A Debrecen megközelítette az MTK-t

2007. március. 05., 20:07   |    

A Debrecen megközelítette az MTK-t

A Borsodi Liga 19. fordulójának hétfői találkozóján a Debrecen a Kaposvári Rákóczit fogadta. A bajnoki címvédő a vártnál nehezebben győzte le a zöld-fehér együttest, de végül nyert, s ezáltal három pontra megközelítette a listavezető MTK Budapestet.

A 19. fordulóban három hazai győzelem, három (ebből két gólnélküli) döntetlen és két vendégsiker született. Összesen 18 gólt láthattak a nézők, ez 2, 25-ös meccsátlagot jelent. A legtöbb találatot - szám szerint hatot - a Budapest Honvéd szerezte, a Vác ellen. A Győr - ZTE mérkőzésen esett a legtöbb gól (kettő) az első félidőben, mindkétszer a győriek találtak az kapuba, míg a második játékrészben lőtt gólok számát tekintve a Honvéd diadalmaskodott: a mérkőzésen szerzett hat gólból ötöt a második 45 percben szerzett.

A forduló leggyorsabb gólját a paksi Kiss Tamás szerezte: a középpályás a 10. percben talált a Fehérvár kapujába. A legkésőbb a Vasas középpályása, Kincses Péter talált a kapuba - a 93. percben vette be a Tatabánya kapuját. Egy kihagyott tizenegyes volt a fordulóban: Sebők Vilmos nem tudott értékesíteni egy büntetőt a Győr ellen. Egy csapat ritkán vét két öngólt egy meccsen, ám a váciakkal ez is megesett Kispesten: a mérkőzés első két találata öngól volt.

A 19. fordulóban a játékvezetők 38 alkalommal mutatták fel a sárga lapot, ebből a legtöbbször (8) a Győri ETO - ZTE FC mérkőzésen - a sárga lapok közül ötöt is győri játékos kapott. Ugyanezen a találkozón már az első félidő 26. percében 5 sárga lappal „büszkélkedhettek” a csapatok. Az Újpest és a Diósgyőr játékosai voltak a legsportszerűbbek, hiszen egyik csapat tagjai sem kaptak lapot. A forduló két mérkőzésén négy kiállítás történt, két győri és két fehérvári játékosnak kellett elhagynia idő előtt a pályát: a győri Kovács Zoltánnak és a fehérvári Mohl Dávidnak második sárgája ért pirosat, míg Tokody Tibor és Farkas Balázs egyből piros lapot kapott.

Két a szakvezető nem használta ki mindhárom cserelehetőséget: Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója, csak két játékost cserélt a Pécs elleni mérkőzésen, a Kaposvár pedig csupán egy cserelehetőséggel élt. A legkésőbb becserélt játékos a Bajzát Péter helyére beálló Szabó Zsolt volt, aki a találkozó a 91. percben lépett a pályára - két perc jutott neki a ZTE ellen.


A 19. forduló hétfői eredménye:

DCSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)

A mérkőzés jegyzőkönyve és rövid összefoglalója az eredményre kattintva olvasható.

Az eddigi eredmények, a sorsolás, a csapatok grafikonjai, a kereszttabella, és a statisztikák a Bajnokságok menüpontban, a Borsodi Liga alpontban, az Eredmények címszó alatt találhatók.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS