A bajnok és a kupagyőztes egymás ellen a Megyeri úton

2014. augusztus. 16., 11:43   |    

A bajnok és a kupagyőztes egymás ellen a Megyeri úton

Négy mérkőzést rendeznek ma délután az OTP Bank Ligában. A kupagyőztes Újpest a bajnok DVSC-Tevát fogadja. Az MTK és a Dunaújváros is albérletben fogadja soros ellenfelét. A mezőny egyetlen százszázalékos csapata, a Videoton, Nyíregyházán lép pályára.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–VIDEOTON FC
(Augusztus 16., szombat, 16.30)

A székesfehérvári csapat először játszik az idényben idegenbeli bajnoki mérkőzést, ebből következően az új vezetőedző, Joan Carrillo is először meccsel majd a csapat élén, vendégként. A Videoton FC eddigi mérlege parádés, háromból három győzelem, mindegyik találkozón három szerzett gól. A Paks pénteki pontvesztése után a mezőny egyetlen százszázalékos csapata. Vendégként a legutóbbi tíz ligamérkőzéséből mindössze egyet veszített el, igaz, „csak” négyet nyert meg. Az újonc Nyíregyháza a bajnok, de tartalékos DVSC-Teva elleni döntetlennel kezdett, majd kikapott, ugyancsak pályaválasztóként, a Pakstól. Hazai pályán így még nyeretlen, vendégként ellenben nyert Kispesten. 2010 óta nem találkozott egymással a két csapat, a legutóbbi öt mérkőzést kivétel nélkül a Videoton nyerte meg. A hét közben mind a két együttes a Magyar Kupában szerepelt, vendégként mindkettő fölényesen nyert.

DUNAÚJVÁROS PASE–LOMBARD PÁPA FC
(Augusztus 16., szombat, 18.30)

Az újvárosiak múlt heti bajnokiját augusztus 27-re halasztották a Ferencváros stadionavatója miatt, így az újonc egyelőre csak két ligatalálkozón van túl. Mindkettőt elveszítette, egyaránt három gólt kapva. A csapat élvonalbeli történetében először játszik hazai mérkőzést – de albérletben, a székesfehérvári Sóstói Stadionban. A dunaújvárosiak a hét közben egy rutinos játékos megszerzésével erősödtek: a korábban a ZTE, a Győri ETO és a Ferencváros színeiben az élvonalban szerepelt Józsi György igazolt a csapathoz. A Pápa a hét közben, nagy meglepetésre az NB II újonca, a Soroksár SC ellen kiesett a Magyar Kupából. E mérkőzés csak tovább erősítette azt a képet, hogy a 2014–2015-ös idényben kétarcú a sárga-kék alakulat: idegenben még nem szerzett pontot, otthon minden mérkőzését megnyerte. Érdekes, hogy mind a két csapat játszott már az idényben vendégként a Sóstói Stadionban, Mátyus János csapata az első, Dobos Barna együttese a második fordulóban kapott ki 3-0-ra.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD
(Augusztus 16., szombat, 18.30)

Még egy olyan találkozó, amelyen inkább pályaválasztót, mint hazai csapatot érdemes emlegetni. A kék-fehérek ugyan a stadionrekonstrukció miatt a Bozsik Stadionban játsszák a „hazai” mérkőzéseiket, de a piros-feketéket Felcsúton fogadják. Garami József együttese a Pécsi MFC, majd a DVSC-Teva elleni győzelemmel kezdte az idényt, aztán kikapott Pakson. A hét közben a csapat a Magyar Kupában 2-0-ra verte a Szentlőrincet. A Honvéd az újonc Dunaújváros elleni győzelemmel kezdett, de aztán Győrben és otthon a Nyíregyháza ellen is kikapott. Pietro Vierchowod együttese is győzött a hétközi Magyar Kupa-meccsen, Csornán. Az MTK veretlen (három győzelem, egy döntetlen) a két csapat legutóbbi négy, egymás elleni mérkőzésén. 2007 óta a Honvéd mindössze egy bajnoki meccset nyert meg az MTK ellen, azt is még 2010-ben.

ÚJPEST FC–DVSC-TEVA
(Augusztus 16., szombat, 20.30)

A két csapat találkozott már egymással 2014 nyarán, a Puskás Ferenc Stadionban a lila-fehérek tizenegyesekkel megnyerték a Szuperkupát. Ettől még bajos lenne azt állítani, hogy jó a mérlegük a fővárosban a Loki ellen: 2010 májusában nyertek legutóbb a Megyeri úton. Egyébként sem túl jó a csapat mérlege a hajdanán félelmetes arénában. 2014-ben eddig hét bajnokiból mindössze kettőt sikerült megnyerni. A Loki eddig minden bajnoki mérkőzésére tartalékosan állt ki, a mérlege gyengébb a vártnál. Idegenben a megszerezhető hat pontból (a Nyíregyháza és az MTK ellen) csak egyet szerzett meg.

A további párosítás

Vasárnap:
Győri ETO FC–Ferencváros 16.30
Szombathelyi Haladás–PMFC-Matias 18.30
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE 20.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS