A Debrecen a Kaposvár ellen sem hibázott

2009. május. 01., 17:00   |    

A Debrecen a Kaposvár ellen sem hibázott

Pénteken hat mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 26. fordulójából. A Debrecen a hétközi fordulóban állt a tabella élére, s a hajdúságiakat nem bizonytalanította el, hogy most már őket nyomasztja a teljesítménykényszer, biztos, 4-1-es győzelmet arattak a Kaposvár ellen. A többi találkozó sem volt eseménytelen, a Haladás 1-0-ra nyert a Honvéd ellen, a Kecskemét 5-3-ra verte a REAC-ot, a Paks 2-2-t ért el Nyíregyházán, a ZTE Fehérváron, a Vasas pedig Győrben játszott 1-1-es döntetlent.

Kenesei találata döntött

Szombathelyi Haladás - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Sándor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Kenesei a 40. percben

A Haladás az első pertől kézben tartotta a meccset és bár a Honvéd kontrái is veszélyesek voltak, a szombathelyeik meggyőzőbben játszottak. A mezőnyfölény a 40. percben érett góllá, ekkor Sipos Norbert jobbról, szabadrúgásból emelt a kapu elé, ahol Kenesei Krisztián érkezett és 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A mérkőzés hátralévő időszakában is inkább a vendéglátók akarata érvényesült, a kispestiek csak ritkán kerültek helyzetbe, s mivel ezek közül egyet sem tudtak értékesíteni, a három bajnoki pont Szombathelyen maradt.


Biztos debreceni győzelem

DVSC-TEVA - Gabona Trans-Kaposvár 4-1 (3-0)
Vezette: Arany Tamás (Viszokai László, Medovarszki János)
Gólszerző: Czvitkovics a 19., Mészáros a 27., Szakály P. a 30., Rudolf a 71. illetve Zsolnai a 75. percben

A debreceniek a kezdősípszó után rögtön magukhoz ragadták az irányítást, sorra vezették a támadásokat és a 19. percben gólt is szereztek, Czvitkovics Péter 28 méterről, szabadrúgásból bombázott a jobb felső sarokba (1-0). A piros-fehérek ezután sem vettek vissza, s a 27. percben megduplázták előnyüket, egy bal oldali szöglet után Mészáros Norbert jó 25 méterről lőtt a kapu bal oldalába (2-0). Három perccel később újabb hazai gólt láthattak a nézők, Czvitkovics indította Szakály Pétert, aki 14 méterről küldte a labdát a kapu jobb oldalába (3-0). A Loki a második félidőben sem állt vissza és a 71. percben már 4-0-ra vezetett, Bernáth Csaba adott Rudolf Gergelyhez, a válogatott támadó pedig 15 méterről a jobb felső sarokba csavart (4-0). A 75. percben a zöld-fehérek megszerezték szépítő góljukat, Junior Pereira jobb oldali beadását követően Zsolnai Róbert négy méterről helyezett a hálóba (4-1). Az eredmény ezután már nem változott, a Debrecen megerősítette első helyét a tabellán.


Nyolc gól, két piros lap

Kecskeméti TE-Ereco - REAC 5-3 (2-3)
Vezette: Takács János (dr. Hegyi Péter, dr. Kulcsár Judit)
Gólszerző: Yannick a 11., Csordás a 36., Litsingi az 50., Montvai az 57., Montvai a 84. illetve Varga Z. a 14., Torma a 29., Torma a 40. percben
Kiállítva: Varga Z. a 68., Kapcsos a 75. percben

A valamivel kezdeményezőbben kezdő Kecskemét a 11. percben előnyre tett szert, Francis Litsingi passzát értékesítve Mbengono Ondoa Yannick közelről passzolt a hálóba (1-0). A vendégek gyorsan egyenlítettek, a 14. percben Kapcsos Vince adott jó ütemben Varga Zoltánhoz, aki hat méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-1). Találatuk után lelkessé váltak a rákospalotaiak, és a 29. percben már vezettek is: Jeremiás Gergő ugratta ki Torma Gábort, a csatár pedig 12 méterről a léc alá helyezett (1-2). A 36. percben aztán ismét egyenlő lett az állás, Yannick hozta játékba Csordás Csabát, aki hat méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-2). A vendégek kedvét cseppet sem szegte a gól, a 40. percben Torma 12 méterről megszerezte második találatát is (2-3). A második félidő gyors hazai góllal kezdődött, az 50. percben Litsingi közelről talált a kapuba, ismét egyenlővé téve az állást (3-3). Az 57. percben újabb fordulat következett, Csordás jobb oldali beadása után Montvai Tibor fejelt közelről a kapuba, a Kecskemétnek szerezve vezetést (4-3). A REAC ezután halmozottan hátrányos helyzetbe került, a 68. percben Vincze, a 75.ben pedig Kapcsos is megkapta második sárga lapját, így a KTE kettős emberelőnyben játszhatott, amit ki is aknázott: a 84. percben Csordás beadása után Montvai fejelt közelről a jobb felső sarokba, beállítva a végeredményt (5-3).


Vezetett, de csak egy gólt szerzett a Fehérvár


Fehérvár FC - ZTE FC 1-1 (1-0)

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Márton Zsolt)
Gólszerző: Szakály D. a 28. illetve Sluka a 75. percben

A meccs első időszakában egyértelműen a fehérváriak futballoztak fölényben és a 28. percben meg is született vezető góljuk: Andre Alves emelte a kapu elé a labdát, amit Szakály Dénes 11 méterről a hálóba vágott (1-0). A ZTE hátránya ellenére sem lett aktívabb, továbbra is a piros-kékek irányították a játékot, de az első félidőben több gól már nem született. A ZTE játéka a második félidőben élénkebbé vált, a zalaiak egyre többször kerültek helyzetbe és a 75. percben egyenlítettek is, Horváth I. András lövése megpattant a védőkön, s az érkező Marian Sluka nyolc méterről a kapuba lőtt (1-1). Ezután már nem sok említésre méltó esemény történt, a két csapat megosztozott a pontokon.


Jól hajrázott a Nyíregyháza


Nyíregyháza Spartacus - Paksi FC 2-2 (0-0)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Farkas Balázs, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Miskolczi a 82., Fekete a 85. illetve Tököli (11-esből) az 53., Tököli a 71. percben

A találkozó első időszaka kiegyenlített, változatos játékkal telt, mindkét gárda igyekezett gólratörően futballozni. Gólszerzési lehetőség adódott is mind a két kapu előtt, ezek közül azonban egyet sem sikerült értékesíteni, így az első félidő 0-0-ás eredménnyel ért véget. A második félidő elején aztán már találat is esett, az 53. percben a hazaiak kapusa, Filip Lazareanu húzta el a 16-oson belül Sipeki István lábát, s a megítélt büntetőből Tököli Attila vezetést szerzett a paksiaknak (0-1). A hazai együttest kissé megzavarta a gól és azt a Paks ki is használta, a 71. percben Kiss Tamás adott Tökölihez, aki 13 méterről a kapuba helyezett (0-2). A meccs finiségen aztán magukra találtak a hazaiak, a 82. percben Miskolczi László 20 méterről, szabadrúgásból lőtt a hálóba (1-2), majd a 85. percben Cosmin Goia csúsztatott Fekete Ádám elé, aki közelről a gólvonal mögé sarkalta a labdát (2-2).


Pontot szerzett Győrben a Vasas


Győri ETO FC - Vasas 1-1 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter (Kepe Arnold, Deutsch Szabolcs)
Gólszerző: Aleksidze a 3. illetve Vujovic a 81. percben

A házigazdák igen célratörően kezdtek és már a harmadik percben meg is szerezték a vezetést: Böőr Zoltán bal oldali szöglete után Rati Aleksidze négy lépésről bombázott a keresztléc alá (1-0). Az ETO ezután is jóval aktívabb volt, számos helyzetet alakított ki, de a szünet előtt nem tudta növelni előnyét. A második félidőben aktívabbá váltak az angyalföldiek, a Vasas többet birtokolta a labdát és jó néhány alkalommal helyzetbe is került, és a 81. percben pontot érő gólt szerzett, B. Tóth Balázs beadása után Thomas Sowunmi lőtt kapura, s a labdát végül egy lépésről Vladimir Vujovic segítette a gólvonal mögé (1-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS