A Békéscsaba törheti meg az MTK sorozatát

2020. február. 15., 19:50   |    

A Békéscsaba törheti meg az MTK sorozatát
Fotó: mtkbudapest.hu

Vasárnap a Merkantil Bank Liga 24. fordulójára kerül sor. A listavezető MTK a Békéscsabát, a második helyen álló Budafok a Dorogot fogadja.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–FC AJKA
(Nyíregyháza, 14.00)
Az őszi idényt nagyszerűen záró Nyíregyháza tavasszal még nyeretlen, pedig két mérkőzésen öt gólt is szerzett. Igaz, hetet kapott. Az Ajka ugyancsak egy pontot gyűjtött eddig tavasszal, viszont a két csapat között viszonylag nagy, kilencpontos a különbség. November 3. óta a Nyíregyháza minden hazai bajnokiján legalább két gólt szerzett. Az Ajka vendégként szeptember 29. óta nyeretlen a Merkantil Bank Ligában.

VÁC FC–SOROKSÁRI SC
(Balmazújváros, 14.00)
A váciak ismét Balmazújvárosban fogadják soros ellenfelüket, mind a két csapat több mint kétszáz kilométert utazik a mérkőzésre. A Vác a legutóbbi fordulóban pontot szerzett Dorogon, de továbbra is csak a tizenkilencedik helyen áll, mindössze nyolc ponttal. A Soroksár sok gólt szerez és sokat kap eddig tavasszal, Nyíregyházán 5-3-ra nyert, majd otthon 4-3-ra kikapott az MTK-tól. A legutóbbi három idegenbeli bajnokiján kilenc pontot szerzett.

BUDAFOKI MTE–DOROGI FC
(Budafok, 14.00)
A második helyen álló budafoki legénység az első tavaszi fordulóban elért hazai döntetlen után a másodikban idegenben nyert a Budaörs ellen. Szeptember 15. óta csupán egyszer, a listavezető MTK-tól kapott ki a Merkantil Bank Ligában. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, s egyszer sem tudott egynél több gólt szerezni. A Dorog a szerdai kupamérkőzésen simán, 4-1-re megverte az NB III-as III. kerületi TVE-t. A bajnokságban ellenben december elseje óta nyeretlen.

SZOMBATHELYI HALADÁS–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Szombathely, 14.00)
A Haladás szerda este – veresége ellenére – kitűnően helyt állt a Bp. Honvéd ellen a Magyar Kupában. A Merkantil Bank Ligában mind a két eddigi tavaszi mérkőzésén döntetlent ért el, előbb otthon a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, majd idegenben a Szolnok ellen. Pályaválasztóként augusztus 18. óta csak a mögötte álló Vác ellen nyert a bajnokságban. A Csákvár a hatodik helyen áll a bajnokságban, a rossz őszi zárás után tavasszal eddig csak egy tétmérkőzést játszott, elhozott egy pontot Budafokról.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC
(Gyirmót, 14.00)
A gyirmóti csapat nem kezdte jól a tavaszt, az első két fordulóban csak egy pontot szerzett. A Siófoktól elszenvedett hazai vereség után idegenben döntetlent játszott Szegeden. Pályaválasztóként október 27. óta minden mérkőzésen szerzett egy gólt a Merkantil Bank Ligában, de ez kevés volt a győzelemhez. A Szolnok az elmúlt időszakban felváltva végez döntetlenre vagy szenved vereséget, november 6. óta nyeretlen. Érdekes, hogy vendégként augusztus 28. óta csak az MTK-tól kapott ki.

BFC SIÓFOK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Siófok, 14.00)
Kiválóan kezdte a tavaszt a siófoki csapat, előbb Gyirmót, majd az ETO ellen nyert Győrben. Pályaválasztóként tavaly március óta veretlen, a legutóbbi három bajnokiját megnyerte. A szegediek az első tavaszi fordulóban döntetlent játszottak Szombathelyen, majd otthon a Gyirmót ellen. Még nem kaptak, de nem is szereztek gólt a tavaszi szezonban. Vendégként november 10. óta csak Budafokon kaptak ki.

KAZINCBARCIKA BSC–WKW ETO FC GYŐR
(Putnok, 14.00)
A borsodiak két döntetlennel kezdték az idei esztendőt, előbb pályaválasztóként az Ajka, majd vendégként a Duna Aszfalt ellen szereztek egy pontot. A Várady Béla Sportközpontban a legutóbbi három mérkőzésükön csak egy pontot szereztek, s a folytatás sem lesz könnyű, a következő négy ellenfél az első, a második, a negyedik és a hetedik helyen áll most a tabellán. (MTK, Budafok, ETO FC, Vasas). Az ETO győzelemmel rajtolt tavasszal Tiszakécskén, majd utána otthon kikapott a Siófoktól. A zöld-fehérek vendégként október 27. óta veretlenek.

VASAS FC–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI LC
(Angyalföld, Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)
A piros-kékek a Békéscsaba ellen döntetlennel kezdtek, majd Ajkán nagy csatában nyertek 3-2-re. Pályaválasztóként október 20. óta csak kétszer nyertek, de a legutóbbi öt hazai mérkőzésükből csak egyen, a Budafok ellenin kaptak gólt. A tiszakécskeiek az őszi hajrában kezdődő hosszú vereségsorozatot lezárva egy hete döntetlent játszottak otthon a Kazincbarcikával. Vendégként augusztus 28. óta csak egyszer nyertek.

MTK BUDAPEST–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Józsefváros, Hidegkuti Nándor Stadion, 18.00)
Mindkét csapat szerdán Magyar Kupa-mérkőzésen szerepelt, a Békéscsaba otthon kikapott a Puskás Akadémiától, a listavezető MTK otthon magabiztosan legyőzte a Dunaújvárost. A kék-fehérek a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, sőt pályaválasztóként már sorozatban nyolc bajnoki győzelmet számlálnak. A Békéscsaba eddig idén egyszer játszott vendégként Budapesten, gól nélküli döntetlenre végzett a Vasassal. Idegenben egy rossz szériát követően immár három mérkőzés óta veretlen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS