A címvédő az ezüstérmes ellen a Groupama Arénában

2021. december. 03., 11:55   |    

A címvédő az ezüstérmes ellen a Groupama Arénában

Péntektől vasárnapig a 15. fordulót rendezik az OTP Bank Ligában. Szombat délután a Groupama Arénában egymás ellen játszik az előző bajnokság arany- és ezüstérmese. Egyébként is mindössze két mérkőzésbe sűrűsödik a mostani első négy (Ferencváros, Kisvárda, Puskás Akadémia, MOL Fehérvár) hétvégi fellépése.

PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Péntek, Paks, Paksi FC Stadion, 20.00)

A hatodik fogadja a hetediket, a paksiak két ponttal állnak jobban a Honvédnél. Bognár György csapata a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, az eddig eltelt szakasz első felében 13, a másodikban csak öt pontot gyűjtött. Pályaválasztóként több mint egy éve minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, de a mostani idényben kevesebbszer nyert, mint ahányszor nem. A Honvéd a legutóbbi hat bajnokijából ötöt elveszített, csupán az MTK elleni győzelem hozott három pontot. Vendégként a legutóbbi három mérkőzésén hiába szerzett összesen öt gólt, tízet kapott, s pont nélkül maradt.

GYIRMÓT FC GYŐR–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Gyirmót, Alcufer Stadion, 13.00)

Az újonc mindössze egy hazai meccsét nyerte meg eddig a bajnoki idényben, méghozzá a Paks ellenit. Mindegyiken kapott ellenben gólt. A tizenegyedik helyen áll, legutóbb Székesfehérváron szerepelt, 3-2-re kikapott. A Mezőkövesd az előző fordulóban kapott ki először Supka Attilával, mégpedig a listavezető Ferencváros ellen. Ebből következően viszont vendégként veretlen az utóbbi hetekben, egy győzelem és egy döntetlen a legutóbbi két találkozó mérlege.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Ferencváros, Groupama Aréna, 15.30)

Az előző bajnokság első és második helyezettje először találkozik a mostani idényben (az első körben Felcsútra kiírt találkozójukat januárra halasztották). A Ferencváros van jobb formában, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nem veszített pontot. A hazai mérlege gyengébb, mint az idegenbeli, de a legutóbbi, a MOL Fehérvár elleni győzelme már jelezte, túljutott a ZTE és az MTK elleni mérkőzések jelentette botláson. A Puskás Akadémia sorozatban öt mérkőzést megnyert, de azóta öt pontot elveszített. Idegenben legutóbb súlyos vereséget szenvedett Pakson.

ZALAEGERSZEGI TE FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 17.30)

A ZTE négy forduló óta nyeretlen, szerény vigasz a hívei számára, hogy a legutóbbi két találkozója döntetlenre végződött. Pályaválasztóként viszont az elmúlt két hónapban három mérkőzésen hét pontot gyűjtött. A csapat a tabella nyolcadik helyén áll, két ponttal előzi meg a DVSC-t. A Loki eddig két mérkőzést játszott Joan Carrillo irányításával, Újpesten kikapott, a Nagyerdei Stadionban, a Paks ellen döntetlent játszott. A piros-fehérek a legutóbbi nyolc mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg az OTP Bank Ligában.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Kisvárda, Várkerti Stadion, 13.30)

A második és a negyedik helyezett találkozik egymással. A Kisvárda otthon – leszámítva a Ferencváros vendégjátékát – eredményes és sikeres, csak az Újpest ellen veszített két pontot. Amióta Erős Gábor került a csapat élére, egy döntetlen és egy győzelem a mérleg. Szabics Imre áprilisban éppen Kisvárdán mutatkozott be a MOL Fehérvár élén és egyben vezetőedzőként az NB I-ben. Az a mérkőzés gólnélküli döntetlent hozott, de a Vidi aztán az idény minden hátralévő bajnokiján szerzett gólt. A mostani idényben a legutóbbi két (egyaránt fővárosi) bajnokiján újra gól nélkül maradt. A székesfehérváriak a 2021–2022-es OTP bank Liga-idényben még nem győztek vendégként.

MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Józsefváros, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 16.00)

Az MTK a legutóbbi hetekben csak kikapott, visszacsúszott az utolsó helyre. Az Újpest feljavult, s elkerült a kieső helyekről. A lila-fehérek a legutóbbi öt fordulóban nyolc ponttal szereztek többet a kék-fehéreknél. Vendégként a legutóbbi, kispesti győzelem egy február óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatot zárt le Michael Oenning együttese számára. Ugyanakkor az MTK az utóbbi időben mumusnak számít, eltekintve attól, hogy februárban győzött az Újpest a Hungária körúton. De az elmúlt hat évben ez az Újpest egyetlen bajnoki sikere az MTK ellen.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS