Gazdag Dániel duplázott a RangAdó-díjátadón

2021. május. 10., 20:48   |    

Gazdag Dániel duplázott a RangAdó-díjátadón

Szerhij Rebrov és az MTK labdarúgója mellett Bogár Gergő vehetett át díjat az idei RangAdó Gálán, az M4 Sport stúdiójában, aki az Év játékvezetője lett. Az év Fair Play-díjasa a Ferencváros, az év legjobb játékosa a kispesti Gazdag Dániel lett, aki duplázni tudott, hiszen a szurkolók szavazatai alapján ő szerezte az év legszebb OTP Bank Liga-találatát is.

A hétvégén véget ért a 2020-2021-es OTP Bank Liga-szezon, amely számtalan emlékezetes pillanatot hozott. A Ferencváros, amellett hogy ősszel Európa legnagyobbjai ellen szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, sorozatban harmadszor is megszerezte az OTP Bank Liga bajnoki címét. A zöld-fehérek tehát ismét indulhatnak a BL-selejtezőben. A városi rivális Újpest pedig a MOL Magyar Kupát hódította el és így ott lesz a Konferencia Ligában. Az UEFA új sorozatának résztvevője lesz az ezüstérmes Puskás Akadémia és a harmadik helyezett a MOL Fehérvár FC is.

A RangAdó díjátadón hét férfi kategóriában hirdetett győztest az MLSZ: az év játékosa, az év felfedezettje, gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, a legjobb játékvezető, a legszebb gól és Fair Play-díj.

Három kategória (az év játékosa, felfedezettje és edzője) végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden klub részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3–3 játékosra kategóriánként. Az év játékvezetőjét a Játékvezető Bizottság választotta meg, míg a Fair Play-díj a Fair Play-lista alapján talált gazdát.

A legszebb gólt idén is a szurkolók választották meg. A díjazottak az előző évhez hasonlóan idén is az M4 Sport stúdiójában kapták meg az elismeréseket.

Az év legjobb játékvezetőjének járó díj idén Bogár Gergőhöz került, aki Gera Zoltántól vehette át díját:

Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, köszönöm a feleségemnek és családomnak a támogatást, valamint a kollégáinak, akikkel ebben a szezonban együtt dolgozhattam. 

Az év felfedezettjét, a szezon közben még az MTK-ban szereplő, néhány napja pedig már az Egyesült Államok bajnokságban, az FC Dallas csapatában is bemutatkozó Schön Szabolcsot Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója helyettesítette a díjátadón. Az elismerést Vámos Tibor, az MLSZ versenyigazgatója adta át. 

 Nagyon büszkék vagyunk Szabolcs teljesítményére. Akkor is hatványozott energiával harcolt a csapat sikeréért, amikor már tudta, hogy más együttesbe igazol.

De Amerikából maga a díjazott is üzent: 

Eddigi pályafutásom alatt profi szinten még nem nyertem díjat, most először lettem első a felnőttek között. Szép szezon volt ez a számomra és a csapat számára is, mindent megtettem, hogy segíteni tudjak nekik és gól, gólokat szerezzek.

Az év edzője ebben az évben is a Ferencvárossal bajnokságot nyerő  Szerhij Rebrov szintén Vámos Tibortól vette át díját: 

– Egyértelműen ez volt a legnehezebb az elmúlt három évből, szurkolók nélkül játszani és motiválni a csapatot. De mostanra elértük azt, hogy a játékosok megismerték az elvárásaimat, felmennek a pályára és csukott szemmel is tudják, mit akarok látni tőlük. Az elején kevesen hitték, hogy a Ferencváros bejut a BL-csoportkörbe, mivel előtte négy selejtezőkörön kellett túljutni. Csapatunk nem azt nézte, ki ellen lép pályára, hanem hogy a saját játékát hozza. Készen álltunk erre a nagy terhelésre és szerencsére minden poszton volt választási lehetőség és rivalizálás, hiszen senki nem tudta, hogy ki lép pályára a következő körben. A következő évben már nagyobb nemzetközi tapasztalattal küzdhet az együttes azért, hogy ismét a főtáblára jusson. Új tapasztalatokat szereztem én is és a játékosokkal közösen hatalmas sikert értünk el. Mindhárom itt töltött szezonom nagyon fontos a számomra és nagyon örülök neki, hogy lehetőséget kaptam, hogy itt dolgozzak. 

A keddi díjazottak közül elsőként a Fair Play-díjat elnyerő Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál vette át az elismerést az M4 Sport stúdiójában, majd az OTP Bank Ligában 22 gólig jutó Hahn János kapta meg a gólkirálynak járó RangAdó-díjat. 

A legjobb játékosnak és a legszebb gól szerzőjének járó díjak átadására csak egy labdarúgót kellett meghívni az M4 Sport stúdiójába, hiszen mindkét kategóriában a kispestiek házi gólkirálya, Gazdag Dániel nyert. A legszebb gól a tavaly szeptemberben a DVTK-Budapest Honvéd bajnoki összecsapáson született:

– Nekem ez volt az eddigi legjobb szezonom, a csapatnak viszont nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Éreztem az egész szezon során, hogy szükség van valakire, aki a hátára veszi a brigádot, és pontokat szerez góljaival, örülök, hogy ez nekem sikerült. Sokat fejlődtem mentálisan, magabiztosabb lettem, ebben sokat segítettek a szerzett gólok. Jól éreztem magam csatárként, de azt gondolom, hogy az igazi posztom inkább  középpályás – jelentette ki Gazdag, miután Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől átvette a legjobb játékosnak járó elismerést.

Az egyes kategóriák győztesei és jelöltjei 

A férfi NB I legjobb játékosa

Gazdag Dániel

Hahn János
Myrto Uzuni

A férfi NB I felfedezettje

Schön Szabolcs

Mezei Szabolcs
Szántó Regő

A férfi NB I legjobb edzője

Szerhij Rebrov

Bognár György
Hornyák Zsolt

A férfi NB I játékvezetője:

Bogár Gergő

Erdős József
Karakó Ferenc

A női labdarúgók számára még nem ér véget az idény, a Simple Női Liga legjobbjait a bajnoki döntőt követően fogják díjazni.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS