A címvédő és az újonc csatája jön az OTP Bank Ligában

2021. október. 29., 10:31   |    

A címvédő és az újonc csatája jön az OTP Bank Ligában

Pénteken egy, szombaton három, vasárnap két mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 11. fordulójában. A listavezető Kisvárda a Zalaegerszeget fogadja, a címvédő Ferencváros Gyirmóton szerepel.

MOL FEHÉRVÁR FC–PAKSI FC
(Péntek, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 19.45)

Az előző fordulóban a MOL Fehérvár kikapott Újpesten, s ezzel csak a hetedik helyen áll a bajnokságban – de azért ehhez a mondathoz hozzátartozik, hogy a negyedik helyezett Pakssal azonos pontszámmal áll. Szabics Imre együttese kevés gólt szerez és keveset kap (11–10), ellentétben a paksiakkal (26–22). A Vidi az idénybeli eddigi bajnoki mérkőzései közül csak a Ferencváros (0–1) és a Puskás Akadémia (0–0) ellenit nem nyerte meg. A Paks vendégként kétszer kikapott, kétszer nyert. Jellemzően sok gól születik idegenbeli mérkőzésein.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Mezőkövesd, 14.45)

Supka Attilával a Mezőkövesd megnyerte az első két bajnokiját, ellenben szerdán a Merkantil Bank Ligában szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia, tizenegyespárbajban, kiejtette a MOL Magyar Kupából. A lila-fehérek múlt pénteken, a MOL Fehérvár elleni hazai mérkőzésen megszerezték első győzelmüket az OTP Bank Liga 2021–2022-es idényében. Ebből, persze, az is következik, hogy vendégként még nyeretlenek.

MTK BUDAPEST–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

Mind a két csapat kiesett szerdán a MOL Magyar Kupából, az MTK Kisvárdán kapott ki 4–1-re, a DVSC a Kecskemét, a Merkantil Bank Liga meglepetéscsapata ellen szenvedett 2–1-es vereséget, 120 perces csatában. A kiesés után a Loki szakmai vezetősége, Huszti Szabolcs és Toldi Gábor felajánlotta lemondását, így a kék-fehérek ellen Jeremiás Gergő és Dombi Tibor dirigálja majd a csapatot. A debreceni futball egyik legsikeresebb alakja, Herczeg András szaktanácsadóként segíti őket. Az MTK egy hete a Ferencváros ellen döntetlent harcolt ki az Üllői úton. Pályaválasztóként négy bajnokit játszott eddig az idényben, kettőt megnyert, kettőt elveszített, mindegyik egygólos különbséggel zárult. A DVSC legsikeresebb idegenbeli mérkőzése a Honvéd elleni volt, még az első fordulóban. Azóta csak Pakson szerzett, egy pontot. A legutóbbi három találkozóját elveszítette vendégként a bajnokságban.

GYIRMÓT FC GYŐR–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Alcufer Stadion, 19.30)

A Gyirmót ugyan vereséget szenvedett a legutóbbi fordulóban Zalaegerszegen, de az előző két fordulóban győzni tudott. Mint ahogyan továbbjutott a MOL Magyar Kupában, a Haladás ellen. Pályaválasztóként két döntetlen, majd két vereség után egyszer nyert az OTP Bank Liga mostani idényében. A Ferencváros a legutóbbi két fordulóban nyeretlen maradt, vendégként viszont a legutóbbi öt bajnoki meccsét megnyerte.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Kisvárda, 14.30)

A listavezető Kisvárda nagyon magabiztosan nyert az MTK ellen a hétközi kupameccsen is. Az OTP Bank Ligában, pályaválasztóként, egy döntetlen kivételével minden mérkőzését megnyerte eddig a szezonban. Negatívum: októberben nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni. A ZTE ugyan a Honvéd ellen kiesett szerda este a MOL Magyar Kupából, de a legutóbbi három bajnoki találkozóján kilenc pontot gyűjtött.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Pancho Aréna, 17.00)

A Puskás Akadémia a legutóbbi három bajnokiját megnyerte, ellenben szerdán vereséget szenvedett a MOL Magyar Kupában a Merkantil Bank Ligában szereplő ETO FC-től. Pályaválasztóként két vereség után nyert a Mezőkövesd ellen. A MOL Magyar Kupában Zalaegerszegen továbbjutó Bp. Honvéd a bajnokságban a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot. Vendégként legutóbb kikapott Fehérváron, miután az előző három idegenbeli meccsén hét pontot gyűjtött.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS