A Csányi Alapítvány legjobbjaival játszott a női válogatott

2013. június. 16., 18:19   |    

A Csányi Alapítvány legjobbjaival játszott a női válogatott

Nyolcadik alkalommal rendezte meg tanévzáró Életút Napját a Csányi Alapítvány, amely az idén csatlakozó 45 tanulóval együtt immár 225 tehetséges diákot támogat. Az évzárón a női válogatott tagjaira is várt egy feladat.

A Csányi Alapítvány küldetése: segíteni a tehetséges gyerekeket, tartós segítségnyújtással, odafigyeléssel, a családjaik és a közösségük támogatásával, hogy eljuthassanak a diplomáig. 10-14 év támogatás, cserébe a szorgalomért, kitartásért. Az alapítvány 2005-ben indult 20 gyerek támogatásával, ma már 225 fiatal részesül támogatásban tanulmányai során, 2015-re pedig a 300 főt is eléri a támogatott gyerekek száma országosan.

A vasárnap Sarlóspusztán megrendezett Életút Nap az egyik legizgalmasabb esemény a "csányis" gyerekek életében. Ekkor ugyanis az ország 5 Közösségi Házából összegyűlnek a fiatalok, hogy ismét viszontlássák egymást, új barátságokat kössenek, és gazdagodhassanak a közös élményeiken keresztül. Az idén az élményszerzésben nagy szerepe volt a magyar női labdarúgó-válogatottnak is, amely igen színvonalas barátságos mérkőzést játszott a gyerekekkel. A Vágó Attila vezette nemzeti csapat számára a találkozó beleillett a felkészülési programba, hiszen az együttes tagjai éppen háromnapos edzőtáborozáson vesznek részt, így a sarlóspusztai barátságos meccstől függetlenül is együtt készült a válogatott.

A kispályás mérkőzésen a Csányi Alapítvány legjobb focistáiból álló csapat alaposan megnehezítette a válogatott dolgát, nemcsak megőrizte kapuját a kapott góltól, de komoly helyzetei is voltak, és kis szerencsével akár meg is nyerhette volna a találkozót. A gólnélküli döntetlen után büntetőrúgások következtek, itt végül érvényesült a nagyobb rutin, Pádár Anita szerezte a női válogatott győztes hetesét.

A találkozó után a többiek nevében Smuczer Angéla csapatkapitány gratulált a csányis fiúknak (akiket egy lány is erősített), majd átadta a válogatott ajándékát a látottak alapján a futballban is kétségkívül tehetséges gyerekeknek. A válogatott edzőtábora a vasárnapi kiruccanás után hétfőn és kedden már nagypályás edzésekkel folytatódik.




A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS