A 93. percben lőtt győztes gólt a Femina

2012. november. 05., 09:12   |    

A 93. percben lőtt győztes gólt a Femina

A „hosszú hétvége” a női labdarúgó NB I-ben is hosszú volt – a forduló első mérkőzését már csütörtökön lejátszották.

Csepelen az Astra a „visszavágás” igényével fogadta az Újpestet. A „visszavágás” szó ugyan idézőjelet kívánt, miután az első etapban a lila-fehérek „csak” döntetlenre végeztek Dombó János csapata ellen, de így is ez volt az egyetlen olyan meccs, amelyen a legjobb három valamelyike pontot veszített a mezőny valamely más alakulata ellen. Az UTE-ból hiányzott két kulcsjátékos, Durkó Zita és Nagy Barbara, illetve Gálik Ágnes helyett a fiatal – egyébként jól teljesítő – Bíró Barbara állt a kapuban, de még így is igaz, hogy váratlanul sima győzelmet aratott a hazai csapat. Az újpesti védelemnek nem volt ellenszere a mélységből érkező rózsaszín mezes támadókra, középpályásokra. Fogl Katalin két góljával, valamint Szekér Anita találatával 3-0-val fordultak a csapatok, úgy, hogy a szünetben a nézők nem is a gólokról, hanem a kimaradt temérdek hazai ziccerről beszélgettek. Az Astra a második félidőben – immár ömlő esőben – két újabb gólt szerzett (Szabó Boglárka, Jakab Kata) és 5-0-ra megnyerte a mérkőzést.

A 11. forduló talán legnagyobb érdeklődéssel várt párviadalát Rákospalotán vívta az 1. FC Femina’93 és a BNLC-Csepel. A legpatinásabb magyar női csapat játékosai a Hegyvidék ellen elszenvedett váratlan, szeptember elejei vereség óta jó szériában vannak, sorra húzzák be a meccseiket és vezetik is a legjobbakat üldöző bolyt. A BNLC-Csepel is felfelé ívelő formát mutat, a Páter Fit-Well elleni múlt heti győzelme már esélyt kínált arra, hogy a felsőház mezőnyéhez csatlakozzon. A gyenge rajt után Bubcsó Norbert csapata szépen összekapta magát, és szeptemberben, illetve októberben jól is erősített: ezúttal a Nyíregyházáról visszatért Harsányi Andrea mutatkozott be régi-új csapatában. Fél félidőnyi meddő mezőnyjáték után, váratlanul szerzett előnyt a BNLC: Csiszár Henrietta több mint lesgyanús helyzetből lépett ki, de, ha már ott volt, kíméletlenül ki is használta a lehetőséget. A válaszhoz Aschenbrenner Réka hibája is kellett, a válogatott kapus kiejtette Kanta szabadrúgásból felívelt labdáját, Szeitl Szilvia pedig a hálóba pofozta az egyenlítést. A fordulás után azonnal gólt szerzett a Femina, Hegyi Szilvia iramodott meg a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, ahol Sovák felborította. A büntetőt a „sértett” nagy erővel lőtte a kapu közepébe. Nem volt még vége, a 65. percben ismét Csiszár következett, Nagy-Peti Kitti szemfülesen, gyorsan elvégzett szabadrúgásával ugrott ki, és okosan passzolt a hálóba. A játék képének talán jobban megfelelt volna, ha ez marad a végeredmény, a BNLC veszélyesebben, a Femina pedig egységesebben futballozott. A futball azonban nem mindig igazságos, a 93. percben (!) Aschenbrenner ismét kiejtett egy beívelt szabadrúgást és a nem sokkal korábban beállt Csapó Orsolya, a kapunak háttal állva, az elárvult hálóba kanalazta a piros mezesek győztes gólját.

Az újonc Hegyvidék éppen ellentétes utat járt be az utóbbi hetekben, mint a Femina, vagy a BNLC – jó rajt után vereségek következtek, Korcsogh Orsolya csapata a legutóbbi hat meccséből mindössze egyet nyert meg. Vasboldogasszonyba igazi „ki-ki meccsre” utaztak a fővárosiak, amelynek tétje számukra a felsőház felé vezető út újabb sziklájának megmászása, a hazaiak számára pedig a megkapaszkodás reménye volt. A Hegyvidék kezdett jobban, ezúttal jól „működött” a csapat támadójátéka, amit Korcsogh Orsolya többször kritizált a legutóbbi hetekben. A meccs első gólját, a labdát a kapus fölött látványosan átemelő Staar Gabriella szerezte a 18. percben. Ez lett a félidő eredménye is, de az egygólos vendégelőny inkább a Nagypálira nézve volt hízelgő, a Hegyvidék rengeteg helyzetet dolgozott – és hagyott ki. A fordulás után viszont kinyílt a gólcsap, méghozzá látványos találatokkal: a 61. percben Molnár Rózsa vagy harminc méterről „pókhálózta le” a felső sarkot, majd két perccel később Dénes Dorka esernyőzte meg védőjét és lőtte a labdát a hosszú felsőbe. 0-3-nál úgy tűnt, eldőlt a meccs, de Péter Zoltán csapata – ahogy egy hete Csepelen, a BNLC ellen is – nem adta fel a küzdelmet, megpróbálta ledolgozni hátrányát. A 70. percben Vörös Viktória szépített, majd a 85. percben Gáspár Krisztina találata már szorossá tette a meccset (2-3). Igaz, mindössze néhány másodpercre, mert a középkezdés utáni támadás végén Németh Felícia megszerezte a Hegyvidék negyedik gólját, eldöntve ezzel a mérkőzést. A lefújás előtti pillanatokra is jutott azért esemény, Miholics Dominika nagyon látványos kapáslövéssel szépített, de a pontok elosztását ez már nem befolyásolta.

A szombathelyi Király Sportcentrumban tovább folytatta párbaját a házi gólkirályi címért a 15-nél járó Megyeri Boglárka és a 14-nél tartó Sipos Lilla. A Szegedi AK Boszorkányok elleni találkozón a háromhetes „kényszerpihenő” után ismét bajnokit játszó Viktória Trend Optika FC mindkét válogatott támadója két gólt szerzett, egyet-egyet mindkét félidőben. A tabellán a Nyíregyháza visszalépése után sereghajtóvá vált SZAK jól tartotta magát, a nagy különbségű vereség elkerülésére törekedve tisztességgel küzdött erősebb ellenfele otthonában, de a Viktória sikerét egy pillanatra sem tudta megkérdőjelezni.

Női NB I, 11. forduló:

Astra-Bíró-Kert FC – Újpesti TE 5-0
Páter Fit-Well Nagypáli – Hegyvidék SE 3-4
1. FC Femina’93 – BNLC-Csepel 3-2
Viktória Trend Optika FC – Szegedi AK Boszorkányok 4-0

Szabadnapos az MTK Hungária FC


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS