A Budafok ott folytatta, ahol abbahagyta

2020. augusztus. 18., 10:36   |    

A Budafok ott folytatta, ahol abbahagyta

Az OTP Bank Liga első fordulójában két hazai és egy vendégsiker mellett két döntetlen született, érdekes, hogy sehol sem zárult a mérkőzés egygólosnál nagyobb különbséggel. A Budaffok 1946-ban győzelemmel zárta utolsó NB I-es mérkőzését, 2020-ban győzelemmel kezdte az élvonalbeli bajnokságot.

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 1–1 (1–0)
Gólszerzők: Gera (37.), illetve Tokmac (59.)

– Gera Dániel szerezte az idény első gólját. Ez volt élvonalbeli pályafutása tizedik gólja, hármat is a Ferencvárosnak lőtt.
– A kék-fehérek 2018-ban az Újpest ellen tértek vissza a második osztályból, akkor is jól, sőt győzelemmel. Érdekes: az MTK 1990 óta nem veszített az élvonalban az első fordulóban – ha Budapesten játszott.
– Nguen Tokmac a tizenharmadik gólját érte el a magyar élvonalban. Az MTK a nyolcadik csapat, amely ellen eredeményes volt az OTP Bank Ligában.
– 2016. december 10. után játszott ismét döntetlent egymás ellen a két csapat, akkor is 1–1-re végeztek.
– A Ferencváros, fővárosi csapat ellen, vendégként, tavaly október óta először veszített pontokat, akkor a Honvéddal játszott döntetlent.
– A zöld-fehérek február 1. óta mindössze két idegenbeli meccsükön nyertek.
– A Ferencváros a mostani előtt legutóbb 2017-ben, a Puskása Akadémia ellen veszített pontokat a nyitányon.

PAKSI FC–ÚJPEST FC 1–2 (0–1)
Gólszerzők: Ádám (76.), illetve Simon K. (17., 62.)

– Már nem a mumusa a Paks az Újpestnek: a lilák 2015. október 17. óta veretlenek ebben a párharcban, három döntetlen mellett tizenegyeszer nyertek.
– Simon Krisztián a legutóbbi hét bajnoki mérkőzésén hat gólt szerzett. Élvonalbeli pályafutása során harmadszor „duplázott”.
– Az Újpest Predrag Rogannal eddig ötször nyert, két döntetlen és a Ferencvárostól elszenvedett, egyetlen vereség mellett.
– A lila-fehérek 2014 óta először tudtak nyerni a bajnoki nyitányon. Azóta már harmadszor is a Paks volt az első ellenfél.
– A Paks ezzel a találkozóval avatta felújított stadionját.
– Ádám Martin az előző szezont is góllal (sőt, két góllal) kezdte, akkor még a Kaposvár játékosaként. Akkor is kikapott a csapata.
– A zöld-fehérek hat veretlen hazai bajnoki után kaptak ki ismét pályaválasztóként.

ZALAEGERSZEGI TE–MOL FEHÉRVÁR FC 3–3 (2–2)
Gólszerzők: Babati (2., 75., a másodikat 11-esből), Szépe (16.), illetve Evandro (11.), Nikolics (44., 61., az elsőt 11-esből)

– Márton Gábor továbbra is veretlen tétmérkőzésen 2020-ban a zalaegerszegi stadionban. Igaz, immár vendégként, a MOL Fehérvár edzőjeként folytatta a sorozatot.
– A ZTE az újrakezdés óta már másodszor játszott 3-3-s döntetlent a bajnokságban, júniusban a Paks elleni meccs is ezzel az eredménnyel zárult.
– Babati Benjámin utolérte az édesapját, Babati Ferencet. Immár mindketten öt gólt számlálnak élvonalbeli pályafutásuk mérkőzésein. Az egerszegi csapatkapitány a legutóbbi négy bajnokiján négy gólt szerzett.
– Szépe János először szerzett gólt az élvonalban.
– A brazil Evandro góllal debütált az OTP Bank Ligában.
– Nemanja Nikolics 2015. április 25. óta először szerzett két gólt magyar bajnoki mérkőzésen. Februári visszatérése óta hét gólt jegyez már.
– A Mol Fehérvár február 1. óta mindössze egyszer nyert vendégként az OTP Bank Ligában.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2–1 (2–1)
Gólszerzők: Iszlai (8., 11-esből), Drazsics (19.), illetve Berecz (27.)

– A Diósgyőr a májusi újrakezdés óta másodszor nyert a Mezőkövesd ellen pályaválasztóként.
– Iszlai Bence a május 30-i mérkőzésen is a meccs első gólját lőtte, az akkor győztes gól is volt egyben.
– Feczkó Tamás együttesében két olyan játékos szerezte a gólokat, akiknek a DVTK előtti utolsó magyar klubja a Mezőkövesd volt. Iszlait onnan igazolta a DVTK, Drazsics ott játszott, mielőtt Kínába igazolt.
– Berecz Zsombor február 8. óta először szerzett bajnoki gólt.
– A diósgyőri Mirko Ivanovszki a 93. percben piros lapot kapott. A másodikat magyarországi élvonalbeli mérkőzésein.
– A Mezőkövesd a legutóbbi tizenhárom tétmérkőzéséből csupán egyet nyert meg.
– A Diósgyőr a Mezőkövesd elleni két hazai bajnoki siker között három meccset játszott pályaválasztóként, egyiket sem tudta megnyerni.

BUDAFOKI MTE–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–1 (1–1)
Gólszerzők: Kovács D. (13.), Vaszicsku (80.), illetve Viana (17.)

– Budafok győzelemmel zárta élvonalbeli szereplését 1946. máju 12-én a Dózsa Madisz ellen, s most egy újabb győzelemmel folytatta.
– Vaszicsku Gergő két gólt jegyez eddigi élvonalbeli pályafutása során. Az egyik a Puskás Akadémia élvonalbeli történetének első gólja volt 2013. július 26-án, a második a Budafok győztes visszatérést jelentő gól, 2020. augusztus 17-én. Másképpen: eddigi élvonalbeli pályafutása első és utolsó meccsén szerezte a két gólját.
– Kovács Dávid 29 évesen lett élvonalbeli futballista, góllal debütált. A Merkantil Bank Liga 2019–2020-as idényében 15 góllal segítette a Budafokot.
– A brazil Fernando Viana az ötödik gólját érte el az OTP Bank Ligában.
– A Kisvárda harmadik idényét kezdte az OTP Bank Ligában, ha idegenben kezdett, kikapott, ha otthon nyert.
– A piros-fehérek február 5. óta nem játszottak döntetlent vendégként az élvonalban, az előző idényt két győzelemmel zárták az idegenbeli meccseiket tekintve.
– A Budafok, a Merkantil Bank Ligában játszott mérkőzéseket is beszámítva, először tudta legyőzni a Kisvárdát.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS