A Debrecen kiütötte a Kaposvárt

2010. április. 23., 21:00   |    

A Debrecen kiütötte a Kaposvárt

A Soproni Liga 24. fordulóját a pénteki DVSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi mérkőzés nyitotta. A meccsen a vendégek szereztek vezetést, ám a hátrányba került debreceniek tizenhárom perc alatt öt gólt szereztek, s végül magabiztosan megnyerték a találkozót. A hajdúságiak győzelmükkel egy pontra csökkentették hátrányukat az éllovas Videoton mögött - a fehérváriak aktuális mérkőzésére szombaton kerül sor, a piros-kékek a Ferencvárost fogadják.

Bő negyedóra alatt esett a hat gól

DVSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi 5-1 (0-0)
Vezette: Sulyok Gergely (Tóth István, Medovarszki János)
Gólszerző: Czvitkovics az 53., Feczesin az 57., Rudolf a 60., Mészáros az 63., Coulibaly (11-esből) a 66. illetve Maróti az 50. percben

Lendületesen és veszélyesen kezdtek a házigazdák, a debreceniek több ígéretes támadást vezettek, de ezek közül csak keveset sikerült a kaput eltaláló lövéssel befejezniük. Az első félidő legnagyobb ziccerét a Kaposvár hagyta ki, a 24. percben a hazaiak kapusa, Verpecz István előbb Godslove fejesét, majd a csatár közeli ismétlését is védte. A Loki többet birtokolta a labdát, mint a zöld-fehér gárda, de mezőnyfölényét a szünet előtt nem tudta gólra váltani. Az 50. percben a Rákóczi szerzett vezetést, Srdan Stanic jobb oldali szabadrúgása után Maróti Béla öt méterről fejelt a kapu jobb oldalába (0-1). Gyorsan egyenlítettek a házigazdák, az 53. percben Czvitkovics Péter távoli szabadrúgását a vendégek kapusa, Milinte Árpád alaposan elnézte, alászaladt a labdának, amely így a bal felső sarokban kötött ki (1-1). A DVSC hamar meg is fordította az eredményt, az 57. percben Feczesin Róbert lépett ki a védők közül, s 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-1). A láthatóan elbizonytalanodott Kaposvár a 60. percben újabb gólt kapott, ekkor Rudolf Gergely szabadrúgásból, balról, az oldalvonal közeléből talált laposan a kapuba (3-1). A 63. percben újabb Loki-találatot láthattak a nézők, Czvitkovics lőtte középre a labdát jobbról, az érkező Mészáros Norbert pedig közelről a hálóba helyezett (4-1). A 66. percben kiütésessé vált a győzelem, Petrók Viktor buktatta a 16-oson belül Rudolfot, s a megítélt büntetőt Adamo Coulibaly értékesítette (5-1), így végül a Debrecen magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS