A derbi a 24. forduló slágere

2018. március. 30., 14:43   |    

A derbi a 24. forduló slágere

A derbi, az Újpest–Ferencváros mérkőzés az OTP Bank Liga szombati fordulójának slágere. Mezőkövesden két, tavasszal a bajnokságban még veretlen csapat találkozik. Az Újpest-Ferencváros és a Haladás-DVSC a két tévés mérkőzés, a 17.00 órakor kezdődő összecsapások második félidejéről a Kossuth Rádió 18.06-tól körkapcsolásos közvetítést sugároz.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC
(Mezőkövesd, 17.00)

A nyolcadik helyen álló Mezőkövesd szenvedett legrégebben vereséget a tizenkét csapat közül, a Videoton mellett egyedüliként nyert a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén. Hazai pályán október 28., a Ferencváros elleni 0-1 óta veretlen, három döntetlen után március tizedikén legyőzte a Haladást. A Paks az ötödik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban, azaz eddigi tavaszi bajnoki meccsein még nem szenvedett vereséget. Vendégként Balmazújvárosból vitt el egy pontot. Tavaly májusban és júliusban is játszott egymással a két csapat Mezőkövesden, mindkét találkozót 3-2-re megnyerték a hazaiak.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TC
(Újpest, 17.00)

A derbi előtt a lila-fehérek a harmadik, a zöld-fehérek az első helyen állnak. Nebojsa Vignjevics együttese tavasszal – bajnoki és kupamérkőzésein – eddig mindössze egy vereséget szenvedett, hazai pályán kikapott a Mezőkövesdtől. Pályaválasztóként tavaly május 13. óta csupán a Puskás Akadémiától és a Mezőkövesdtől szenvedett egy-egy vereséget. A Ferencváros ellen 2014. szeptember óta nem nyert hazai pályán bajnokit. A zöld-fehérek október 14. óta kettő kivételével minden bajnoki mérkőzésüket megnyerték, a haladástól Szombathelyen, illetve a Diósgyőrtől Debrecenben kaptak ki. Remek mérleg, de az is igaz: a legutóbbi három idegenbeli bajnokiból veszített el kettőt Thomas Doll együttese.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



PUSKÁS AKADÉMIA FC–VIDEOTON FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

A Videoton FC eddig minden tavaszi mérkőzését megnyerte, mindhármat Felcsúton. Ezúttal ismét a Pancho Arénában lép pályára, ám vendégként. A két csapat legutóbbi négy, a Puskás Akadémia pályaválasztásával rendezett bajnokijából kettő döntetlenre végződött. Pintér Attila együttese tavasszal még nyeretlen az OTP Bank Ligában, két döntetlen után kétszer vereséget szenvedett. A négy mecsből csak egyet, a Debreceni VSC elleni (0-0) játszotta hazai pályán. Szeptember 16. óta a Puskás Akadémia csak két bajnoki mérkőzést nyert meg, novemberben a Diósgyőr, decemberben az Újpest ellen szerzett három pontot.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–VASAS FC
(Balmazújváros, 17.00)

Horváth Ferenc együttese vendégként jobban szerepelt eddig, mint pályaválasztóként, ugyanakkor otthon csak a Ferencváros és a Videoton kapott kevesebb gólt nála. Október 28. óta otthon veretlen a csapat, a legutóbbi három meccse döntetlent hozott, a legutóbbi kettőn nem született gól. A Vasas a hosszú vereségsorozat után a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett, előbb legyőzte a Honvédot, majd döntetlent játszott a Diósgyőr ellen, egyébként ott is közel állt a győzelemhez, a 94. percben kapott gólt. Idegenbeli mérlege kevésbé biztató, a legutóbbi három meccsét elveszítette, szeptember 30. óta nyeretlen. A fővárostól távol legutóbb július 23-án nyert bajnokit – Balmazújvárosban.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD
(Debrecen, 17.00)

A riválisánál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Honvéd a hatodik, két ponttal megelőzve a hetedik Diósgyőrt. A borsodiak az eddigi négy idei bajnokijukból csak egyet nyertek meg, igaz, az az egyet a listavezető Ferencváros ellen érték el. Bódog Tamás együttese ugyanakkor százszázalékos még pályaválasztóként a 2018-as bajnokikon: egy mérkőzés, egy győzelem. Supka Attila Honvédja rosszul kezdte az évet, a Ferencváros és a Vasas elleni vereség után javított, legyőzte a Haladást. Vendégként október 28. óta minden bajnoki mérkőzését elveszítette, sorrendben kikapott az Újpesttől, a Debrecentől, a Ferencvárostól és a Vasastól. A négy meccsen tíz gólt kapott.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



SWIETELSKY HALADÁS–DEBRECENI VSC
(Szombathely, 19.30)

A Haladás minden hazai bajnoki meccsét megnyerte, amióta beköltözött az új stadionba, háromból három a mérlege. A zöld-fehérek október 21., a két csapat debreceni találkozója óta nem játszottak döntetlent a bajnokságban. Nagyon gyenge az idegenbeli mérlegük, ezért minden pontra szükségük van a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. A DVSC tavasszal még nyeretlen a bajnokságban, a legutóbbi öt fordulóban csupán egy pontot szerzett. Vendégként idén eddig csak a Puskás Akadémia ellen játszott, gól nélkül ért véget a mérkőzés.

A két csapat 2. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS