fradinál nehezebben jutott tovább, a grúz bajnok Dinamo Batumi ellenében. A párosítás első, pozsonyi felvonása 0-0-val végződött, és bár a második mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, a Slovan egyenlített, és a hosszabbításban a győzelmet és ezzel együtt a továbbjutást jelentő gólt is megszerezte.

A két csapat a Bajnokok Ligája első idényében találkozott egymással, az 1992-93-as szezon selejtezőjében. A pozsonyi mérkőzés rendőri túlkapásai miatt rossz emlékű párharc során a szlovákok bizonyultak jobbnak, és 4-1-es összesítéssel jutottak tovább.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a hazaiak részéről Sztanyiszlav Csercseszov és Botka Endre nyilatkozott. A klub hátvédje röviden kitért a csapat 30 évvel ezelőtti Slovan elleni összecsapására, valamint a mérkőzéssel kapcsolatos elvárásairól is beszélt:

– A magyar ember nehezen felejt, lehet, hogy én még nem éltem az akkori esemény idejében, de láttuk videón, hogy mi történt, és azt hiszem, ezt senki se fogja elfelejteni. Itthon kezdjük a párharcot, ezért támadóbban kell fellépnünk az első perctől kezdve, meg akarjuk nekik mutatni, hogy nincs sanszuk ellenünk. Nem emelnék ki senkit, nincs okunk senkitől sem félni. Felkészültünk mindenkiből.

A zöld-fehérek szakvezetője, Sztanyiszlav Csercseszov kiemelte, reméli, hogy a megbeszélt taktika visszaköszön a pályán:

– Nem lenne helyénvaló előnyökről beszélni. Azt szeretném, hogy minden, amit taktikailag megbeszéltünk, az visszaköszönjön a pályán. Szerdán még csak az első felvonása lesz a párharcnak. A Tobol ellen sem dőlt el a párharc felénél a továbbjutás, most sem biztos, hogy már szerda este meglesz a továbbjutó. Nekünk a továbbjutás kiharcolása a célunk. Szerdán egy másik ország bajnokával fogunk összecsapni, amely szintén zsinórban négy bajnoki címet nyert. Az ellenfélnek is megvannak a maga erősségei, de ez számunkra nem jelenthet nyomást.

A szakember a szurkolók szerepét is hangsúlyozta:

– Nagyon örülünk, hogy telt házas meccs lesz. Nekünk egy dolgunk lesz: mindent kiadni magunkból, tudjuk, hogy a szurkolóink mögöttünk állnak. Nemcsak a mi szurkolóinknak szeretnék üzenni, hanem a vendég drukkereknek is: ne csak a múltba tekintsenek vissza, maradjon normál mederben a szurkolás a szerdai találkozón.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS