A Debrecen a tabella élére állt

2008. augusztus. 31., 22:22   |    

A Debrecen a tabella élére állt

A Soproni Liga 6. fordulójának vasárnapi játéknapján a hétközben az UEFA-kupától búcsúzó két együttes, a Győri ETO és a Debrecen is fölényes győzelmet aratott, előbbi hazai pályán a Honvéd ellen, utóbbi a Siófok otthonában.

Bajzát Péter mesterhármast ért el

Győri ETO FC - Budapest Honvéd 4-1 (2-1)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Koltai a 11., Bajzát a 34., a 76. és a 81., illetve Smiljanic a 8. percben

A Honvéd kezdte jobban a mérkőzést, és a 8. percben egy szabadrúgás után megszerezte a vezető találatot: Ivancsics Gellért beadása után Mico Smiljanic érkezett jó ütemben és a védők között a kapuba fejelt (0-1). Csak három percig örülhetett vezetésének a fővárosi gárda, a 11. percben: Koltai Tamás a bal oldalról, szabadrúgásból csavarta a kapu elé, sem a hazaiak, sem a vendégek nem értek a labdába, ami így a kapu bal oldalában kötött ki (1-1). A folytatásban is magas maradt a színvonal, és a hazaiak a 34. percben kihasználták egyik helyzetüket: egy bedobás után Bajzát Péter elé került a labda, aki nagy helyzetben nem hibázott, a jobb alsó sarokba helyezett (2-1). A második félidőben is támadásban maradt az ETO, és a 76. percben Bajzát belőtte második gólját is, egy szöglet után fejelt a vendégek kapujába (3-1). A 81. percben Bajzát a mesterhármast is megszerezte, Koltai beadása után a védők gyűrűjében felugorva, 4 méterről bólintott a hálóba (4-1). A győriek jó játékkal, megérdemelten győzték le a fővárosi gárdát.

Gyorsan eldöntötte a Debrecen

BFC Siófok - DVSC-TEVA 0-4 (0-2)
Vezette:
Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Albert István)
Gólszerző: Leandro a 4., Bíró a 33., Szakály az 51., Rudolf a 62. percben

A debreceniek esélyeshez méltóan egy gyors góllal adták meg az alaphangot a mérkőzésnek: a 4. percben egy jobb oldali beadás után Milinte Árpád csak beleütni tudott a labdába, a kipattanóra Leandro de Almeida érkezett és estében a kapuba kotorta azt (0-1). A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a Siófok képtelen volt kijönni a debreceni nyomás alól. A 33. percben Leandro szögletét követően Milinte ismét rossz helyre öklözött, a labda a közelben álló Bíró Péterről pattant a kapuba (0-2). Az 51. percben már három volt a vendégek előnye, miután Rudolf Gergely passzolt a balösszekötő helyén érkező Szakály Péternek, aki egy csel után 12 méterről a jobb sarokba lőtt (0-3). A 62. percben jött a negyedik hajdúsági találat: Takács Zoltán 24 méteres szabadrúgása után Milinte kiütötte a labdát, az érkező Rudolf pedig 4 méterről a hálóba helyezett (0-4). A lefújásig több gól már nem született, a Debrecen ilyen különbséggel is megérdemelten nyert, és átvette a vezetést a tabellán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS