NB I: Eldőlhet, ki lesz a bronzérmes és a kieső

2020. június. 23., 10:00   |    

NB I: Eldőlhet, ki lesz a bronzérmes és a kieső
Fotó: paksifc.hu

Kedden és szerdán rendezik az OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulóját. Alakulhatnak úgy az eredmények, hogy eldőlnek a legfontosabb, még nyitott kérdések: melyik csapat lesz a harmadik, s melyik a tizenegyedik.

MOL FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROSI TC
(Kedd, MOL Aréna Sóstó, 18.55)

A bajnok és a második helyezett találkozója, amely arról is emlékezetes maradhat, hogy búcsúzik a fehérváriak utóbbi éveinek két meghatározó alakja, Juhász Roland és Paulo Vinícius. Vitathatatlanul a zöld-fehérek vannak jobb formában, az újrakezdés óta nyolc mérkőzésükből hatot megnyertek, két döntetlen mellett. Ugyanakkor a Vidi – a kupamérkőzéseket is beszámítva –, ugyancsak nyolc meccsen, 2–5–1-es mérleget produkált. Az OTP Bank Ligában, pályaválasztóként, idén még veretlen, viszont a Ferencváros ellen 2018 decembere óta nem tudtak bajnoki mérkőzést nyerni.

ÚJPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Kedd, Szusza Ferenc Stadion, 21.05)

Az Újpest a kilencedik helyen áll a bajnokságban, két ponttal előzi meg a kieső helyen álló Debrecent. A hátralévő mindkét meccsét otthon játssza a 2019–2020-as idényben, a két újonc ellen. Amióta Predrag Rogan átvette a lila-fehéreket, az Újpest még veretlen a Szusza Ferenc Stadionban, a mérlege két győzelem és egy döntetlen. A csapat akkor biztosítja ebben a fordulóban a bennmaradását, ha legyőzi a ZTE-t, s a Debrecen nem tud nyerni Mezőkövesden. A ZTE február 22. óta veretlen a bajnokságban, azóta kilenc mérkőzést játszott. Múlt pénteken a Honvéd elleni győzelemmel biztosította a bennmaradását, mi több, feljött az ötödik helyre. Ilyen jó pozícióban még egyszer sem állt az idény során.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szerda, Mezőkövesd, 16.55)

Mind a két csapat számára nagyon fontos a mérkőzés. A kövesdiek a harmadik helyért küzdenek, egyelőre azonos pontszámmal állnak a Puskás Akadémiával, de eggyel több győzelmük van. Ha szerdán nyernek, a rivális pedig kikap, eldől az Európa-ligáért folytatott versenyfutás. A Mezőkövesd szombaton 2–1-re nyert a MOL Fehérvár ellen, ez volt az első győzelme tétmérkőzésen az újrakezdés óta. A DVSC a tizenegyedik helyen áll, de biztosan bennmarad, ha meg tudja nyerni a hátralévő két mérkőzését. A szerdai, mezőkövesdi találkozó után szombaton a Paksot fogadja. A Loki, hosszú hetek után, vasárnap nyert először, otthon a Diósgyőr ellen. Vendégként a legutóbbi hat bajnokiján nem szerzett pontot.

BUDAPEST HONVÉD–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Szerda, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.00)

A Honvéd visszaesett a hetedik helyre, miután a legutóbbi két mérkőzését egyaránt 2–0-ra elveszítette. Előnye csupán hat pont a Debrecennel szemben, de a Paks és a Loki is biztosan nem előzheti meg. Pályaválasztóként február 8. óta kizárólag a DVSC elleni meccsét nyerte meg az OTP Bank Ligában. A Rákóczi biztosan tizenkettedikként zárja a szezont, bár akadt az újrakezdés után egy ígéretes időszaka, a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Vendégként eddig kizárólag Debrecenben szerzett pontot, de ott négyet is.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szerda, Kisvárda, 19.00)

Hasonló a képlet a keddi mezőkövesdi mérkőzéshez, az egyik csapat a harmadik helyért, a másik a bennmaradásért küzd. Különbség: ebben a párosításban a pályaválasztó áll gyengébben. Ugyanakkor amennyiben nyer, s a DVSC nem tudja elvinni a három pontot Mezőkövesdről, biztosítja a helyét az OTP Bank Liga következő szezonjának mezőnyében. A piros-fehérek a legutóbbi két hazai bajnokijukon nem tudtak győzni. A Puskás Akadémia akkor őrzi meg a reményét a harmadik helyre, ha nem kap ki, vagy a Mezőkövesd nem nyer. Vendégként a 2019–2020-as idényben mindössze kétszer kapott ki bajnoki mérkőzésen, egyszer Mezőkövesden, egyszer pedig Zalaegerszegen. Ha tudott idegenben gólt szerezni az idényben, egyszer sem veszített.

PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szerda, Paks, 21.05)

A paksiak február 29. óta mindössze egy bajnoki vereséget szenvedtek, mégpedig a legutóbbi hétvégén, a Pancho Arénában. Pályaválasztóként eddig csak egyszer, február 8-án kaptak ki 2020-ban, szintén a Puskás Akadémiától. Otthon a legutóbbi két meccsükön öt gólt szereztek, a legutóbbi négyből hármon nem kaptak gólt, csak a bajnok Ferencváros tudta bevenni a hálójukat. Egy DVTK elleni győzelem nagyot javítana a helyzetükön, ha három pontot szereznek, a DVSC pedig nem tud nyerni Mezőkövesden, a Paks már tét nélkül utazhat az utolsó fordulóra Debrecenbe. A Diósgyőr a hatodik helyen áll a bajnokságban, a legutóbbi öt fordulóban csupán egy pontot szerzett, vendégként a legutóbbi három találkozóját 0–10-es összesített eredménnyel veszítette el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS