A Debrecen utolérte a Honvédot

2007. augusztus. 25., 23:07   |    

A Debrecen utolérte a Honvédot

Szombaton hat mérkőzést rendeztek a Soproni Liga 6. fordulójában. A bajnok Debrecen fölényes győzelmet aratott a Kaposvár ellen, a legnagyobb különbségű sikert azonban nem a hajdúságiak aratták, a Fehérvár hetet lőtt a Tatabányának.

Helyzetekig sem jutottak a csapatok

A Győr zalaegerszegi vendégjátéka mindkét csapat szurkolótáborának csalódást okozott, az alacsony színvonalú, helyzetek nélküli mérkőzésen egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet. Mindent elmond a találkozóról, hogy az első félidőben egyetlen lövés sem ment kapura, és a fordulás után is negyven percet kellett várni az első veszélyes lövésig.

A második félidőben nyert a Paks

Az első félidőben még tartotta magát a Szpari, a szünet után a 47. percben azonban gyorsan vezetést szerzett a Paks: egy hazai szöglet után Hanák Viktor 25 méterről bombázott a jobb sarokba (1-0). A gól után megfogyatkoztak a vendégek, az 52. percben Menougong George jutott a kiállítás sorsára, a 71. percben pedig eldőlt a találkozó: Kiss Tamás pontos beadása után Horváth Ferenc használta ki az adódó ziccert (2-0). A 77. minutumban Ambrusz Árpád is piros lapot kapott, a hajrában - a 90. percben - pedig Márkus Tibor állította be a végeredményt (3-0). A Paks teljesen megérdemelten nyert, Lengyel Ferenc tovább reménykedhet, hogy sikerül megtartania munkáját.


Szünet után hengerelt a Debrecen

A Debrecen a bajnokságban még veretlen Kaposvár gárdáját fogadta, és az első félidőben képtelen volt feltörni a lelkesen küzdő vendégek védelmét. A szünet után a 47. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, Kiss Zoltán beadása után Kerekes Zsombor 5 méterről fejelt a bal sarokba (1-0). A második hazai gólra mindössze egy percet kellett várni Kerekes talált Kouemaha Dorge Rostandhoz, aki 7 méterről bólintott hálóba (2-0). A 68. percben a csereként beállt Sándor Tamás távoli bombáját nem tudta védeni Milinte Árpád, a labda a bal alsó sarokban kötött ki (3-0). A végeredményt a 73. minutumban Leandro De Almeida állította be: Dzsudzsák Balázs beadása után a brazil származású védő a léc alá bombázott (4-0). A Debrecen a második félidei játékával megérdemelten tartotta otthon a három pontot.


Belic duplájával nyert a Sopron

A soproniak a 37. percben szerezték meg a vezetést a REAC ellen, egy szabadrúgás után Belic Danilo néhány lépésről talált a kapura (1-0). A második félidő 23. percében egyenlítettek a vendégek: Torma Gábor 25 méterről, szabadrúgásból lőtt kapura, a labda a sorfalon megpattant, majd a hálóban kötött ki (1-1). A hazaiak győztes találatát ismét Belic szerezte, aki a 85. percben Farkas Attila beadása után bólintott 6 méterről a kapuba (2-1).


Gólparádét rendezett a Fehérvár

A Tatabánya fehérvári fellépésén a vendégek katasztrofális játékkal rukkoltak elő. Az első félidőben a hazaiak még csak egyszer tudták kihasználni a Tatabánya védelmi megingásait (Bozsics 11-est is rontott), a 39. percben Jusuf Dajic szerezte meg az első fehérvári találatot (1-0). Ekkor már 10 emberrel játszottak a vendégek Perezt törlesztésért állította ki a játékvezető. A második játékrészben teljesen összeomlott a „Bányász”: a 60. percben Vayer Gábor lőtt Polekszic Vukasin kapujába egy szóló után (2-0), majd a 63. minutumban Farkas Balázs a 23 méteres kapáslövése talált utat a hálóba (3-0). A 64. percben Simek Péter egyéni akciója után helyezett a kapuba (4-0), hat perc múlva Dajic Jusuf második találatát szerezte meg: 12 méterről vette be a kaput (5-0). Ezzel még nem volt vége a gólszüretnek: a 87. percben egy végletekig kijátszott akció végén Dvéri Zsolt lőtt gólt (6-0), majd a 89. minutumban Simek beadása után Sitku Illés fejelt a hálóba (7-0), kialakítva a végeredményt.


Siófokon pontokat vesztett az MTK

A Siófok és az MTK összecsapásán egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kialakítani, a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg a 27. percben: László András beadása után Fülöp Zoltán bombázott a léc alá (1-0). A gól után fölényben játszott ugyan az MTK, de az egyenlítő találatot csak a második félidőben tudta megszerezni: a 68. minutumban egy vitatott tizenegyest követően Kanta József lőtt gólt (1-1). Újabb gól már nem esett, a pontosztozkodás igazságos.



ZTE-Győr 0-0

Paks-Nyíregyháza 3-0 (0-0)
Gólszerző: Hanák a 47., Horváth F. a 71., Márkus a 90. percben
Kiállítva: Menougong George az 52., Ambrusz Árpád a 77. percben

DVSC-TEVA - Gabona Trans-Kaposvár 4-0 (0-0)
Gólszerző: Kerekes Zs. a 47., Kouemaha a 48., Sándor T. a 68., Leandro a 73. percben

Sopron-REAC 2-1 (1-0)
Gólszerző: Belic a 37., Belic a 85., illetve Torma a 68. percben

Fehérvár-Tatabánya 7-0 (1-0)
Gólszerző: Dajic a 39., Vayer a 60., Farkas B. a 63., Simek a 64., Dajic a 70., Dvéri a 87., Sitku a 89. percben
Kiállítva: Perez Juan a 38. percben

Siófok-MTK 1-1(1-0)
Gólszerzők: Fülöp a 27., illetve Kanta J. (11-esből) a 68. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS