A Debrecen kettős győzelemmel jutott Európa legjobbjai közé

2009. augusztus. 25., 22:43   |    

A Debrecen kettős győzelemmel jutott Európa legjobbjai közé

Kedden a Puskás Ferenc Stadionban került sor a DVSC-TEVA - Levszki BL-selejtező visszavágójára. A debreceni gárda a múlt héten 2-1-re győzött Szófiában, s miután most is nyert, mégpedig 2-0-ra, 4-1-es összesítéssel felkerült a Bajnokok Liga főtáblájára, amelyen eddig egyedüliként 14 évvel ezelőtt szerepelt magyar együttes, 1995-ben a Ferencváros.

Ismét a kontinens elitjében egy magyar klubcsapat

Herczeg András Poleksic - Bodnár, Mészáros, Komlósi, Leandro - Czvitkovics (Fodor a 81. percben), Varga J., Ramos, Szakály P. (Dombi az 58. percben) - Coulibaly, Rudolf (Oláh a 89. percben) összeállításban játszatta csapatát.

A Debrecen a bolgárok jó kezdése ellenére a 13. percben megszerezte a vezetést: Coulibaly passza után Varga József 22 méterről nagyszerűen emelt a kapu bal oldalába (1-0). A Levszki próbált egyenlíteni, ám a második gólt is a magyar csapat lőtte, a 35. percben Rudolf Gergely vagy 25 méterről, pazarul bombázott a bal felső sarokba (2-0). A szófiaiak próbáltak egyenlíteni, sokat támadtak, de a Loki megőrizte előnyét, s ezzel bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Eddig egyedüli hazai csapatként még 14 évvel ezelőtt, 1995-ben a Ferencváros tudta beverekedni magát a kupa legjobbjai közé, s ez a bravúr most a debreceni gárdának is sikerült: a DVSC-TEVA kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS