A 27. fordulót rendezik szerdán a Merkantil Bank Ligában

2019. március. 05., 14:29   |    

A 27. fordulót rendezik szerdán a Merkantil Bank Ligában

Hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában. A listavezető Gyirmót a Kazincbarcikát fogadja, a második helyezett ZTE Balmazújvárosban vendégeskedik.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE–BSS MONOR
(Tiszakécske, 14.30)
A két újonc közül a Tiszakécske nyeretlen az utóbbi hetekben, vasárnap, megszakítva három mérkőzésből álló döntetlen szériáját, kikapott Zalaegerszegen. Pályaválasztóként eddig egyszer játszott idén, 1-1-re végzett a Mosonmagyaróvárral. A Monor a legutóbbi fordulóban pályaválasztóként döntetlent játszott a Kaposvárral, hónapok óta ez a legnagyobb bravúrja. Vendégként a legutóbbi öt mérkőzését elveszítette.

VÁC FC–CEGLÉDI VSE
(Vác, 14.30)
A váciak a legutóbbi három mérkőzésüket megnyerték, ezzel rajtuk kívül csak az ETO dicsekedhet. Vasárnap idegenben, Tatabányán győztek a Budaörs ellen. Pályaválasztóként a legutóbbi alkalommal nyertek a Mosonmagyaróvár ellen, az volt az első sikerük a hazaköltözés óta. A Cegléd kiesőhelyen áll, a legutóbbi öt fordulóban csupán egy pontot szerzett, vasárnap otthon maradt pont nélkül a Balmazújvárost fogadva.

DOROGI FC–BUDAÖRS FC
(Dorog, 14.30)
A Dorog értékes mosonmagyaróvári győzelemmel zárta le három mérkőzésből álló vereségsorozatát, s ezzel feljött a tizenkettedik helyre. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsén nem szerzett pontot. A Budaörs a hétvégén meglepetésre kikapott otthon a váciaktól, a csapat a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot szerzett, de még mindig ötödik. Vendégként a legutóbbi három bajnoki mérkőzéséből kétszer kikapott.

SOROKSÁR SC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Soroksár, 14.30)
A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutott Soroksár a legutóbbi három mérkőzéséből kettőt elveszített, vasárnap Putnokon kapott ki a Kazincbarcikától. Hazai mérlege ugyanakkor nem rossz, a legutóbbi négy bajnokiján kilenc pontot szerzett, csak a Budafok ellen botlott. A Mosonmagyaróvár az utolsó előtti helyen áll, hetek óta nyeretlen, igaz, vendégként, a váci veresége előtt négyszer is döntetlent játszott.

BUDAFOKI MTE–WKW ETO FC GYŐR
(Budafok, 19.00)
A budafokiak, két győzelmet követően, a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szereztek, vasárnap éppen a Győrhöz tartozó Gyirmóton kaptak ki. Pályaválasztóként a legutóbbi döntetlent három győzelem előzte meg közvetlenül. Az ETO talán NB II-es történetében nem volt még ilyen jó formában, a mezőnyből egyedüliként szerzett a legutóbbi négy fordulóban 12 pontot. A csapat már feljött a hatodik helyre. Vendégként idén először 3-2-re kikapott a ZTE-től, majd egyaránt négy gólt szerezve verte a Vasast és a Csákvárt is.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Békéscsaba, 19.00)
A Békéscsaba a legutóbbi négy fordulóban csak egy győzelmet szerzett, ugyanakkor továbbra is tény, hogy a mögötte álló csapatokat pályaválasztóként hónapok óta legyőzi. A kilencedik helyezett, öttel a lila-fehérek mögött álló Csákvár a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, vendégként a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csupán egyet, meglepetésre a Cegléd elleni bukta el.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BFC SIÓFOK
(Nyíregyháza, 19.00)
A nyírségiek a tizenharmadik helyen állnak, idén még nem játszottak döntetlent. Vasárnap súlyos (1-5) vereségbe szaladtak bele a Vasas ellen. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésükön tíz pontot szereztek, idén még százszázalékosok. A Siófok három vereség után ismét nyert, mégpedig némi meglepetésre, a Békéscsaba ellen. Ezzel most nem áll kiesőhelyen. Vendégként a Vasas elleni bravúros sikere óta kétszer kikapott.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–VASAS FC
(Kaposvár, 19.00)
A Rákóczi február végén utolérte az első két helyezettet, de a Monor elleni döntetlen miatt ismét lépéshátrányba került. Pályaválasztóként november vége óta csak a Budaörs ellen nem tudott nyerni, igaz, a zöld-feketékkel sem a Merkantil Bank Ligában, sem a Magyar Kupában nem bírt. A Vasas vasárnap a szebbik arcát mutatta, kiütötte a Nyíregyházát. Igaz, előtte két bajnokin is pont nélkül maradt. Vendégként három szép győzelem után jött a békéscsabai vereség.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–ZALAEGERSZEGI TE
(Balmazújváros, 19.00)
A hazaiak egy vereség után nagyszerű formában folytatták a tavaszt, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szereztek. Ebben a mini szakaszban a Győrt követve, a Váccal együtt dobogósok lennének. Pályaválasztóként idén még százszázalékosok. A ZTE legutóbb idegenben vereséget szenvedett, kikapott a Rákóczitól, de a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak ezt az egyet nem nyerte meg.

GYIRMÓT FC GYŐR–KAZINCBARCIKA
(Gyirmót, 19.00)
A listavezető a legutóbbi négy fordulóban „csak” hét pontot gyűjtött, de otthon a legutóbbi három meccsét megnyerte. A Kazincbarcika a tizedik helyen áll, miután a legutóbbi két mérkőzésén, Dorogon, illetve Putnokon a Soroksár ellen nyerni tudott. A dorogi siker az első idegenbeli győzelme volt november hetedike óta.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS