A Debrecen visszavette a második helyet

2007. október. 06., 18:22   |    

A Debrecen visszavette a második helyet

A Soproni Liga 11. fordulójának szombat délutáni mérkőzései bővelkedtek gólokban és eseményekben. A Debrecen 4-0-ra győzött Rákospalotán, A ZTE vereséget szenvedett Nyíregyházán, a Siófok döntetlent játszott Tatabányán, a Paks pedig nagyszerű finissel szerzett pontot Győrben. Az esti meccseken a Diósgyőr győzött Sopronban, s Honvéd pedig hazai pályán szenvedett vereséget a Kaposvár ellen.

A kiállítás után gyorsan eldőlt

Rákospalotán a debreceniek alaposan rárontottak a REAC-ra. Számos helyzetet dolgozott ki a bajnokcsapat, s bár a házigazdák kontrái is veszélyesek voltak, a játékot a piros-fehérek uralták. A Loki fölénye a 41. percben érett góllá, ekkor Dragan Vukmir passza után Kiss Zoltán 15 méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába (0-1). A második félidő elején emberhátrányba is került a REAC, a 48. percben Kapcsos Vince rántotta le Ibrahima Sidibét, amiért megkapta második sárga lapját – azaz mehetett zuhanyozni. Egy perccel később növelte vezetését a Debrecen: Dzsudzsák Balázs bal oldali beadása után Dorge Rostand Kouemaha fejelt hét méterről a kapuba (0-2). Az 52. percben már három volt a különbség, Dombi Tibor jobb oldali szöglete után Kouemaha fejesét követően Sándor Tamás elé került a labda, a középpályás pedig két méterről a hálóba helyezett (0-3). És ezzel még nem volt vége, a 90. percben Leandro De Almeida passza után Dzsudzsák 14 méteres bombája vágódott a kapuba (0-4). Az emberhátrányba került REAC nem tudta megnehezíteni a bajnokcsapat dolgát.

A ZTE nem bírt a Nyíregyházával

Nyíregyházán villámgyorsan és nem is akármilyen góllal szerzett vezetést a ZTE. Koplárovics Béla a saját térfeléről bombázta előre a labdát - amelyet a szél is megtolt kissé, így becsapta Filip Lazareanu kapust -, és a hálóba hullott (0-1). Ezután is többet veszélyeztetett a kék-fehér gárda, s bár a hazaiak is igyekeztek, egyenlíteniük a szünet előtt már nem sikerült. A 70. percben azonban igen, ekkor Claudiu Mircea Cornaci távoli, jobb oldali szabadrúgása után a labda a zalaegerszegiek kapujában kötött ki (1-1). A 78. percben pedig már a nyíregyháziaknál volt az előny: egy jobb oldali bedobást követő kavarodás után Dejan Vukadinovic közelről helyezett a bal alsó sarokba (2-1). A második félidőre alaposan feljavult Nyíregyháza mindhárom bajnoki pontot otthon tartotta a ZTE ellenében.

Második pontját szerezte a Tatabánya

A Tatabányai mérkőzésen a 12. percben szerzett vezetést a hazai egylet. Egy siófoki szöglet után villámgyors kontrát vezetett a csapat, az akció végén Takács Marcell Hajdú Norberthez játszott, ő pedig 15 méterről a kapuba lőtt (1-0). Ezután többet támadott a Siófok, a vendéglátók továbbra is kontráztak, de az első félidőben már nem változott az eredmény. Egy perccel a második játékrész kezdete után azonban igen. A 47. percben Fülöp Zoltán fejelt Ognjen Lakichoz, aki 11 méterről a háló közepébe lőtt (1-1). A 60. percben ismét vezetést szereztek a tatabányaiak, Kriston Attila jobb oldali beadása után Sándor István öt méterről fejelt a kapu bal oldalába (2-1). A Siófok nagy rohamozásba kezdett az egyenlítő gól megszerzése érdekében és sikerrel is járt: a 84. percben Nagy Lajos adott be jobbról, Fülöp pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (2-2). A két csapat nagy harcot vívott, s a felek egy-egy pontot szereztek. A döntelen után Botos Antal, a Siófok vezetőedzője távozik a Balaton-parti klubból.

Remek paksi hajrá

Győrben is korán született gól: a 9. percben Tokody Tibor emelt Nikolov Balázshoz, aki nyolc méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A második félidő nem volt híján az eseményeknek. Az 52. percben egyenlített a Paks, Márkus Tibor gurított Tököli Attilához, aki hét méterről a kapu közepébe lőtt (1-1). A 62. percben már ismét vezetett az ETO, Igor Bogdanovic bal oldali szöglete után Völgyi Dániel hét méterről fejelt a kapuba (2-1). Hat perccel később növelte előnyét a hazai együttes, Józsi György játszott Bogdanovichoz, ő pedig 12 méterről a kapu bal oldalába továbbított (3-1). A Paks a 88. percben szépített, Zoran Supic szabálytalankodott Hanák Viktorral szemben a hazai 16-oson belül, a megítélt tizenegyest pedig Balaskó Iván értékesítette (3-2). A végeredmény a 92. percben alakult ki, Tököli passzolt Márkushoz, ő pedig hét méterről a háló jobb oldalába lőtt (3-3).

Kispesten kapott ki a Honvéd

Kispesten a Kaposvár akarata érvényesült inkább a mérkőzés első időszakában, de a játékrész második felére feljavult a Honvéd is – igaz, gólt, akárcsak a vendégek, a piros-feketék sem tudtak szerezni a szünet előtt. A második félidőben a Honvéd vezetett több gólt ígérő akciót, ám a kapuba mégis a vendégek találtak a meccs finisében. A 86. percben egy kontra végén Andre Alves beadása után Oláh Lóránt fejelt kapura, Tóth Iván nagyot védve a keresztlécre tolta a labdát, amely ismét a mezőnybe pattant, s Oláh másodszorra közelről a kapu közepébe lőtt (0-1). A kispestiek ezután már nem tudtak válaszolni, így talán meglepetésre, a Kaposvár szerezte meg a három pontot.

Emberhátrányban is előnyben maradt a Diósgyőr

Sopronban az első igazi helyzet a vendégek előtt adódott, s a diósgyőriek éltek is a lehetőséggel. A 14. percben Abdua Halidou Douva adott középre jobbról, az érkező Simon Attila pedig hét méterről a kapuba fejelt (0-1). Ezután a hazaiak is határozottabbá váltak, már mindkét kapu előtt több veszélyes szituáció alakult ki. A második játékrész derekán tíz emberre fogyatkozott a Diósgyőr, a 65. percben ugyanis Rassou Abass labdaelrúgásért megkapta a piros lapot érő második sárgáját is. Nagy rohamokat vezetett a Sopron, a vendégek védekezése azonban szilárdnak bizonyult, s a miskolciak megőrizték előnyüket.


REAC – DVSC-TEVA 0-4 (0-1)
Gólszerző: Kiss Z. a 41., Kouemaha a 49. Sándor T. az 52., Dzsudzsák a 90. percben
Kiállítva: Kapcsos a 48. percben

Nyíregyháza Spartacus – ZTE FC 2-1 (0-1)
Gólszerző: Cornaci a 70., Vukadinovic a 78. illetve Koplárovics a 2. percben

FC Tatabánya – BFC Siófok 2-2 (1-0)
Gólszerző: Hajdú a 12., Sándor I. a 60. illetve Lakic a 47., Fülöp a 84. percben

Győri ETO FC – Paksi FC 3-3 (1-0)
Gólszerző: Nikolov a 9., Völgyi a 62., Bogdanovic a 67. illetve Tököli az 52., Balaskó (11-esből) a 88., Márkus a 92. percben

Budapest Honvéd – Gabona Trans-Kaposvár 0-1 (0-0)
Gólszerző: Oláh a 86. percben

FC Sopron – DVTK 0-1 (0-1)
Gólszerző: Simon A. a 14. percben
Kiállítva: Abass a 65. percben


(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS