A 26. forduló statisztikája

2007. április. 29., 19:22   |    

A 26. forduló statisztikája

A Borsodi Liga 26. fordulója számos érdekességgel szolgált. Ez volt az eddig leggólgazdagabb forduló - 34 találat esett, ami 4.25-ös meccsátlagot jelent. A játéknapon sem sok babér termett a vendégcsapatoknak - hét hazai győzelem mellett egy döntetlen született.

A gólcsúcsot két mérkőzés tartja, a Fehérvár – MTK és a Tatabánya - Diósgyőr találkozón egyaránt nyolc-nyolc találatot láthattak a szurkolók. És hogy a hasonlóság mindenben meglegyen: mindkét meccsen ötöt lőttek a hazaiak, és hármat a vendégek…

Debrecen - Győr
A Sopron, a ZTE és a Győr szurkolói semminek sem örülhettek: csapatuk nemcsak kikapott, de még gólt sem tudott szerezni. A Pécs - Honvéd és a Debrecen - Győr összecsapáson az első félidőben nem láthattak gólt a nézők.

Legkorábban szerezett gól sem esett túl gyorsan, a tizenharmadik percig kellett várni az első találatra, amit a tatabányai Hajdu Norbert szerzett. A legkésőbb Palásthy Norbert lőtt a hálóba, a váci csatár a 92. minutumban volt eredményes. A fordulóban kilenc (!) játékos is két gólt szerzett: Vén Gábor (Vác), Hajdu Norbent és Kouemaha (mindketten Tatabánya), - Foxi (Diósgyőr - éppen a Tatabányának lőtt kettőt), Lázok János (Vasas), Aco Sztojkov (DVSC), a kaposvári Dusan Vasziljevics, valamint Juszuf Dajics és Julinho (mindkettő Fehérvár) is duplázni tudott.

Tatabánya - Diósgyőr
Négy labdarúgó - Nagy Dániel (Fehérvár), Mladen Lambulics (MTK), Szilágyi Gábor (Tatabánya), Pomper Tibor (Honvéd), - most szerezte az első gólját a bajnokságban.

Valamennyi találkozón osztottak ki sárga lapot, s ez sem mindennapos: összesen harmincháromszor mutatták fel a sárga kártyát a játékvezetők. Ezúttal a Tatabánya és a Paks játékosai voltak a legsportszerűbbek: a két együttes egyetlen labdarúgója sem kapott sárga kártyát, a legtöbb lapot (hetet) a Vác – Újpest összecsapáson mutatta fel a bíró. A legtöbb sárgát (négyet) az Újpest és az MTK futballistái kaptak.

A fordulóban kétszer került elő a piros kártya, az újpesti Böjte Attilának a 22. percben, a zalaegerszegi Molnár Balázsnak pedig a 20. percben kellett elhagynia a pályát.

A legkevesebb játékidő ezúttal a kaposvári Szakály Dénesnek jutott, őt a 90. percben küldte pályára Prukner László. A szintén kaposvári Kovácsevics Róbert sem töltött sok időt a pályán, ő ugyan kezdő volt, de sérülés miatt a kilencedik percben be kellett fejeznie a játékot.

Győzött, de kiesett a Vác
A Vác, a Győr, az MTK és a REAC vezetőedzője csak két-két játékost cserélt be, a többi szakvezető azonban élt a három-három játékos cseréjének lehetőségével.

Még két érdekesség: az Újpest úgy előzte meg a Zalaegerszeget, s lépett a dobogó harmadik fokára, hogy közben 3-1-re kikapott Vácott (a ZTE egy négyest kapott Angyalföldön és ez elég volt a helycseréhez). A lila-fehéreket legyőző Vác viszont bravúrja ellenére kiesett az élvonalból, mert riválisai is nyertek, s a sereghajtó Duna-parti csapatnak már matematikailag sincs esélye a bentmaradásra.

Leszögezhetjük: a 26. forduló a bajnokság eddigi legérdekesebb játéknapja volt…


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS