A bajnok a listavezető ellen

2013. augusztus. 25., 10:02   |    

A bajnok a listavezető ellen

Három kifejezetten érdekesnek ígérkező mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga ötödik fordulója vasárnap.

DVSC-TEVA–FERENCVÁROS
(Augusztus 25., vasárnap, 16.30)

Mind a két csapat jól szerepelt az eddigi mérkőzésein, sőt a Loki megnyerte az eddigi összes hazai mérkőzését, a Fradi pedig az összes vendégként játszott mérkőzését. A fentiekből következően a két csapat közül legalább az egyiknek biztosan megszakad jó sorozata. A DVSC április eleje óta minden hazai bajnoki mérkőzését megnyerte, egyetlen kivétellel. De a kivételt éppen a zöld-fehérek elleni, május 26-i, 3-2-es vereség jelenti. Ugyanakkor a piros-fehérek az elmúlt időszakban kifejezetten gólerősen játszottak a Nagyerdőben, hét mérkőzésen 23 gólt szerzetek, ami a hármasnál is jobb átlag. Nem érheti panasz a ferencvárosiak idegenbeli produkcióit sem: Ricardo Moniz együttese a vendégként játszott legutóbbi hat mérkőzésén 12 gólt lőtt, ami pontosan kettes átlag. Így aztán nem lenne meglepetés egy sokgólos, támadófutballt hozó mérkőzés.
A DVSC-Teva közleményt adott ki a mérkőzés előtt a belépéshez szükséges regisztráció kapcsán. A DVSC honlapja a meccs előtt arról számolt be, hogy elővételben sok jegy elfogyott, akik a helyszíni jegypénztárban váltják meg belépőiket, azoknak - a regisztráció miatt - érdemes időben érkezniük az Oláh Gábor utcai stadionba.

MVM PAKS–BUDAPEST HONVÉD
(Augusztus 25., vasárnap, 18.30)

Ellentétes utat járt be a két csapat az eddigi négy fordulóban. A Paks – az új edző, Horváth Ferenc irányításával – szenzációsan kezdte az idényt, három mérkőzésből hármat megnyert, s aztán csak a Videoton ellen veszített. A Bp. Honvéd az első két találkozóját elveszítette, majd az újpesti döntetlen után magabiztosan győzött a Puskás Akadémia csapata ellen. Horváth Ferenc tavaly ősszel éppen a Honvéd elleni hazai meccsen debütált NB I-es edzőként Kecskeméten, sikerrel. Immár paksi edzőként azt mondhatja, az előző idényhez képest a legfontosabb változás a tolnai zöld-fehérek életében, hogy jelentősen javult a hazai pályán játszott mérkőzések mérlege. A két csapat, a Paks és a Honvéd a 2012–2013-as idényben Kispesten döntetlent játszott, ellenben a Honvéd a második tavaszi fordulóban simán, 3-0-ra nyerni tudott az atomvárosban.

GYŐRI ETO FC-VIDEOTON FC
(Augusztus 25., vasárnap, 20.30)

A bajnoki címvédő és a listavezető találkozója még akkor is óriási érdeklődésre tarthatna számot, ha nem lett volna a két együttes párharca már az előző tavasz legmeghatározóbb csatározása is. A Győri ETO a legszerényebb várakozást is alulmúlva kezdte az új idényt, immár a BL-selejtezőket is beszámítva, sorozatban hat mérkőzésen nyeretlen. A bajnokságban négy nyeretlen mérkőzése van, s ez nagyon közel jár már a 2011-es, öt nyeretlen mérkőzésből álló, emlékezetesen rossz szériához. Érdekes, hogy a két csapat legutóbbi hat egymás elleni párharcából ötön nem tudott nyerni a pályaválasztó csapat. A Videoton FC a legutóbbi két fellépésén döntetlent játszott (bajnoki), majd nyert (Magyar Kupa) az ETO Parkban, ám ez utóbbi kapcsán kötelező hozzátenni: Kink góljával az ETO a veresége ellenére is bejutott a kupadöntőbe. Nagy a különbség a két csapat 2013-as „őszi” (inkább nyári…) góllövőformája között az OTP Bank Ligában. Pintér Attila együttese a négy találkozóján mindössze öt gólt szerzett, ennél a Vidi gólzsákja, Nemanja Nikolics egymaga többet lőtt. A Videotonra továbbra is igaz, José Gomes irányításával eddig minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, ez egyben azt is jelenti, hogy minden 2013-as bajnokiján szerzett eddig gólt. A csapat a négy őszi fordulóban 13 gólt ért el, s ebben a tekintetben sem volt nála eredményesebb a mezőnyben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS