A bajnok legyőzésével folytatta menetelését a Honvéd

2013. május. 19., 20:34   |    

A bajnok legyőzésével folytatta menetelését a Honvéd

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVTK a Kecskemétet, a Honvéd a Győri ETO-t győzte le hazai pályán.

DVTK - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-1 (0-1)
Vezette: Németh Ádám (Kispál Róbert, Farkas Balázs)
Gólszerző: Gohér a 76., Luque a 82., ill. Rajczi a 23. percben

Diósgyőri helyzetekkel, majd egy kihagyott hazai büntetővel kezdődött a mérkőzés, a 12. percben José Luque hibázta el a Vaskó Tamás kezezéséért megítélt tizenegyest. A 23. percben vezetéshez jutott a Kecskemét, Mohl Dávid lövése után a felső kapufáról vágódott le a labda, Hullám Attila szerezte meg a kipattanót, középre adott, Rajczi Péter pedig közelről az üres kapuba passzolt (0-1). A második félidőben jóformán csak a hazaiaknak voltak helyzeteik, a 76. percben sikerült is kihasználniuk egyet, Luque labdájával Gohér Gergő fordult kapura, majd az öt és feles bal sarkától a hálóba továbbított (1-1). A 80. percben Antal Botond piros lapot érően szabálytalankodott Seydivel szemben, a megítélt tizenegyesből Luque lőtt gólt (2-1). A KTE az utolsó pillanatokban még egyenlíthetett volna, de Ribánszki kapus nagyot védett, így a DVTK megszerezte első győzelmét Kovac Zoltán irányítása alatt.



Budapest Honvéd - Győri ETO 2-0 (0-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Erős Gábor, Takács Gábor)
Gólszerző: Hidi a 61., Lanzafame a 82. percben

A bajnoki címét múlt héten bebiztosító Győri ETO nem a megszokott összeállításában lépett pályára, Pintér Attila lehetőséget adott a például a kezdőcsapatban az első élvonalbeli bajnokiján szereplő Kalmár Zsoltnak, az U18-as válogatott középpályásának is. A dobogóra pályázó Honvéd végig irányította a meccset, de az első félidőben csak helyzetekig jutott, gólt nem tudott szerezni. A szünet után nem sokkal Tarmo Kink pirosat kapott, a Honvéd pedig hamar kihasználta az emberelőnyt, a 61. percben Davide Lanzafame tette le a labdát Hidi Patriknak, aki 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A 70. percben nyolc mezőnyjátékosra fogyatkozott az ETO, ezúttal Kvilitaia kapott piros lapot. A 82. percben eldőlt a meccs, egy jobb oldali szöglet után Lanzafame fejelt közelről a hálóba (2-0).

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS