A Debrecen 5-3-ra verte a Zalaegerszeget

2009. november. 29., 19:30   |    

A Debrecen 5-3-ra verte a Zalaegerszeget

Vasárnap játszották le a Soproni Liga ötödik fordulójából elhalasztott DVSC-TEVA - ZTE bajnokit. A mérkőzés első félideje valóságos gólzáport hozott, s már a szünet előtt kialakult az 5-3-as végeredmény. A Debrecen megszerezte a három pontot, így előrelépett a harmadik helyre - s mivel még hátra van a 10. fordulóból elhalasztott DVSC-TEVA - MTK Budapest találkozó, a piros-fehérek akár a dobogó második helyén is telelhetnek, két pontra megközelítve az éllovas Videotont.

Gólparádét hozott az első játékrész

DVSC-TEVA - ZTE FC 5-3 (5-3)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Márkus Tamás)
Gólszerző: Varga a 3., Oláh a 8., Szakály a 17., Komlósi a 25., Coulibaly a 41. illetve Balázs a 18., Rudnevs a 21., Todorovic (11-esből) a 29. percben

A módfelett eseménydús első félidőt debreceni gól nyitotta, a harmadik percben Oláh Lóránt ugratta ki Varga Józsefet, aki 13 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A nyolcadik percben megduplázta előnyét a Loki, Oláh két szép csel után 14 méterről lőtt a háló bal oldalába (2-0). A 17. percben úgy tűnt, eldőlt a meccs, Oláh hozta játékba Szakály Pétert, aki elhúzta a labdát Vlaszák Géza mellett, majd hét méterről a jobb alsó sarokba helyezett (3-0). A ZTE azonban távolról sem adta fel, s a 18. percben szépített, Horváth András indította Balázs Zsoltot, aki rávezette a labdát Vukasin Poleksicre, majd a bal alsó sarokba helyezett (3-1). A 21. percben tovább csökkentették a hátrányukat a zalaiak, Marian Sluka készítette le a labdát Artjoms Rudnevsnek, ő pedig 18 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (3-2). Gyorsan jött az újabb találat, amit a Debrecen szerzett, a 25. percben egy hazai szögletet követően Komlósi Ádám elé került a labda, s a védő tíz méterről a háló jobb oldalába helyezett (4-2). A 29. percben megint egygólosra olvadt a különbség, Fodor Marcell a 16-oson belül megrúgta Slukát, a megítélt tizenegyest pedig Nenad Todorovic értékesítette (4-3). A 41. percben megszületett a meccs nyolcadik gólja, Adamo Coulibaly vette el a labdát Matej Miljatovictól, majd nyolc méterről a bal alsó sarokba lőtt (5-3). A második félidőben sem unatkoztak a szurkolók, mindkét gárda tagjai előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott, a meccset 5-3-ra megnyerte a Debrecen, s így megelőzve a Győrt és a Zalaegerszeget, előrelépett a dobogó harmadik fokára.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS