A Csákvárt fogadja a százszázalékos Vasas

2018. augusztus. 18., 20:54   |    

A Csákvárt fogadja a százszázalékos Vasas
Fotó: vasasfc.hu

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga negyedik fordulóját. Az egyedüli százszázalékos csapat, a Vasas Újpesten fogadja a Csákvárt.

BSS MONOR–WKW ETO FC GYŐR
(Óbuda, 17.30)
Az újonc monori csapat a Vasastól és a Csákvártól is kikapott vendégként, ellenben megnyerte eddigi egyetlen hazai mérkőzését a Siófok ellen. Figyelemre méltó, hogy eddig minden második vonalbeli bajnokiján szerzett gólt. Az ETO mind a három eredménytípusból gyűjtött már egyet, kikapott otthon a Budaörstől, majd ugyancsak szerzett gól gól nélkül döntetlent játszott otthon a Zalaegerszeggel. Ám a kettő között, vendégként, fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Cegléd ellen.

CEGLÉDI VSE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Tiszakécske, 17.30)
Az albérletben játszó ceglédiek a második fordulóban pályaválasztóként súlyos vereséget szenvedtek a Győri ETO legénységétől. Jellemzően sok gólt kaptak az első három fordulóban, a nyitányon, Csákváron hármat (igaz, ott hármat szereztek is), Békéscsabán pedig kettőt. A Nyíregyháza 1-0-ra legyőzte a Kazincbarcikát a rajton, aztán döntetlent játszott Mosonmagyaróváron, majd súlyos vereséget szenvedett pályaválasztóként a Budaörstől. Vendégként a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt.

BUDAÖRS FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Tatabánya, 17.30)
Idegenben eddig kiválóan teljesített a budaörsi csapat, hiszen nyert az ETO ellen Győrben és a Szpari ellen Nyíregyházán is, méghozzá kapott gól nélkül. Az albérletben ellenben „csak” 2-2-re végzett a minden riválisára veszélyes Békéscsabával. Mindazonáltal idén még nem kapott bajnoki mérkőzésen pályaválasztóként.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–DUNA ASZFALT TVSE
(Mosonmagyaróvár, 17.30)
Mind a két csapat nyeretlen még a bajnoki idényben, a különbség annyi, hogy a nyugat-magyarországi gárda kétszer, riválisa egyszer játszott döntetlent. A Mosonmagyaróvár vereséggel kezdte Békéscsabán a szezont, aztán otthon a Nyíregyházával, idegenben a Kaposvárral „ikszelt”. Az újonc tiszakécskei csapat két súlyos vereséggel kezdett, aztán a harmadik fordulóban gól nélküli döntetlenre végzett a Kazincbarcikával. Még nem szerzett gólt a második vonalban.

KAZINCBARCIKA BSC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC
(Putnok, 17.30)
A kazincbarcikaiak Nyíregyházán szoros vereséggel rajtoltak, de azóta két döntetlent is elértek, az egyiket pályaválasztóként a Kaposvár, a másikat vendégként a Duna Aszfalt TVSE ellen. A két újonc után ezúttal egy, az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, de azóta jelentősen átalakult gárdával találkoznak. Horváth Ferenc együttese az első két fordulóban otthon vereséget szenvedett a Dorogtól és a Soroksártól, majd, ugyancsak pályaválasztóként győzni tudott a Gyirmót ellen. Most először lép pályára a merkantil Bank Liga 2018–2019-es idényében vendégként.

SOROKSÁR FC–DOROGI FC
(Soroksár, 17.30)
Lipcsei Péter csapata nagyszerű rajtot vett, az első két fordulóban 4-0-ra verte a Tiszakécskét és 2-1-re a Balmazújvárost, egyaránt idegenben. A harmadikban döntetlent játszott a Váccól. Most tér vissza otthonába, a Szamosi Mihály Sporttelepre, ahol 2018-ban eddig csak a Gyirmóttól kapott ki. Egy hét híján egy éve 2-1-re legyőzte a Dorogot is. Az egykori bányászcsapat győzelemmel kezdett Balmazújvárosban, majd a Vác elleni, hazai döntetlen után kikapott Budafokon.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC
(Zalaegerszeg, 18.00)
A ZTE jobban teljesít, mint az előző idény nagy részében, még veretlen. Siófokon nyerni tudott, azóta kétszer döntetlenre végzett, előbb a csákvár ellen otthon, majd a Győri ETO ellen idegenben. A Békéscsaba „hozza előző idénybeli formáját", az élmezőnybe tartozik, csak a Vasas szerzett nála több pontot. Mindkét hazai meccsét megnyerte (Mosonmagyaróvár, Cegléd), illetve döntetlent játszott a tatabányai Grosics Gyula Stadionban a Budaörssel. A ZTE veretlen a két csapat legutóbbi öt, egymás elleni bajnokiján.

BFC SIÓFOK–BUDAFOKI MTE
(Siófok, 19.00)
Gyengén rajtolt a siófoki csapat, kikapott előbb a ZTE-től, aztán a Monortól, majd a Vasastól is. A mezőny egyedüli pont nélkül álló alakulata. Április vége óta egyetlen hazai meccsét nyerte meg, de azt az azóta már az OTP Bank élmezőnyébe tartozó MTK ellen. A Budafok a legutóbbi fordulóban aratott sikerével javított pozícióján, a Vác és a Vasas elleni 1-2 után legyőzte 3-1-re a Dorogot.

VASAS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 19.00)
A nagy átalakuláson keresztülment angyalföldiek eddig az MTK útját járják a második vonalban, magabiztosan játszanak, sorra nyerik a mérkőzéseiket. Övék a mezőny egyetlen százszázalékos csapata. Nyertek a Monor, a Siófok és a Budafok ellen, kivétel nélkül 2-1-re. A Csákvár hazai 3-3-as döntetlennel indított a Cegléd ellen, aztán döntetlent játszott Zalaegerszegen is, s a vasashoz hasonlóan pályaválasztóként 2-1-re verte a Monort.

GYIRMÓT FC GYŐR–VÁC FC
(Gyirmót, 19.00)
A hazaiak az előző fordulóban veszítették el veretlenségüket, miután nem tudtak pontot szerezni Balmazújvárosban. Az első két fordulóban ellenben győztek, mégpedig két újonc ellen, a kaposvárt 2-1-ra, a Duna Aszfaltot 5-0-ra verték meg. A Vác még veretlen, de kevesebb pontja van, mint a gyirmótiaknak, egyetlen, a Budafok ellen aratott győzelme után döntetlent játszott Dorogon, majd pályaválasztóként a Soroksár ellen is.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS