A bajnokságban javíthat a három EL-induló

2013. július. 28., 10:40   |    

A bajnokságban javíthat a három EL-induló

Három mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga első fordulója vasárnap, mindhárom Európa Liga-induló (és azóta onnan kieső) csapatunk pályára lép.

VIDEOTON FC–SZOMBATHELYI HALADÁS (Június 26., vasárnap, 16.30)

2003 novemberéig kell visszaforgatni az idő kerekét, hogy a Haladás székesfehérvári győzelmére leljünk. A 2012–2013-as idényben háromszor is találkozott egymással a két csapat, a Videoton FC, bár szoros mérkőzéseken, sőt a Magyar Kupában hosszabbítás után, de mindhármat megnyerte. A vasi zöld-fehérek a háromból csak a Sóstói Stadionban rendezett bajnokin szereztek gólt. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy a Videoton hazai mérlege az előző idényben elmaradt a várakozástól, noha kétségtelen, hogy José Gomes érkezése után a csapat kozmetikázta, még ha el is veszítette az utolsó, a Pécsi MFC elleni találkozóját. November 25. óta a Videoton minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. (A fentiekből következően: amióta Gomes irányítja a Vidit, a csapat minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt.) A Haladás a hat tavaszi idegenbeli mérkőzéséből csak egyen, a paksin nem talált a kapuba. A Videoton FC négy új külföldi játékost szerzett meg a nyáron, s szerződtette a Puskás Akadémiáról Kleinheisler Lászlót. Három tavaszi kulcsembert (Vitor Gomes, Arturo Álvarez, s nem utolsó sorban Juhász Roland) véglegesített. Kölcsönből visszatért játékosai többségén ellenben igyekszik túladni. A Haladás eddig mindössze egy új játékost szerződtetett Predrag Bosnjak személyében.

KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–BUDAPEST HONVÉD (Június 26., vasárnap, 18.30)

Amikor legutóbb új edzője debütált a KTE gárdájának (tavaly, szeptember 29-én Horváth Ferenc), az ellenfél a Bp. Honvéd volt. Most ismét egy élvonalban újonc, korábbi fehérvári futballista dirigálja a lila-fehéreket, Bekő Balázs. S az ellenfél újra a kispesti alakulat. Horváth győzelemmel kezdett, azaz a két együttes legutóbbi kecskeméti találkozója hazai győzelemmel ért véget. Azóta nagy változásokon esett át mindkét csapat személyi állománya. A KTE-hez hat olyan játékos érkezett, aki korábban még nem szerepelt a csapatban, többen kölcsönből visszatértek. Az előző idény alapemberei közül Mohl Dávid és Vaskó Tamás is távozott. A kecskemétieknek ez lesz az első tétmérkőzése a szezonban, a Bp. Honvéd már túljár négy nemzetközi kupamérkőzésen. Marco Rossi együttese a montenegrói Cselik ellen remekelt, a vajdasági Vojvodina ellen tudása alatt teljesített és simán kiesett.

DVSC-TEVA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI (Június 26., vasárnap, 20.30)

A 2011–2012-es bajnokságot veretlenül megnyert Loki a tavalyi második fordulóban Kaposváron veszítette el (igaz, nagyon tartalékos összeállításban) hosszú veretlenségét. Ősszel, az akkori utolsó fordulóban aztán a Rákóczi vizitált a Nagyerdőben, s csak nehezen adta meg magát, a DVSC Adamo Coulibaly duplájával nyert 2-1-re. Kondás Elemér csütörtökön a nyíregyházi Európa Liga-mérkőzésen csalódást keltett csapata ellenben immár nem számíthat az előző két idény gólkirályára. A DVSC ugyanakkor bízhat jó hazai mérlegében: tavasszal pályaválasztóként két mérkőzést elveszített ugyan, de mindössze egyetlen hazai mérkőzése akadt, amelyen ne szerzett volna legalább két gólt. A Rákóczi tavaszi öt idegenbeli meccse közül hárman talált a kapuba. A Lokiban óriási volt a játékosmozgás, az újak közül Damahou súlyos sérült szenvedett Norvégiában, de Zsidai és Trninics máris alapemberré vált. Nyíregyházán játszott a szlovén Volas is a hajrában. Brkovics, Horváth Zoltán és Lázár a padon ültek. A Rákócziban három játékos távozása nagy veszteség: Safaric, Pedro és Hajduch kapus összesen 84 bajnokit játszott a lehetséges 90-ből az előző idényben.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS