A Debrecen tovább üldözi az Újpestet

2009. április. 25., 22:04   |    

A Debrecen tovább üldözi az Újpestet

A Soproni Liga 24. fordulójának szombati mérkőzésein a Debrecen 3-1-re győzött a Kecskemét ellen, azaz a Loki hátránya továbbra is csak egy pont a listavezető Újpest mögött. Az egyetlen idegenbeli siker a Kaposvár 5-2-es siófoki győzelme volt, a Haladás 1-0-ra nyert a REAC, a Győr 4-1-re a Paks, a Fehérvár 2-1-re a Diósgyőr, a ZTE pedig 3-1-re a Vasas ellen, míg az MTK egy pontot szerzett Nyíregyházán.

A Kecskemét ellen sem hibázott a Debrecen

DVSC-TEVA - Kecskeméti TE-Ereco 3-1 (1-1)
Vezette: Vad II István (Ring György, Tóth István)
Gólszerző: Oláh a 22., Leandro a 73., Dombi a 85. illetve Litsingi a 36. percben
Kiállítva: Mitrovic a 33. percben

A célratörően kezdő Debrecen a 22. percben szerzett vezetést, Bernáth Csaba adott középre jobbról, az érkező Oláh Lóránt pedig négy lépésről a hálóba pörgetett (1-0). A DVSC hamarosan növelhette volna előnyét, de Czvitkovics Péter a 32. percben a felső lécet találta el. Egy perccel ezután Romeo Mitrovic, a vendégek kapusa kézzel ért a labdához a 16-oson kívül, amiért piros lapot kapott. A Kecskemét azonban emberhátrányban jobban és eredményesebben futballozott, mint 11 játékossal, és a 36. percben Francis Litsingi 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). Ezután a házigazdák próbáltak ismét előnyt szerezni, de a KTE remekül védekezett, s ha alkalma nyílt, bátran támadott is. A lila-fehérek a 73. percig tudták tartani a döntetlent, ekkor azonban Leandro 13 méterről a kapuba bombázta a Dombi Tibor által jobbról középre lőtt labdát (2-1). A mérkőzés végeredménye a 85. percben alakult ki, Rudolf Gergely emelt balról a kapu elé, Dombi Tibor pedig öt méterről, kapásból a léc alá lőtt (3-1).


Zsolnai három, Nikolics két gólt lőtt

BFC Siófok - Gabona Trans-Kaposvár 2-5 (0-2)
Vezette: Iványi Zoltán (ifj. Tóth Vencel, Márton Zsolt)
Gólszerző: Magasföldi az 54., Roni a 75. illetve Zsolnai a 6., Zsolnai a 28., Nikolic az 57., Zsolnai az 60., Nikolic a 91. percben
Kiállítva: Horváth G. a 77. percben

A vendégek már a hatodik percben előnybe kerültek, egy védelmi hibát kihasználva Zsolnai Róbert öt méterről lőtt a kapuba (0-1). A Siófok ezután nyíltabbá vált, amit a Kaposvár ki is használt: a 28. percben Nemanja Obric bal oldali szöglete után Zsolnai három lépésről fejelt a léc alá (0-2). Az 54. percben szépített a hazai együttes, Nagy Lajos lövése után a labda még kipattant a védőkről, ám az érkező Magasföldi József tíz méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-2). Három perccel később újra a kaposváriak szereztek gólt, Obric passza után Nemanja Nikolic nyolc méterről helyezett a kapu bal oldalába (1-3). A 60. percben Zsolnai megszerezte harmadik találatát is, a támadó 16 méterről bombázott a jobb felső sarokba (1-4). A 75. percben ismét hazai gólt láthattak a nézők: Takács Marcell átadása után Roni Ribeiro da Silva négy méterről gurított a kapuba (2-4). A mérkőzés következő jelentős eseménye egy kiállítás volt, a 77. percben Horváth Gábor könyökölte le Obricot, s tettéért piros lapot kapott. A hosszabbításban a Kaposvár megszerezte ötödik gólját is, Zsolnai indítása után Nikolic nyolc méterről lőtt a jobb sarokba (2-5).

Rajos gólja három pontot ért

Szombathelyi Haladás - REAC 1-0 (1-0)
Vezette: Szabó Sándor (Butkai Zsolt, Kepe Arnold)
Gólszerző: Rajos a 21. percben

A Haladás az első pertől aktívabb volt, mint a palotai gárda, s a zöld-fehérek a 21. percben meg is szerezték a vezetést, Rajos Gábor 25 méteres szabadrúgása után a labda a sorfalon megpattanva került a kapu bal alsó sarkába (1-0). Ezután is a szombathelyiek futballoztak fölényben, ám a REAC fokozatosan magára talált, s a 62. percben egyenlíthetett is volna, ám néhány másodpercen belül előbb Pomper Tibor, majd Torma Gábor találta el a kapufát. Az eredmény később sem változott, így a Haladás otthon tartotta a három pontot az élvonalnak lassan búcsút intő kék-sárgák ellenében.


Az első félidőben döntött az ETO

Győri ETO FC - Paksi FC 4-1 (3-1)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Kink a 26., Brnovic a 36., Bajzát a 44., Bajzát a 49. illetve Pintér a 33. percben
Kiállítva: Stanisic az 58. percben

A kiegyenlített kezdés után a 26. percben a győriek kerültek előnybe, Dorogi Attila bedobása után Tarmo Kink 20 méterről bombázott a kapu bal oldalába (1-0). A 33. percben egyenlített a Paks, Pintér Attila 17 méterről lőtt a hálóba (1-1), ám a 36. percben már ismét a Rába-partiak vezettek, mert Völgyi Dániel jobb oldali szögletét követően Bojan Brnovic öt méterről a léc alá fejelt (2-1). A 44. percben ismét Völgyi emelt középre, ekkor Bajzát Péter érkezett, és a csatár hét méterről csúsztatott a háló jobb oldalába (3-1). A 49. percben újra Bajzát volt eredményes, Tokody Tibor passzát követően három méterről pöckölt a hálóba (4-1). Az 58. percben emberhátrányba kerültek a házigazdák, Lazar Stanisic buktatta a 16-oson belül Kiss Tamást, amiért a győri védő piros lapot, a Paks pedig tizenegyest kapott - ám Tököli Attila büntetőjét Sasa Stevanovic kivédte. Az eredmény ezután már nem változott, a Győr megtartotta háromgólos előnyét.


A szünet előtt eldőlt a meccs

Fehérvár FC - DVTK 2-1 (2-1)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Vujovic a 21., Alves a 33. illetve Honma a 39. percben

Az első perctől kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat bátor támadójátékot produkált, de először a fehérváriak örülhettek: a 21. percben Andre Alves gurított Goran Vujovic elé, aki 14 méterről a kapu bal felső sarkába lőtt (1-0). A vendégek ezután kissé bátortalanabbá váltak, és azt a házigazdák újabb góllal használták ki, a 33. percben Nagy Dániel indította Alvest, aki 12 méterről helyezett a hálóba (2-0). A Diósgyőr gyorsan szépített, a 39. percben Kállai Norbert emelt Kazuo Honma elé, aki közelről a léc alá fejelt (2-1). A második félidőben nagy küzdelmet láthattak a szurkolók, de több gólt már nem: a Fehérvár otthon tartotta a három pontot.

Nagy csata és pontosztozkodás

Nyíregyháza Spartacus FC - MTK Budapest 0-0
Vezette: Bede Ferenc (Vámos Tibor, Ortó Gyula)
Kiállítva: Mboussi a 71. percben

A mérkőzésen a Nyíregyháza valamivel meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, több helyzetet dolgozott ki, mint a fővárosi alakult, de hiába futballozott veszélyesebben, mint a vendégcsapat, gólt nem tudott szerezni. Az MTK szervezetten, eredményesen védekezett, de a kék-fehérek erejét felemésztette a bekkelés, kontráik közül egy sem végződött góllal - még azután sem, hogy a 71. percben Yves Mboussi megkapta második sárga lapját, azaz a nyírségi gárda tíz főre olvadt - így a két csapat megosztozott a pontokon.


A Vasast is legyőzték a zalaiak

ZTE FC - Vasas 3-1 (1-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Waltner a 25. Balázs a 68., Balázs a 71. illetve Varga R. (öngól) a 20. percben
Kiállítva: Kocsárdi a 83. illetve Paripovic a 14. percben

A Vasas már a 10. percben emberhátrányba került, Ognjen Paripovic buktatta gólhelyzetben Darco Pavicevicet, s ezért az angyalföldi védő piros lapot kapott. Ennek ellenére a 20. percben a Vasas került előnybe, egy szöglet után a labda a zalai Varga Róbertről pattant a kék-fehérek kapujába (0-1). Az angyalföldiek azonban csak a 25. percig örülhettek, ekkor Sasa Dobric buktatta a 16-oson belül Waltner Róbertet, s a megítélt büntetőből a sértett a hálóba lőtt (1-1). A ZTE vezető gólja a 68. percben született meg, Waltner játszotta meg Balázs Zsoltot, aki hat méterről pörgetett a hálóba (2-1), majd a 71. percben ismét Balázs volt eredményes: egy kapu előtti kavarodás végén közelről passzolt a hálóba (3-1). A meccset a Zalaegerszeg is tíz játékossal fejezte be, mert a 83. percben Kocsárdi Gergely megkapta második sárga lapját, ami kiállítást jelentett. A ZTE folytatta remek tavaszi szereplését, s megerősítette harmadik helyét a tabellán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS