A Debrecen lesz az MTK ellenfele a kupadöntőben

2012. április. 11., 20:21   |    

A Debrecen lesz az MTK ellenfele a kupadöntőben

Az Újpest vezetést szerzett ugyan a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, de a debreceniek fordítottak és megnyerték a mérkőzést.

A DVSC-TEVA a hazai pályán elért 2-1-es győzelem után Újpesten 3-1-es sikerrel biztosította be részvételét a kupadöntőben. Érdekesség, hogy a fővárosiak a mérkőzés napján edzőt váltottak, Zoran Spisljak közös megegyezéssel távozott a klubtól, ideiglenesen Marc Lelievre vette át a helyét. 

Az első félidő kevés izgalmat hozott, egyik csapat sem akart kockáztatni, ezért alig alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. A második játékrészben felpörögtek az események, az 55. percben Kabát Péter szabadrúgásból vette be a debreceni kaput (1-0). A hazaiak mindössze egy percig álltak továbbjutásra, nem sokkal a középkezdés után Selim Bouadla futott el a bal oldalon, beadása után Bódi Ádám a kapunak háttal állva talált a hálóba (1-1). Az Újpest sokat tett a győztes gól megszerzéséért, de ezzel felvállalta, hogy kevesebb erő jut a védekezésre, a DVSC pedig a 85. percben kihasználta egyik adódó lehetőségét, Boudla passzát követően ismét Bódi talált a kapuba (1-2). Az utolsó pillanatokban bebiztosította győzelmét a Debrecen, egy kapu előtti kavarodás után Szakály Péter közelről helyezett a hálóba (1-3).

A DVSC-TEVA kettős győzelemmel, 5-2-es gólkülönbséggel jutott a május elsejei döntőbe, a Puskás-stadionban rendezendő összecsapáson az MTK Budapest lesz az ellenfele.

Újpest FC - DVSC-TEVA 1-3 (0-0)
Gólszerző:
Kabát az 55., ill. Bódi az 56., Bódi a 85., Szakály a 91. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS