A Debrecen hódította el a kupát

2010. április. 28., 19:10   |    

A Debrecen hódította el a kupát

Szerda délután Kecskeméten rendezték meg a Ligakupa döntőjét, amelyben a DVSC-TEVA és a Paksi FC csapatai mérkőztek meg egymással. A kiegyensúlyozott, izgalmas összecsapást a debreceniek nyerték, miután Bódi Ádám és Szilágyi Péter találatára a Paks csupán Völgyi Dániel góljával tudott válaszolni.

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünetre került sor, a jelenlevők a ma hajnalban váratlanul elhunyt Gonda Lászlóra emlékeztek, aki haláláig az MLSZ honlapjának szerkesztőjeként dolgozott.

Büntetőt hibázott a hajrában a Paks

A találkozót a Debrecen kezdte jobban, a hajdúságiak az első 20 percben több kecsegtető helyzetet is kidolgoztak, ám a paksiak ekkor még megőrizték kapott gól nélkül a kapujukat. A 23. percben azonban előnyt szerzett a Debrecen, Szilágyi Péter jobb oldali beadása után Bódi Ádám 16 méterről, kapásból a kapu közepébe helyezett (1-0). A folytatásban magára talált a Paks, és a 40. percben egyenlített: Völgyi Dániel 20 méterről, szabadrúgásból csavart a bal sarokba (1-1).

nullA fordulás után mindkét együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de végül a debreceniek használták ki egyik helyzetüket: a 76. percben Bernáth Csaba ívelt kapura, Pokorni Péter csak kiütni tudta a léc alá tartó labdát, a kipattanót Szilágyi kapásból, 8 méterről lőtte a jobb sarokba (2-1). A 84. percben Böde Dániellel szembeni szabálytalanságot követően büntetőhöz jutott a Paks, ám Völgyi lövését Dorde Pantic kiütötte a jobb sarok elől. A hátralévő percekben a paksiak már nem tudták bevenni a Loki kapuját, a DVSC 2-1-re nyert, így a mérkőzés után Herczeg András játékosai vehették át a győztesnek járó trófeát, valamint az aranyérmeket az MLSZ megbízott elnökétől, Nemes Ferenctől.

Ligakupa, döntő:

DVSC-TEVA - Paksi FC 2-1 (1-1)
Vezette: Berger József (Ortó Gyula, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Bódi a 23., Szilágyi a 76. illetve Völgyi a 40. percben


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS