A Budapest Honvéd nyerte a Magyar Kupát

2007. május. 09., 21:23   |    

A Budapest Honvéd nyerte a Magyar Kupát

A Magyar Kupa 2006-07-es kiírását a Budapest Honvéd nyerte. A rendkívül izgalmas találkozó a rendes játékidőben 1-1-re végződött, a hosszabbítás pedig 2-2-vel ért véget. Végül tizenegyespárbaj döntött: büntetőkkel 5-3-ra győzött a Budapest Honvéd.

A 6900 néző előtt a Szusza Ferenc Stadion gyepére vonuló játékosok sajátos köszöntőt kaptak: a pályán az elmúlt húsz év kupagyőztes együtteseinek egy-egy tagja fogadta őket. Nagyszerű hangulatban kezdődött a találkozó, amely méltó is volt a kupadöntő rangjához.

Egy-egy gól a rendes játékidőben

Az első játékrészben inkább a kispestiek akarata érvényesült, a Honvéd futballozott határozottabban, és eredményesebben is: a 28. percben Szabó Tibor átadása után Ivancsics Gellért 14 méterről a kapu bal alsó sarkába bombázott. A gól után élénkebbé vált a debreceni csapat is, így lüktető, élvezetes játékot láthattak a nézők.

Vezet a Budapest Honvéd...
A második félidő színvonala sem maradt el az első mögött. Jó volt a mérkőzés, és a debreceniek gondoskodtak arról, hogy az izgalom még fokozódjon is. A 69. percben Sándor Tamás emelt Ibrahime Sidibe elé, a csatár a támadást kísérő Zsolnai Róberthez passzolt, ő pedig közelről a kapuba helyezett. Természetesen mindkét gárda győzelemre játszott, a nézők nagyszerűen szórakoztak, de több gólt nem láthattak a rendes játékidőben.

Nagy csata a hosszabbításban

Azután azonban igen... Hosszabbítás következett, amit akár előrehozott tizenegyespárbajnak is lehet nevezni: a ráadás első félidejében előbb a DVSC-TEVA végezhetett el büntetőt (Pomper buktatta a tizenhatoson belül Zsolnait,
Egyenlő az állás
amiért a kispesti védő megkapta második sárga lapját, azaz kiállította őt Bede Ferenc játékvezető), s a tizenegyest a 97. percben Ibrahima Sidibe értékesítette is. A 104. percben aztán Koós és Bíró akadt össze a debreceniek tizenhatosán belül, a Honvéd pedig egyenlített. Szabó Tibor elsőre berúgta a büntetőt, amit egy bemozduló játékos miatt Bede Ferenc megismételtetett, de Szabó ezúttal sem hibázott.

A hosszabbítás második félidejében minden tekintetben kiegyenlítődött a mérkőzés: a 114. percben Bíró is megkapta második sárga lapját, azaz a Debrecen is tíz főre olvadt. Az eredmény azonban nem változott, tehát következett az 'igazi' büntetőpárbaj.

A kispestiek vehették át a kupát

A Honvéd kezdte a büntetőrúgásokat: Ivancsics be is lőtte a tizenegyest.
A 2006-07-es Magyar Kupa győztese, a Budapest Honvéd csapata
Komlósi a felső lécre lőtt, így a piros-feketék kerültek előnybe, majd Genito és Sidibe is értékesítette büntetőjét Ndjodo következett, de a kispesti játékos a keresztlécet találta el, ám az utána következő Kiss a kapu fölé bombázott, tehát maradt a Honvéd-előny. Sőt, nőtt is, mert Szabó Tibor a kapuba talált, míg a debreceni Zsolnai a jobb kapufát találta el - azaz a Magyar Kupa döntőjét 5-3-ra a Budapest Honvéd nyerte.

Vass László pályaedző és Supka Attila vezetőedző a kupával
A debreceni játékosoknak dr. Helmeczy László MLSZ-alelnök adta át az ezüstérmeket, a kupagyőztesnek járó arany medáliákat pedig egy másik alelnök, Nemes Ferenc akasztotta a kispestiek nyakába. A Magyar Kupát Dunai Antal alelnök - maga is háromszor volt kupagyőztes az Újpesti Dózsa tagjaként - adta át a Budapest Honvéd csapatkapitányának, Dobos Attilának.

A kupagyőzelemmel bruttó 6 000 000 forint is járt, az ezüstérmes debreceniek 'vigaszdíja' pedig bruttó 3 000 000 forint.

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 2-2 (0-1, 1-1, 2-2 - tizenegyesekkel 3-5)



A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS