A Debrecen nyerte meg a Szuperkupát

2009. július. 18., 21:23   |    

A Debrecen nyerte meg a Szuperkupát

Szombat este Siófokon játszották le a Szuperkupa döntőjét. A bajnokcsapat, a DVSC-TEVA és a kupagyőztes, a Budapest Honvéd csatáját Szilágyi Péter 83. percben lőtt góljával a debreceniek nyerték meg, így a hajdúsági gárda már negyedszer hódította el a Szuperkupát, a kispesti csapat harmadszor játszott a serlegért, de egyszer sem sikerült megszereznie a trófeát.

A finisben győzött a Loki

Az 1000 néző előtt lejátszott meccsen a DVSC-TEVA Pantic - Nagy Z., Komlósi, Fodor, Mohl (Szűcs az 54. percben) - Dombi, Katona, Czanik (Spitzmüller a 90. percben), Rezes - Vinicius (Szilágyi a 61. percben), Coulibaly összeállításban lépett pályára, a Budapest Honvéd pedig Németh G. - Takács Á., Debreceni, Botis, Hajdú (Abass a 88. percben) - Benjamin, Hidi - Hrepka, Zsolnai (Moreira a 69. percben), Diego - Abraham felállásban szerepelt.

A mérkőzés első része inkább nagy taktikai csatát, mint látványos futballt hozott. A Honvéd tett szert fölényre, a kispestiek többet támadtak, mint a Debrecen futballistái, de előnyt nem tudtak szerezni. A második negyvenöt percben élénkebbé vált a játék, mindkét gárda dolgozott ki lehetőségeket, de az első igazi eseményre a 75. percig kellett várni: ekkor Benjamin buktatta Rezest, amiért Szabó Sándor játékvezető piros lapot mutatott fel a középpályásnak, így a Honvéd tíz játékossal folytatta a meccset. A Loki élt is az emberelőnnyel, a 83. percben Rezes átadása után a csereként beállt Szilágyi Péter 11 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-0). A 87. percben egyenlíthetett volna a kispesti gárda, de Hajdúnak nem sikerült szabadrúgásból a kapuba találnia, így a Szuperkupa-döntőt a DVSC-TEVA nyerte meg.

Az ezüstérmeket Molnár Csaba, az MLSZ elnökségének tagja akasztotta a Budapest Honvéd játékosainak nyakába, az aranyérmeket és a trófeát pedig Nemes Ferenc, a szövetség gazdasági alelnöke adta át a győztes debrecenieknek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS