A Budaörs a Csákvárt, a Gyirmót a Nyíregyházát fogadja a Merkantil Bank Ligában

2020. november. 07., 12:16   |    

A Budaörs a Csákvárt, a Gyirmót a Nyíregyházát fogadja a Merkantil Bank Ligában

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 16. fordulóját. Egy mérkőzés biztosan elmarad, a DVSC kapta a Békéscsaba kényszerű ki nem állása miatt a három pontot.

Új kormányrendelet a mérkőzések látogatására - csak minden harmadik ülőhely foglalható el

Új kormányrendelet a mérkőzések látogatására - csak minden harmadik ülőhely foglalható el

November 3-án éjjel a Magyar Közlönyben megjelentek a legfrissebb kormányrendeletek, köztük a futballmérkőzések látogatására vonatkozó új szabályok.

Tovább

SZOLNOKI MÁV FC–WKW ETO FC GYŐR
(Szolnok, 13.30)

A szolnokiak szerdán döntetlent játszottak Nyíregyházán, így a kilencedik helyen állnak. pályaválasztóként az első négy meccsét megnyerte, azóta hol kikap, hol nyer. Az ETO szerdán fontos győzelmet aratott Győrben a Siófok ellen, de így is csupán a tizenötödik helyen áll. Az idegenbeli mérlege gyenge, csak a szeptemberi mérkőzésein volt sikeres.

BFC SIÓFOK–KOLORCITY KAZINCBARCIKA
(Siófok, 13.30)

A Siófok kikapott Győrben, így tizenhetedik, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiját elveszítette. A Kazincbarcika ellen mutatkozik be a csapat élén a hazai közönség előtt Waltner Róbert, az új vezetőedző. A Kazincbarcika ismét gödörbe került, a legutóbbi három bajnoki találkozóján pont nélkül maradt, így a tizenkettedik helyen áll. Érdekes, hogy a borsodiak három hete nem játszottak idegenben, vendégként a legutóbbi három mérkőzésüket megnyerték.

BUDAÖRS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Tatabánya, 13.30)

A Budaörs a második, a Csákvár ellenben „hátulról második”, azaz utolsó előtti. Mégis a forduló egyik legjobb mérkőzése lehet a tatabányai, mindkét csapat jó formában van. A csákváriak, akik az első 12 meccsükből egyet sem tudtak megnyerni a Merkantil Bank Liga 2020–2021-es idényében, a legutóbbi három találkozójukon kilenc pontot szereztek. A budaörsiek a veszített pontok tekintetében csupán eggyel állnak rosszabbul, mint a listavezető DVSC, a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésüket megnyerték.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Kaposvár, 17.00)

Noha egyik csapat sem elégedett a jelenlegi helyezésével, mindkettő győzni tudott a hétközi fordulóban. A tizenharmadik helyen álló Rákóczi negyedszer, a sereghajtó DEAC harmadszor szerzett három pontot a szezonban. A somogyiak pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésükből kettőt megnyertek, korábban nyeretlenek voltak. A DEAC idegenbeli mérlege „egyhangú”: hét mérkőzés, hét vereség.

FC AJKA–PÉCSI MECSEK FC
(Ajka, 17.00)

Az Ajka a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített, legutóbb Kaposváron kapott ki. Otthon augusztus vége óta csupán a Vasastól kapott ki. A PMFC legutóbb döntetlent játszott a Vasassal, előtte négyszer győzött. Vendégként az augusztus elején, Nyíregyházán elszenvedett vereség óta csak a Nagyerdei Stadionban, a Lokitól kapott gólt.

VASAS FC–SOROKSÁR SC
(Új Illovszky Stadion, 17.00)

A Vasas legutóbb Pécsen döntetlent játszott, ezzel megszakadt a győzelmi sorozata, de az elmúlt öt fordulóban a kiesőhelyek közeléből a hatodik helyre tört előre. A Fáy utcában szeptember 16. óta minden mérkőzését megnyerte. A Soroksár ugyanannyi pontot veszített, mint a piros-kékek, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva három ponttal kevesebbje van. A legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből kettőt egy góllal megnyert, kettőt, ugyancsak egy góllal, elveszített.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–DOROGI FC
(Szeged, 17.00)

A szegediek szerdai, soroksári mérkőzése elmaradt, ez is az oka, hogy csak a tizennegyedik helyen állnak. A Szent Gellért Fórumban a legutóbbi két bajnoki mérkőzésüket, egyébként egyaránt 1–0-ra, elveszítették. A Dorog a legutóbbi fordulóban, miként az előző háromban is vereséget szenvedett, visszaesett a tizenhatodik helyre. A legutóbbi négy hétben mindkét idegenbeli meccsén három gólt kapott.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZENTLŐRINC
(Szombathely, 17.00)

A hetedik helyen álló Haladás jó sorozata megtört szerdán, miután kikapott Csákváron. Pályaválasztóként legutóbb 5–0-ra kiütötte a Békéscsabát, de előtte három mérkőzésen nyeretlen maradt. A Szentlőrinc szerdán fontos mérkőzést veszített el a DEAC ellen Debrecenben, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat is elbukott. Vendégként a debreceni vereség jó szériát zárt le, előtte a Szentlőrinc három mérkőzésen hét pontot gyűjtött, egyetlen gólt sem kapott. A tabellán tizennyolcadik, csak a Csákvár és a DEAC áll mögötte.

GYIRMÓT FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS fC
(Gyirmót, 19.45)

A forduló zárómérkőzésén a harmadik helyezett Gyirmót és az ötödik Nyíregyháza találkozik. A házigazdák öt ponttal gyűjtöttek eddig többet. A Gyirmót a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot szerzett, szerdán nyerni tudott Dorogon. A Nyíregyháza a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer gyűjtött három pontot, szeptember 13. óta, noha kétszer nyert, s egyszer kikapott, minden mérkőzésén két gólt szerzett.

DEBRECENI VSC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3-0

A Békéscsaba jelezte, hogy nem áll ki, a DVSC nem fogadta el a halasztási kérelmet. A Versenybizottság a listavezetőnek megítélte a három pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS