A bennmaradásért küzd a Kaposvár, új edzővel áll ki a kupagyőztes ellen az Újpest

2020. június. 05., 11:00   |    

A bennmaradásért küzd a Kaposvár, új edzővel áll ki a kupagyőztes ellen az Újpest
Fotó: honvedfc.hu

A Ferencváros a hat forduló óta veretlen Diósgyőrt fogadja az OTP Bank Liga három napon át tartó 27. fordulójában. A kupagyőztes Bp. Honvéd ellen mutatkozik be az Újpest új edzője, Predrag Rogan. A Kaposvár nagy bajba kerülhet a forduló első mérkőzésén. Az M4 Sport minden találkozót élőben közvetít.

DEBRECENI VSC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Péntek, Debrecen, 20.00)

A DVSC már két, a Kaposvár egy vereséget szenvedett eddig az újrakezdés óta. A Loki mindkétszer Budapesten, előbb a Ferencvárostól, majd a Bp. Honvédtól kapott ki. A tabellán a kilencedik helyen áll, mindössze egy ponttal megelőzve a tizenegyedik Paksot és az Újpestet. A Rákóczi a legutóbbi négy fordulóban 3–0-ra, 4–0-ra, 5–0-ra, majd 6–0-ra kapott ki. Ha veszít Debrecenben, elveszíti matematikai esélyét a bennmaradásra.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC
(Szombat, Mezőkövesd, 16.55)

Kuttor Attila csapata négy tétmérkőzést játszott az újrakezdés óta, két döntetlent két vereség követett. Utóbbiból a másodikat a kupadöntőben, szerdán, a Honvéd ellen szenvedte el a csapat. Pályaválasztóként, a bajnokságban, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, de az nagy sikert jelentett: 3–0-ra nyert a Ferencváros ellen. A Paks a MOL Fehérvár elleni hazai döntetlennel folytatta a bajnokságot, de kieső helyre csúszott vissza. A zöld-fehérek a legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön csak döntetlent játszottak. Idegenben eddig csak Kaposváron nyertek idén.

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Székesfehérvár, 19.00)

A székesfehérváriak a második helyen állnak, kilenc ponttal a Ferencváros mögött és hattal a Mezőkövesd előtt. Pályaválasztóként meglepően rossz a mérlegük, augusztus vége óta tíz bajnoki meccsükből csak négyet nyertek meg. 2020-ban picit javítottak az őszi eredménysoron, de a legutóbbi bajnokin és a legutóbbi Magyar Kupa-mérkőzésen is nyeretlenek maradtak. Idén eddig csak a Ferencvárostól kaptak ki tétmérkőzésen. A Kisvárda egyike annak a két csapatnak (a másik a ZTE), amelyik megnyerte a legutóbbi két bajnokiját. Bravúros győzelemmel javított rossz idegenbeli mérlegén a bajnokság felfüggesztése előtt: 5–1-re nyert a Honvéd ellen.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 21.05)

A lila-fehérek edzőt váltottak a legutóbbi forduló óta, Nebojsa Vignjevics helyére korábbi segítője, Predrag Rogan került. Mindössze két bajnoki mérkőzésüket nyerték meg eddig az idényben pályaválasztóként, a Megyeri úton két mérkőzésből két vereség a mérlegük. A Honvéd ellen két és fél éve nyeretlenek, de a két csapat párharca jellemzően – a legutóbbi hat összecsapásból ötször – döntetlent hoz. A legutóbbi öt fordulóban csak egyetlen pontot gyűjtő Újpest a tizedik helyen áll a bajnokságban, nyolc ponttal áll a hatodik helyezett Honvéd mögött. A kispestiek az elmúlt napokban kétszer is nyertek: előbb a DVSC ellen az OTP bank Ligában, majd a Mezőkövesddel szemben a Magyar Kupa döntőjében.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 18.55)

A ZTE a legutóbbi két bajnoki meccsén nyert, egy hete 6–0-ra verte idegenben a Kaposvárt, ez a szezon rekordja az idegenbeli sikereket tekintve. Győzelmével a csapat feljött a nyolcadik helyre, de előnye csak két pont a Pakssal szemben. A ZTE pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésén öt pontot gyűjtött. A Puskás Akadémia a felfüggesztés utáni első fordulóban döntetlent játszott a listavezető Ferencvárossal. Elveszítette a negyedik helyet, de azonos pontszámmal áll az őt megelőző Diósgyőrrel. Vendégként augusztus 17. (!) óta veretlen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Groupama Aréna, 21.05)

A listavezető 2017. április 15. óta veretlen bajnoki mérkőzésein a Groupama Arénában. A Diósgyőr ellen kifejezetten jó a mérlege, a legutóbbi hat mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. A DVTK a legutóbbi hat fordulóban veretlen maradt, november 9. óta nem szenvedett vereséget idegenben az OTP Bank Ligában.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS