A Debrecené a Szuperkupa

2006. július. 20., 22:36   |    

A Debrecené a Szuperkupa

A DVSC-TEVA együttese nyerte a Szuperkupát. A debreceniek hétfőn, a döntő első mérkőzésén 1-0-ra győztek a Fehérvár FC ellen.

A piros-fehérek a második, csütörtöki találkozót is megnyerték, 0-1-ás félidő után 2-1-re diadalmaskodtak. A Debrecen 2005 után második alkalommal szerezte meg a Szuperkupát.

Sokan voltak kíváncsiak a találkozóra

Mintegy 6000 néző előtt a hazai együttes, a DVSC-TEVA a Csernyánszi Norbert - Bernáth Csaba, Éger László, Virágh Aladár, Szatmári Csaba (Dzsudzsák Balázs a 46. percben) - Dombi Tibor, Sándor Tamás, Dragan Vukmir (Balogh Zoltán a 74. percben), Halmosi Péter - Igor Bogdanovic, Bojan Brovic (Zsolnai Róbert a 65. percben) összeállításban szerepelt. A vendégek a Sebok Zsolt - Csizmadia Csaba, Kuttor Attila, Koller Ákos, Horváth Gábor - Mario Bozsics, Schwarcz Zoltán, Farkas Balázs (Horváth Ferenc a 82. percben) - Juszuf Dajics (Alexander Alumona az 59. percben), Sitku Illés, Györök Tamás (Lattenstein Norbert az 59. percben) felállásban játszottak. A találkozót Fábián Mihály vezette, segítői Hegyi Péter és Tóth István voltak.

A második félidőben fordított a DVSC-TEVA

A döntő első, hétfői mérkőzését Fehérvárott 1-0-ra a DVSC-TEVA nyerte, így a visszavágót minimális előnnyel váró hazai csapat tűnt esélyesebbnek. A Fehérvár azonban nem adta fel, bátran kezdett, sőt, Györök Tamás bal oldali szabadrúgása után Horváth Gábor 12 méteres fejesével már a 7. percben gólt szerzett, 0-1.

Ezután fölénybe került és számos helyzetet dolgozott ki a hazai gárda, ám az első félidőben nem tudott egyenlíteni. A második játékrészben azonban igen. Az 52. percben szabadrúgáshoz jutott a Debrecen, 27 méterre a vendégek kapujától. Sándor Tamás nekifutott, de átlépte a labdát, amelyet Dzsudzsák Balázs ballal a bal felső sarokba tekert, 1-1. A 82. percben a Debrecen újabb gólt szerzett, s ezzel bebiztosította a Szuperkupa megszerzését. Dombi Tibor a jobb oldalról elindult befelé, a 16-os sarkától lőtt, s a labda - amely Koller Ákos lábán megpattant - a bal alsó sarokban kötött ki, 2-1.

Két alelnök adta át a kupát

A mérkőzés lefújása után a Szuperkupát az MLSZ két alelnöke, dr. Helmeczy László és Nemes Ferenc adta át a DVSC-TEVA csapatkapitányának, Sándor Tamásnak.

- Nagyon örülök, hogy kettős győzelemmel nyertük meg a Szuperkupa döntőjét - nyilatkozta a találkozó után Supka Attila, a debreceniek szakvezetője. - Ezzel együtt tudom, hogy játékunkon van még mit javítani a BL-selejtező előtt - elsősorban a pontrúgásokra, és a játék folyamatosságára gondolok. Az eredménnyel, a kupagyőzelemmel azonban természetesen elégedett lehetek.

- Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert játékosaim hozzáállására nem lehetett panasz - mondta Csertői Aurél, a vendégek vezetőedzője. - Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a Szuperkupát. Minden mérkőzésnek van egy forgatókönyve, a mainak az volt, hogy gyors vezető gólunk után fordítson a hazai pályán játszó Debrecen...


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS