A Debrecen sporttörténelmet írt

2007. május. 15., 16:01   |    

A Debrecen sporttörténelmet írt

A 28. forduló kétségkívül legfontosabb eseménye a bajnokavatás volt: a DVSC-TEVA 4-1-re győzött a REAC ellen, s ezáltal megszerezte harmadik bajnoki címét. A debreceniek sikerükkel sporttörténelmi tettek hajtottak végre. Tavaly és tavalyelőtt is ők szerezték meg az aranyérmet, a harmadik cím után pedig elmondhatják magukról: az övék az egyetlen olyan vidéki klub, amely zsinórban háromszor élvonalbeli bajnoki címet szerzett. (Utoljára Honvéd tudott triplázni, az 1984 és 1986 közötti időszakban.)

MTK Budapest - Diósgyőr 4-2
A fordulóban négy hazai győzelem mellett két döntetlen és két vendégsiker született. Összesen 37 gól esett, ami 4.63-as meccsenkénti átlagot jelent. A legtöbb találat (hat-hat) az MTK - DVTK (4-2) és a Vasas – Pécs (3-3) találkozón született. A legeredményesebbek a zalaegerszegiek voltak, a ZTE 5-0-ra győzött Vácott.

A leggyorsabban szerzett találat a kaposvári Dusan Vasziljevics nevéhez fűződik, a középpályás a mérkőzés harmadik percében talált a kapuba, a legkésőbb - a 94. percben - pedig a tatabányai Kerényi Norbert volt eredményes, akinek ez volt az első találata a bajnokságban. Rajta kívül még kilencen szerezték most meg első idei góljukat: Pintér Ádám (MTK), Horváth Levente (MTK), Vayer Gábor (Fehérvár), Pákolicz Dávid (Győr), Filó Tamás (Tatabánya), Csehi Tamás (Paks), Pintér Attila (Kaposvár), Ludánszki István (ZTE) és Szilágyi Péter (DVSC).

Waltner Róbert mesterhármast szerzett Vácott, s három labdarúgó is duplázott: a pécsi Pest Krisztián, a honvédos Igor Vasziljevics és a debreceni Leandro is két-két gólt lőtt. Egy öngól is született: az MTK-s Mladen Lambulics a DVTK elleni találkozó 53. percében talált saját kapujába.

FC Fehérvár - Győri ETO FC 2-1
A leggyorsabb csere a tatabányaiaknál történt: Tornyi Barnabás a 38. percben cserélte be Marijan Postrk helyett Vukasin Polekszicset. A legkevesebb játékidőt a győri Bojan Brnovics töltötte a játéktéren, mivel őt Klement István a 91. percben küldte pályára.

A fordulóban 38 sárga lapot mutattak fel a játékvezetők. Két mérkőzésen egyetlen sárgát sem osztottak ki, a Tatabánya, az Újpest, a Vác és a ZTE játékosai voltak a legsportszerűbbek a fordulóban. A legkorábban kiosztott lapot a győri Rozsi József kapta a második percben, a legkésőbb pedig Horváth Levente (MTK), a 89. percben. Egyetlen kiállítás történt a fordulóban, a győri Stark Péternek a mérkőzés 67. percben kellet elhagynia a pályát.

A fordulóban az MTK és a Paks vezetőedzője csak két cserelehetőségét használta ki, a többi edző azonban élt a 3-3 frissítés lehetőségével.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS