A bajnoki címért lép pályára a ZTE

2019. május. 04., 19:31   |    

A bajnoki címért lép pályára a ZTE
Fotó: ZTE FC Facebook

A ZTE már biztos feljutóként lép pályára – s vélhetően fogadja hívei lelkes ünneplését – a Merkantil Bank Liga vasárnapi, 36. fordulójában. Nem tét nélküli mérkőzésen, mivel a második vonal bajnoki címéért még kell pontokat gyűjteni. Továbbra is nyitott a másik feljutó kérdése, a legjobb helyzetben lévő csapat, a Kaposvár otthonában a Vácot fogadja.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–VÁC FC
(Kaposvár, 17.00)
Az újonc, amely esélyese annak, hogy két év alatt két osztályt ugorjon, a legutóbbi három bajnoki mérkőzését megnyerte. Pályaválasztóként legutóbb a Tiszakécske legyőzésével zárt le egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot. A hátralévő három fordulóban még kétszer játszik Kaposváron, előbb a Váccal, majd két hét múlva a Soroksárral. A Vác a tizenkettedik helyen áll, a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Vendégként a legutóbbi hét mérkőzéséből kettőt megnyert, ötöt elveszített. Október 28. óta idegenben nem játszott döntetlent.

DUNA ASZFALT TVSE–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Tiszakécske, 17.00)
Az újonc tiszakécskeiek, ha nyernek, biztosan ünnepelhetnek: minden más eredménytől függetlenül biztosítják a bennmaradást. Hét pont az előnyük a kiesőhelyen álló Mosonmagyaróvárral, s egyébként a közvetlenül mögöttük álló Balmazújvárossal szemben is. Az egy éve még az OTP Bank Ligában szereplő hajdúsági csapat semmilyen tekintetben nincs könnyű helyzetben. A tabellán egyelőre a tizenhetedik, hetek óta minden mérkőzését elveszíti.

BSS MONOR–CEGLÉDI VSE
(Óbuda, 17.00)
A bajnoki táblázat utolsó két helyezettje egymás ellen játszik, már-már az utolsó szalmaszálat megragadni szándékozva. Mindkettő vereséget szenvedett a szerdai fordulóban. Ha a Monor nyer is, legfeljebb a tizennyolcadik helyre tud előrelépni, majd a következő fordulóban Zalaegerszegen játssza az utolsó idegenbeli mérkőzését. A Cegléd, amely nem győzött vendégként november eleje óta, sőt a legutóbbi nyolc idegenbeli mérkőzését elveszítette, három pontot szerezve akár a tizenhetedik helyre is feljöhet.

BFC SIÓFOK–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Siófok, 17.00)
A Siófok a tizenhatodik helyen áll, ha szerez egy pontot, biztosította a bennmaradását. Ebben azt esetben ugyanis az utolsó két forduló előtt marad a hétpontos előnye a Mosonmagyaróvárral szemben, s nem érheti már be sem a Monor, sem a Cegléd. A Balaton-parti gárda a legutóbbi három hazai mérkőzésén hét pontot szerzett. A Mosonmagyaróvár nehezebb helyzetben van, de nem reménytelenben. A hátralévő három fordulóban, a siófoki vendégjáték után még a Csákvárt fogadja és az ETO otthonában zárja az idényt. A Mosonmagyaróvár a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KAZINCBARCIKA BSC
(Csákvár, 17.00)
A Csákvár a tizenegyedik, a Kazincbarcika a kilencedik helyen áll, mindkettő középcsapatként zárja majd a szezont. A mostani pályaválasztó mindössze egy ponttal szerzett eddig kevesebbet. A Kazincbarcika idegenben a legutóbbi négy meccséből hármat elveszített, de csak a mostani tabella első öt helyezettjéből kapott ellenfelet.

WKW ETO FC GYŐR–GYIRMÓT FC
(Győr, 17.00)
A Gyirmót hetek óta nyeretlen, de miután szerdán egy ponttal többet szerzett, mint a Vasas, a harmadik helyet visszavette. Négy pont a hátránya a Kaposvárral szemben, ha a Rákóczi nyer, a Gyirmót pedig kikap vasárnap, a kisalföldiek matematikai esélyüket is elveszítik a feljutásra. Az ETO középcsapat, a tizedik helyen áll, miután a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot gyűjtött.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOROKSÁR SC
(Békéscsaba, 17.00)
A Soroksár szerdán ismét nyert, a jelek szerint játékosai kipihenték a kupaszereplés okozta fáradalmakat. A csapat a hetedik helyen áll a bajnokságban. A Békéscsaba egy hellyel előtte, de hét pont a különbség kettejük között. A lila-fehérek még matematikailag akár fel is juthatnak, de ehhez az kell, hogy Kaposvár legalább egy meccsét elveszítse, s még egyet ne nyerjen meg a hátralévő fordulókban, amellett persze, hogy a Békéscsaba háromból hármat nyer. (S akkor még ott van a Vasas és a Gyirmót is…) A Békéscsaba a legutóbbi hazai meccsét, egy rossz mini sorozatot lezárva, meg tudta nyerni a Vác ellen.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DOROGI FC
(Nyíregyháza, 17.00)
A Nyíregyháza jó formában van, csak a Budaörs szerzett nála több pontot a legutóbbi öt fordulóban. Pályaválasztóként a legutóbbi hat meccsét mind megnyerte. A táblázaton a nyolcadik helyet foglalja el. A Dorog már biztosította a bennmaradását, noha szerdán kikapott, nincs veszélyben. Vendégként november 7. óta csak egyszer kapott ki.

ZALAEGERSZEGI TE–BUDAFOKI MTE
(Zalaegerszeg, 17,00)
A már biztos feljutó ZTE nyolc ponttal vezet a Kaposvár előtt, ha megmarad a két csapat ez a különbség – s ha az egerszegiek legyőzik a Budafokot, biztosan megmarad legalább annyi – a bajnoki elsőség is eldől. A ZTE pályaválasztóként legutóbb kikapott a Budaörstől, de az előző hét hazai bajnoki meccsét megnyerte. A Budafok, miután szerdán legyőzte a Duna Aszfaltot, biztosította tagságát a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as mezőnyében.

VASAS FC–BUDAÖRS FC
(Újpest, 18.00)
A Vasas meglepetésre kikapott szerdán, így csökkentek feljutási esélyei. Négy ponttal áll a Kaposvár mögött. Pályaválasztóként a legutóbbi hat bajnoki meccsén százszázalékos. Ha csak döntetlent játszana, s a Kaposvár legyőzi a Vácot, a Vasas elveszti esélyét a feljutásra. A Budaörs a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését megnyerte, egyetlen ponttal áll a piros-kékek mögött. A döntetlen egyik csapatnak sem jó.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS