A Debrecennek igazi mumusa lett a Honvéd

2016. március. 14., 14:05   |    

A Debrecennek igazi mumusa lett a Honvéd

A DVTK mérkőzései többször is az utolsó pillanatokig izgalmasak voltak, a Videoton FC és az Újpest elleni hat meccsből csak egynek a pontelosztása nem változott a 87. perc után. A székesfehérváriak az eddigi 25 fordulóban csak a Békéscsaba ellen játszottak döntetlent, kétszer is. Az MTK a mezőny egyetlen csapata, amely tavasszal még nem szenvedett vereséget. A DVSC-Teva augusztus 22. óta két hazai bajnoki mérkőzésen nem szerzett gólt, mindkettőn a Honvéd ellen.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (0-0)
Gólszerző: Andrics (93.)

– A két csapat őszi diósgyőri mérkőzése hasonló véget ért: a hazai csapat az utolsó pillanatokban szerezte meg a győzelmet. Akkor a DVTK nyert 2-1-re, noha a 90. percben még vesztésre állt.
– Az Újpest ebben az idényben mindkét, a Diósgyőr elleni hazai meccsén egygólos győzelmet aratott. December ötödikén Mbaye Diagne a 88. percben érte el a győztes gólt.
– A DVTK mérkőzései többször is az utolsó pillanatokig izgalmasak voltak. A Videoton és az Újpest elleni hat meccsből csak egynek a pontelosztása nem változott a 87. perc után.
– A lila-fehérek négy forduló után nyertek ismét. Hazai pályán rövidebb volt a nyeretlen időszak: két döntetlen után jött az újabb győztes mérkőzés.
– Nebojsa Vignjevics játékosai a decemberi, a DVTK elleni bajnokijuk (2-1) óta minden bajnoki meccsükön, otthon és idegenben, egyaránt egy gólt szereztek.
– Nemanja Andrics az Újpest egyetlen játékosa, akit tavasszal már két bajnoki mérkőzésen is szerzett akciógólt.
– A DVTK a legutóbbi hét idegenbeli bajnoki mérkőzésén összesen egy pontot szerzett, de azt a Ferencváros ellen. A teljes bajnoki mezőnyben a Diósgyőr (és vele holtversenyben a Puskás Akadémia) szerezte a legkevesebb pontot idegenben, mindössze hatot.



VIDEOTON FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Stopira (57.), illetve Laczkó (9.)

– A Videoton FC a Horváth Ferenc-érában két hazai bajnokiját nem tudta csak megnyerni. Mindkétszer a Békéscsaba ellen végzett döntetlenre. Mi több: az eddigi 25 fordulóban csak a Békéscsaba ellen játszottak döntetlent, kétszer is.
– A tavasszal Felcsúton albérletben szereplő székesfehérváriak mindhárom eddigi hazai bajnokijukon egy akciógólt értek el. (A Haladás ellen Feczesin lőtt egy további gólt büntetőből).
– A Vidi legutóbbi két gólját, a DVTK és a Békéscsaba ellen, a két szélsőhátvéd érte el. Stopira a harmadik gólját érte a bajnokságban magyarországi pályafutása során.
– A címvédő a legutóbbi öt meccséből hármat (kettőt a Békéscsaba, egyet a Puskás Akadémia ellen) emberelőnyben fedezett fel. Ezúttal Damjanovics (95.) kapott piros lapot a csabaiak közül.
– A Békéscsaba az elmúlt időszakban bajnoki helyezéséhez képest különösen jó idegenbeli formát mutat, bő egy hete Pakson győzött, illetve a legutóbbi hat vendégként játszott bajnokijából csak a diósgyőrit veszítette el.
– Laczkó Zsolt az egyetlen békéscsabai játékos, aki már két gólt szerzett a tavaszi bajnokikon. Mindkettőt a Videoton FC ellen.
– A lila-fehérek háromszor játszottak a mostani idényben a Pancho Arénában, s még nem kaptak ki. Mennek majd oda még egyszer, április 16-án a Puskás Akadémiával játszanak.



PAKSI FC–VASAS SC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Bertus (33.), Hahn (79.)

– A Paks tavasszal eddig csak a Vasas ellen nyert a bajnokságban, igaz, az angyalföldiek ellen kétszer is. A Vasas elleni előző mérkőzést 3-0-ra nyerte meg.
– Csertői Aurél együttese csak a piros-kékek ellen szerzett tavasszal egynél több gólt, igaz, egyet is csak a Puskás Akadémia ellen ért el.
– Hahn János élvonalbeli pályafutása során először szerzett két egymást követő mérkőzésen is egy-egy gólt. Szerdán betalált a Puskás Akadémia hálójába is.
– A Paks legutóbbi öt hazai bajnokiján nem született döntetlen. Aki az első gólt szerezte, az „nullára” meg is nyerte a mérkőzést.
– A Vasas, a két gárda immár tízéves közös történetében, minden sorozatot figyelembe véve, tíz kísérletből, egyszer sem tudott nyerni Pakson.
– A Vasas továbbra sem szerzett még akciógólt tavasszal.
– Az angyalföldiek a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnoki mérkőzésükön mindössze egy gólt szereztek. A fővárostól távol szeptember 26. óta nem szereztek gólt.



MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Thiam (16.), Střeštík (59., 78., a másodikat 11-esből), illetve Ugrai (12.)

– Az MTK sorozatban a harmadik győzelmét aratta a bajnokságban. Dunaújvárosban mind a két meccsét megnyerte.
- Az MTK-ból 16 találat hiányzott a mérkőzésen, sem Torghelle Sándor (10 gól), sem Kanta József (6 gól) nem lépett pályára, míg a keret többi tagja összecsen csak 12 gólig jutott a fordulót megelőzően. Ennek ellenére simán győztek a kék-fehérek. – A kék-fehér gárda kiváló „hazai” mérleggel rendelkezik, a mostani bajnoki idényben 11 hazai meccséből kilencet megnyert, mindössze öt gólt kapott. Igaz, egyetlen vereségét éppen a Haladástól szenvedte el.
– Marek Střeštík az egyik játékos, aki három gólt is szerzett eddig a tavaszi idényben. Rajta kívül csak a debreceni Horváth Zsolt és a ferencvárosi Böde Dániel dicsekedhet ezzel.
– Az MTK a mezőny egyetlen csapata, amely tavasszal még nem szenvedett vereséget.
– A kék-fehérek pályaválasztóként augusztus 8. óta először szereztek három gólt. Akkor a Diósgyőrt ütötték ki 5-0-ra.
– A Haladás mindössze egy tavaszi bajnokiját nyerte eddig meg. Mészöly Géza együttese a legutóbbi három idegenbeli bajnokiján pont nélkül maradt.
– A vasi zöld-fehérek magyar születésű játékosai közül csak Ugrai Roland szerzett eddig tavasszal bajnoki gólt.



DVSC-TEVA–BUDAPEST HONVÉD 0-3 (0-3)
Gólszerzők: Eppel (4., 26.), Hidi (38.)

– A forduló legnagyobb meglepetését hozó találkozón a DVSC-Teva először veszített bajnokin pontot otthon tavasszal.
– A Loki augusztus 22. óta két hazai bajnoki mérkőzésen nem szerzett gólt, mindkettőn a Honvéd ellen.
– Ugyancsak augusztus 22-én kapott a mostanit megelőzően legutóbb három gólt hazai bajnoki mérkőzésen. Akkor a Ferencváros ellen szenvedett 3-0-s vereséget.
– A DVSC egyik mumusa a Bp. Honvéd. A kispestiek elleni legutóbbi hét hazai mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg a Loki. A legutóbbi négyből hármon nem szerzett gólt.
– A Bp. Honvéd decemberben 3-0-ra nyert Felcsúton a Puskás Akadémia ellen. Az a találkozó, meg a mostani között vendégként mind a három meccsén kikapott.
– Eppel Márton kicsit előrehozta az ünnepet: a 99. élvonalbeli bajnokiján duplázott. NB I-es pályafutása során eddig háromszor, a harmadik csapat színeiben szerzett két gólt egy meccsen. Korábban a Paks és a Dunaújváros-PASE színeiben jutott kettőig, a mostanihoz hasonlóan idegenben.
– Marco Rossi csapata a mostani idényben negyedszer maradt kapott gól nélkül idegenbeli bajnokin.



FERENCVÁROS–PUSKÁS AKADÉMIA 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Lamah (11-esből, 68.), Böde (71., 86. - a másodikat 11-esből), Radó (90.)

– Ha a jelenleg második MTK meg is nyeri a következő két mérkőzését, de a Fradi is nyer a következő két fordulóban, a zöld-fehérek még márciusban bebiztosítják a bajnoki címet.
– A Ferencváros egyetlen gólt sem kapott 270 perc alatt a Puskás Akadémiától az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében.
– Thomas Doll együttese a mostanit megelőzően legutóbb december 5-én, Pakson értek el legalább négy gólt. Pályaválasztóként négygólos különbséggel október 31-én nyertek legutóbb.
– Böde Dániel szeptember 12., az Újpest elleni Megyeri úti derbi óta először szerzett egy bajnoki meccsen két gólt.
– A felcsútiak tavasszal mindkét, a Groupama Arénában játszott meccsükön 0-0-ra álltak a 64. percig.
– Robert Jarni együttese augusztus 29. óta minden idegenbeli bajnokiján legalább két gólt kapott.
– A Puskás Akadémia idegenbeli mérlege (holtversenyben a Diósgyőrrel) a legrosszabb idegenbeli mérleggel rendelkezik, egyetlen győzelem mellett három döntetlent tud felmutatni.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS