90 százalékos támogatással épült pálya Kevermesen

2013. november. 28., 15:07   |    

90 százalékos támogatással épült pálya Kevermesen

Szerdán átadták a Békés megyei Kevermesen épült új, 20x40 méteres műfüves játékteret, az MLSZ Pályaépítési Programjának elsőként felavatott kedvezményes pályáját.

2013 júliusában a Magyar Labdarúgó Szövetség „zártkörű” (elsősorban az országos programban induló, de onnan forráshiány miatt lemorzsolódó, valamint a megyei igazgatók által javasolt hátrányos helyzetű települések számára elérhető) pályázatot hirdetett a kedvezményes pályaépítési konstrukcióra vonatkozóan. A nyertes önkormányzatok és sportszervezetek 30% helyett 10% önrész biztosításával építhetnek kisméretű műfüves labdarúgó pályát, így a hátrányos helyzetű régiókban is sportolási lehetőséghez juthatnak a nehéz körülmények között élő fiatalok. A költségek 70 százalékát TAO-forrásból az MLSZ biztosítja, a fennmaradó 20 százalékot pedig a FIFA állja Goal Programjának forrásaiból. A sikerrel pályázó önkormányzatoknak vagy sportszervezeteknek így grund méretű pálya esetén megközelítőleg bruttó 1,5 millió Ft, kisméretű pálya esetén 3 millió Ft önerőt kell biztosítaniuk.

Idén összesen húsz pálya épül fel ebben a konstrukcióban, ezek közül a Békés megyei Kevermes műfüves pályáját avatták fel elsőként, az ünnepélyes átadón az MLSZ részéről Dankó Béla elnökségi tag, a Békés megyei igazgatóság elnöke vett részt. A villanyvilágítással felszerelt modern pálya a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány segítségével és anyagi hozzájárulásával épült meg.

- Kevermes az első olyan dél-békési település, ahol műfüves pályát avathatunk - mondta az ünnepségen Lantos Zoltán, a település polgármestere. - Fontos, hogy a térség fiatalsága minden lehetséges támogatást megkapjon. Minél több a kulturált kikapcsolódási lehetőség és sportlétesítmény, annál több és nagyobb kitörési lehetősége van a fiataloknak az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életre.

$galeria_cim




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS