A 2013–2014-es idény első tétmérkőzése következik

2013. július. 12., 09:18   |    

A 2013–2014-es idény első tétmérkőzése következik

2013-ban már találkozott egymással kupamérkőzésen a szombat esti, a Puskás Stadionban rendezendő Szuperkupa-döntő két résztvevője, a Győri ETO és a DVSC-Teva. A magyar Kupát a Loki nyerte, amelynek mérlege az utóbbi időben jobb a két csapat egymás elleni párharcában.

A két együttes legutóbbi öt párharcából a Győri ETO egyet, a DVSC-Teva négyet nyert meg. A bajnoki találkozók mellett egy kupamérkőzést játszottak egymással a felek, a mostanihoz hasonlóan Budapesten, azt a Loki nyerte meg május 22-én 2-1-re. Ám az akkori nyerőember, a mindkét debreceni gólt szerző Adamo Coulibaly már távozott a klubtól.

Mindkét együttes nemzetközi kupamérkőzésen szerepel a jövő héten, de a Szuperkupa, az idény első tétmérkőzése a Győr és a DVSC számára is lényegesen több mint felkészülési állomás. A dunántúli gárda még sohasem játszott e serlegért, a DVSC ellenben a finálék legrutinosabb résztvevője, a legutóbbi nyolc kiírásban csak egyszer nem volt érdekelt. Pintér Attila együttesében a Bp. Honvédtól megszerzett Leandro Martínez, az MTK-tól érkezett Rafa Wolfe, sőt az előző idényben osztrák klubban, az Admira Wackerben futballozott, kameruni Mevoungou is pályára lépett már a csütörtöki, a román Pandurii ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen. A zöld-fehérek egyébként még veretlenek a felkészülés folyamán, ami, noha nem játszottak igazán erős ellenféllel, s ilyenkor még nem elsősorban az eredményen van a hangsúly, dicséretes teljesítmény.

A DVSC-Teva a nyáron elengedte az angol Middlesbrough együtteséhez Varga Józsefet (mint emlékezetes, a válogatott játékos a tavaszt a német Bundesliga 1-ben, a Greuther Fürth együttesében töltötte), s távozott Adamo Coulibaly is. Franciaországba igazolt a középpályán nagyon hasznos Luis Ramos. Ugyanakkor a Loki erősített, Zsidai László az MTK-ban, Lázár Pál a Pécsi MFC-ben, Horváth Zoltán az Egri FC-ben, a szerb Dusan Brkovics a Hapoel Haifában, az elefántcsontparti Joel Damahou a Maccabi Haifában, az észt Igor Morozov a varsói Poloniában, a román Cristian Bud pedig az FC Bihorban játszott az előző idényben. A Loki elsősorban a csapatépítésre használta az eddigi előkészületi mérkőzéseket, ezzel magyarázható, hogy már két vereséget szenvedett. Ám a Szuperkupa-döntő más: ez már igazi tétmeccs lesz!

Jegyárusítás a mérkőzésre

A mérkőzésre szóló jegyeket a két résztvevő csapat szurkolói számára a klubok értékesítik. Győrben július 1-jén kezdődött a jegyárusítás, az ETO Parkban található ETO Shopban, minden nap 10-18 óra között lehet jegyet venni. Debrecenben a Kishegyesi úti Tescóban, a Debrecen Plázában (H-Szo 9.00-20.00 óráig, Vas 9.00-19.00) kaphatóak jegyek, illetve az Oláh Gábor utcai VIP-helyiségben is megvehetők bérletvásárláskor.

A semleges szektorokba a szurkolók július 1-től a Ticket Express irodáiban válthatnak jegyet a Szuperkupa-döntőre, illetve ezen a linken is megrendelhetik azokat. A megrendelt jegyek díjmentesen átvehetők a Ticket Express három budapesti irodájában, valamint lehetőség van azok otthoni kinyomtatására, ez szintén díjmentes szolgáltatás.

Az interneten megrendelt jegyeket az alábbi jegyirodákban lehet átvenni:

Ticket Express Dalszínház
1061 Budapest, Dalszínház utca 10.
H-P: 10 - 18
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

Ticket Express - SYMA Jegypénztár (Dózsa György út felől)
1146 Budapest, Dózsa György út 1.
H-P: 9.00-17.00
Ebédszünet: 13.00-13.30
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

Ticket Express - WestEnd (Információs pult mellett)
1132 Budapest, Váci út
H-P.: 11:00 - 19: 00
Szo: 11-16
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

A TEX jegyirodák címei

A Szuperkupa-döntőre akadémiák, egyesületek, iskolák a gyermekjegyek@mlsz.hu email-címre küldött levélben igényelhetnek ingyenjegyeket gyermekcsoportok számára az alábbi adatok megadásával:

- Intézmény/egyesület neve
- Pontos tartózkodási cím, ahová igény esetén postai úton küldjük a belépőket
- Kapcsolattartó felnőtt kísérő neve és telefon száma
- Létszám, jegyigény (gyermek + kísérő egyben)
- Buszparkolási igény bejelentés, rendszám leadás


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS