A Budapest Honvéd nyerte a Puskás-Suzuki Kupát

2015. április. 06., 22:09   |    

A Budapest Honvéd nyerte a Puskás-Suzuki Kupát

A nyolcadik alkalommal megrendezett utánpótlástornán negyedszer diadalmaskodott a budapesti csapat.

A Puskás-Suzuki Kupát immáron hét éve hívta életre a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Magyar Suzuki Zrt. Az U17-es korosztálynak kiírt tornára évről-évre Európa legnagyobb klubjainak utánpótláscsapatai és a legnevesebb utánpótlás-labdarúgó központok csapatai érkeznek Magyarországra. Az idei versengésen a Real Madrid, a Feyenoord, a Hagi Akadémia és a Panathinaikos képviselte a nemzetközi futballt, a hazai csapat mellett a Budapest Honvéd pedig a magyar labdarúgást.

A két csoportban zajló küzdelmek során az első csoportban a Real Madrid előbb legyőzte vendéglátóját majd döntetlent játszott a Feyenoorddal, míg a B-csoportban a Budapest Honvéd a Hagi Akadémia és a Panathinaikos csapatai ellen is diadalmaskodott, így megnyerte a csoport küzdelmeit. A húsvét hétfőn rendezett helyosztókon az ötödik helyért a Puskás Akadémia a Panathinaikos együttesével csapott össze, és a házigazdáknak Zsigmond Bence és Magyari Szilárd góljaival sikerült legyőzniük neves ellenfelüket. Már a 7. percben vezetést szerzett a magyar csapat, és bár a második félidő elején még sikerült egyenlítenie a Panathinaikosnak, a Puskás Akadémia a mérkőzés utolsó percében lőtt góllal megszerezte az ötödik helyet. A bronzmérkőzésen a Hagi Akadémia csapott össze a Feyenoord gárdájával, és a mérkőzés első felében a román gárda játszott fölényben. Ennek eredményeként a második félidő elején Vladescu révén meg is szerezték a vezetést, és bár a Feyenoord a hajrában nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, nem sikerült gólt szerezniük, így a Hagi Akadémia lett a torna bronzérmese.

A döntő kiváló mérkőzést ígért, hiszen a Real Madrid és a Budapest Honvéd is háromszoros tornagyőztesként kezdte meg az összecsapást (A Real Madrid 2008-ban, 2013-ban és 2014-ben nyert, míg a Honvéd 2010 és 2012 között sorozatban háromszor nyerte meg a Puskás-Suzuki Kupát, rajtuk kívül egyedül a Ferencvárosi TC utánpótlás-csapata tudott tornát nyerni 2009-ben). A mérkőzés ugyan enyhe spanyol fölénnyel kezdődött, mégis a budapestiek szereztek vezetést: Vajda Roland használta ki a spanyol védelem hibáját a 7. percben. A gól után a madridiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, amit a Honvéd csak a 36. percig bírt, ekkor Daniel Gómez Alcón talált a magyar kapuba. Amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel vonulnak szünetre a csapatok, Tömösvári révén újra vezetést szerzett a Budapest Honvéd. A második játékrészben beszorította ellenfelét a Real Madrid, és sokszor Vajda Dániel kapus bravúrjai is kellettek az eredmény tartásához. A 74. percben azonban már a magyar kapus is tehetetlen volt: Alcón közelről a kapuba fejelt. Ugyan a spanyol csapat ezután mindent megtett a győzelem megszerzéséért, gólt már nem tudtak szerezni, így jöhettek a büntetők. A 11-esekben azután a Honvéd bizonyult jobbnak: a magyarok mindössze egyszer hibáztak szemben a Real Madrid három kihagyott büntetőjével, így a Budapest Honvéd lett a négyszeres Puskás-Suzuki Kupa győztes.

8. Puskás-Suzuki Kupa helyosztók:
Döntő:
Real Madrid-Budapest Honvéd 2-2 (1-2), tizenegyesekkel: 1-3
Gól: Gómez Alcón (2), illetve Vajda, Tömösvári

Bronzmérkőzés:
Feyenoord-Hagi Akadémia 0-1 (0-0)
Gól: Vladescu

5. helyért:
Puskás Akadémia-Panathinaikos 2-1 (1-0)
Gól: Zsigmond, Magyari, illetve Pispas

Csoportmérkőzések:

A-CSOPORT
Puskás Akadémia - Feyenoord 1-2 (0-2)
Puskás Akadémia - Real Madrid 1-4 (0-2)
Feyenoord - Real Madrid 2-2 (1-2)

A-csoport végeredmény:
1. Real Madrid 4 pont (6-2)
2. Feyenoord 4 pont (4-3)
3. Puskás Akadémia 0 pont (2-6)

B-CSOPORT
Budapest Honvéd – Hagi Akadémia 2–1 (0–1)
Budapest Honvéd - Panathinaikos 1-0 (0-1)
Hagi Akadémia - Panathinaikos 3-1 (2-0)

B-csoport végeredmény:
1. Budapest Honvéd 6 pont (3-1)
2. Hagi Akadémia 3 pont (4-3)
3. Panathinaikos 0 pont (1-4)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS