A címvédők mumusa lett a Vasas

2018. március. 12., 09:49   |    

A címvédők mumusa lett a Vasas

A Honvéd elleni győzelemmel rossz sorozatát megtörő Vasas immár második évben szerepel kiválóan az aktuális címvédő ellen, a 2016–2017-es szezonban hét pontot szerzett a Ferencváros ellen, most már kétszer legyőzte a Honvédot. Bartha László lett a Paks gólrekordere. A Ferencváros 2000 nyarán szerzett legutóbb két egymást követő hazai bajnokiján tíz gólt, de két különböző idényben. Koszta Márk a legutóbbi hat olyan bajnoki mérkőzésen, amelyen a Mezőkövesd gólt szerzett, eredményes volt. Az OTP Bank Liga 22. fordulójának eredményei.

DEBRECENI VSC–ÚJPEST FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Könyves (76.), illetve Novothny (57.), Tischler (90.)

– Az Újpest 2013 óta először nyert a Loki ellen Debrecenben, 1805 nap telt el a két siker között.
– Nebojsa Vignjevics együttese az eddigi öt tavaszi tétmérkőzéséből négyet megnyert, az OTP Bank Ligában beérte pontszámban a harmadik helyezett Debrecent.
– A lila-fehérek a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijukból hármat megnyertek.
– Novothny Soma a tizenharmadik gólját lőtte a bajnoki idényben, ezzel második a góllövőlistán. A legutóbbi hat fordulóban hét gólt ért el, az élvonal szereplői közül ő és Böde Dániel szerzett már három tavaszi bajnokin is gólt.
– Tischler Patrik a negyedik góljánál tart a bajnoki szezonban, ha ő a kapuba talált, az Újpest csak egyszer, a Videoton ellen (2-2) nem nyert.
– A DVSC az eddigi három tavaszi bajnokiján csupán egy pontot szerzett. A 2017–2018-as idény első három fordulójában ugyancsak egy pontot gyűjtött.
– Könyves Norbert a Loki első tavaszi bajnoki gólját érte el. Harmadszor lőtt gólt az Újpestnek az élvonalban, 2013-ban a Paks, 2016-ban a Vasas játékosaként talált a kapuba a lila-fehérek ellen.

VASAS FC–BP. HONVÉD 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Berecz (10.), Barczi (46.), illetve Eppel (48.)

– A Vasas október 17. óta először nyert mérkőzést az OTP Bank Ligában, sőt november 18. óta először szerzett pontot.
– A riválisok közül egyedül a Bp. Honvéd ellen szerzett eddig hat pontot a Vasas a mostani bajnoki idényben.
– A piros-kékek immár második évben szerepelnek kiválóan az aktuális címvédő ellen. A 2016–2017-es szezonban hét pontot szereztek a Ferencváros ellen. Sőt, 2015–2016-ban a Videoton ellen is győztek egyszer, egy döntetlen és egy vereség mellett.
– Berecz Zsombor a második gólját szerezte a bajnoki idényben. Az előző szezonban is rúgott gólt a Honvédnak győztes meccsen, akkor még a Fáy utcában.
– Barczi Dávid az első bajnoki gólját lőtte a Vasas tagjaként. Éppen a számára valóban hazai pályát jelentő Megyeri úton, hiszen az Újpestben töltötte élvonalbeli pályafutása első három évét.
– A Bp. Honvéd címvédőként kiszorult a mezőny első feléből, csak hetedik. Igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a Videoton kivételével mindenkinél. A kispestiek a legutóbbi hat bajnoki meccsükből ötöt elveszítettek.
– Eppel Márton lőtte a Honvéd mind a három eddigi tavaszi bajnoki gólját. Élvonalbeli pályafutása során másodszor érte el egy bajnoki szezonban a tízgólos határt.

PAKS FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Bartha (33.), Bertus (61., 64., mindkettőt 11-esből), illetve Trajkovski (62.)

– A Paks sorozatban a harmadik hazai bajnokiját nyerte meg, a 270 perc alatt összesen nyolc gólt szerzett. Legutóbb tavaly februárban nyert két megnyert hazai bajnoki után harmadszor is.
– Legutóbb 2011. augusztus 7-én értékesített a Paks bajnoki mérkőzésen két büntetőt is, de akkor két játékos lőtt, az elsőt Éger László, a másodikat Vayer Gábor rúgta az Újpest kapujába.
– Bartha László a hatodik gólját lőtte az idényben. Paksi játékosként a negyvenkilencedik gólját érte az NB I-ben, s ezzel klubrekorder lett, megelőzte a 48 gólos Tököli Attilát.
– Bertus Lajos a klub örökranglistáján a tizenegyedik helyre lépett előre, éppen a két büntetőt kiharcoló Hahn János mögé. Öt gólnál tart a 2017–2018-as idényben, ez egyéni rekordja. Két gólt először szerzett, s éppen korábbi klubja, a Puskás Akadémia ellen.
– Pintér Attila együttese megszerezte az első tavaszi bajnoki gólját, de továbbra is nyeretlen.
– A felcsútiak szeptember 9. óta nyeretlenek idegenben, vendégként a legutóbbi hat mérkőzésükön két pontot szereztek.
– A télen érkezett szlovén Dejan Trajkovski először szerzett gólt a magyar élvonalban. Ő a Puskás Akadémia ötödik külföldi játékosa, aki gólt szerzett az OTP Bank Liga 2017–2018-as szezonjában.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Paintsil (13.), Varga R. (45+2., 11-esből), Böde (54., 64., 94.)

– A Ferencváros megszakította a Balmazújváros kilenc tétmérkőzésből álló veretlenségi sorozatát.
– Horváth Ferenc együttese először kapott öt gólt élvonalbeli történetében.
– A zöld-fehérek a bajnoki szezonban negyedszer szereztek pályaválasztóként öt gólt.
– A Balmazújváros mindössze másodszor maradt szerzett gól nélkül idegenbeli élvonalbeli mérkőzésén.
– A Ferencváros 2000 nyarán szerzett legutóbb két egymást követő hazai bajnokiján tíz gólt, de két különböző idényben.
– Varga Roland a tizennegyedik gólját megszerezve továbbra is egyedül vezeti a góllövőlistát. November negyedikén, a Debrecen ellen talált a mostanit megelőzően legutóbb a kapuba bajnoki meccsen.
– Böde Dániel az első három tavaszi fordulóban hat gólt szerzett. (S a Balmazújváros ellen még egy büntetőt ki is hagyott.) Mesterhármast legutóbb 2014. július 27-én, Kecskeméten szerzett. Ez az ötödik mesterhármasa az élvonalban.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–SWIETELSKY-HALADÁS FC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Cseri (58.), Koszta (78.), illetve Wils (75.)

– A Mezőkövesd a második forduló óta először szerzett két egymást követő bajnokin hat pontot.
– Koszta Márk nyolc gólnál tart a bajnoki idényben, ez egyéni csúcsa az élvonalban. Ennél is érdekesebb, hogy a legutóbbi hat olyan bajnoki mérkőzésen, amelyen a Mezőkövesd gólt szerzett ő is eredményes volt. Szeptember 30-án kezdődött ez a sorozat.
– Az utolsó helyezett borsodiaké az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből egyet sem veszített el.
– Július 22. óta, következésképpen Kuttor Attila irányításával, először nyert hazai bajnoki mérkőzést a Mezőkövesd.
– Cseri Tamás a harmadik gólját szerezte az idényben és élvonalbeli pályafutása során egyaránt.
– A Haladás a legutóbbi tizenhárom idegenbeli bajnokijából tizenegyet elveszített.
– A vasi zöld-fehérek szeptember 10. óta mindössze másodszor kaptak egynél több gólt idegenbeli bajnoki mérkőzésükön.

VIDEOTON FC–DIÓSGYŐRI VTK 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Lazovics (21., 26.), Sz. Scsepovics (58.), Nego (92.), illetve Óvári (78.)

– A Videoton FC sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzését nyerte meg pályaválasztóként. Tavasszal legyőzte mindkét csapatot, a Vasast és a Diósgyőrt, amelytől 2015. augusztus 8. óta pályaválasztóként szenvedett vereséget az OTP Bank Ligában.
– Sztefan Scsepovics mindkét eddigi magyarországi bajnokiján szerzett gólt. Loïc Nego a legutóbbi hat bajnokijából hármon szerzett gólt.
– Danko Lazovics a mostani előtt november 4-én, a Mezőkövesd ellen szerzett két gólt. A szerb játékos a Videoton legutóbbi négy olyan bajnoki meccséből, amelyen a csapat a kapuba talált, hármon is gólt szerzett.
– Kovácsik Ádám negyedszer védett büntetőt az idényben – négy kísérletből még nem tudták bevenni a tizenegyes pontról a kapuját.
– Óvári Zsolt ott szerezte meg pályafutása harmadik élvonalbeli gólját, ahol nevelkedett: Felcsúton.
– A székesfehérváriak a bajnoki idényben negyedszer jutottak el négy szerzett gólig.
– A Diósgyőr harmadszor kapott négy gólt az idényben, korábban Balmazújvárosban, illetve a Paks ellen Debrecenben volt erre példa.
– Bódog Tamás együttese a legutóbbi négy idegenbeli meccsén egy pontot szerzett csak.

 

A forduló legszebb góljai:

A forduló legnagyobb védései:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS