A derbi zárja az OTP Bank Liga 22. fordulóját

2024. február. 23., 13:01   |    

A derbi zárja az OTP Bank Liga 22. fordulóját

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP Bank Liga középső harmadát lezáró 22. fordulót. Az első helyen álló Paks Kisvárdán játszik. A forduló záró mérkőzése a nagy érdeklődéssel várt derbi, az Újpest és a Ferencváros között.

MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

(Péntek, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

Az MTK az Újpest elleni győzelemmel kezdte a tavaszt, de azóta háromszor is vereséget szenvedett. Pályaválasztóként is érte vereség, a Fehérvár 2-0-ra nyert a Hidegkuti Stadionban. A Mezőkövesd eddig egy mérkőzést játszott a Kuttor Attila helyére került új vezetőedzővel, Milan Milanoviccsal, azt otthon elveszítette a Kisvárda ellen. Emiatt visszacsúszott az utolsó helyre. Vendégként csak egyszer győzött a mostani szezonban, viszont a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén nem kapott ki.

ZALAEGERSZEGI TE FC–KECSKEMÉTI TE

(Szombat, ZTE Aréna, 12.30)

A ZTE kiválóan kezdte a 2024-es esztendőt, tíz pontot szerzett a legutóbbi négy fordulóban. Idén eddig csak kétszer játszott otthon, a Fehérvár legyőzése után döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen. A KTE mérlege sem sokkal rosszabb, négy mérkőzésen kilenc pontot gyűjtött. Ugyanakkor az egyik idegenbeli mérkőzését elveszítette, igaz, a listavezető Paks otthonában. Más kérdés, hogy a ZTE nyerni tudott ott.

DIÓSGYŐRI VTK–FEHÉRVÁR FC

(Szombat, DVTK Stadion, 15.00)

A Diósgyőr nyeretlen még a bajnokság 2024-es folytatása óta, debreceni döntetlenét két vereség követte. Otthon csupán csak egyet játszott a három találkozóból, azt 2-1-re elveszítette az Újpest ellen. A Fehérvár rögtön az első mérkőzésén kikapott Zalaegerszegen, azóta ellenben háromszor is győzni tudott. Idegenben is tudott győzni, az MTK ellen.

DEBRECENI VASUTAS SC–PUSKÁS AKADÉMIA FC

(Szombat, Nagyerdei Aréna, 17.30)

A DVSC a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, előtte viszont két meccsen négyet. Otthon nem igazán jó a mérlege, idén még nyeretlen, a Diósgyőr és a Ferencváros ellen is két-két gólt kapott. A Puskás Akadémia a múlt héten nagyszerű játékkal kiütötte az MTK-t, előtte győzött Kisvárdán, ez a hat pont valamelyest kompenzálta a rossz évkezdetet. Idegenben mindössze egyszer játszott döntetlent az idényben, a kisvárdai győzelem előtt kétszer kikapott.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC

(Vasárnap, Várkerti Stadion, 15.00)

A Kisvárda fontos győzelmet aratott a múlt héten Mezőkövesden, ezzel egy helyet előre tudott lépni. Előtte viszont háromszor is kikapott, mégpedig otthon, Kisvárdán. A Paks a legutóbbi fordulóban elveszítette hazai veretlenségét, a ZTE ellen. Idegenben az első két meccsén döntetlenre játszott, majd augusztus 13. óta minden második bajnokiját megnyerte. Legutóbb is győzött, éppen ott, ahol a Kisvárda is, Mezőkövesden.

ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB

(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 17.30)

Az Újpest a legutóbbi 11 mérkőzésén – a bajnokság középső harmadában – mindössze négy pontot szerzett, ami nagyon kevés az első harmadban gyűjtötthúsz ponthoz képest. Az edzőváltás óta eddig csak idegenben játszott, Diósgyőrben nyert, de Kecskeméten kikapott. A Ferencváros ellen nagyon rossz az utóbbi években a mérlege. A Ferencváros október 29-én 3-0-ra nyerte a derbit a Groupama Arénában, noha a mostanihoz hasonlóan szituációban készült a mérkőzésre: előtte csütörtökön nehéz nemzetközi kupamérkőzést vívott. (Akkor Genkben játszott.) A zöld-fehérek eddig mind a három tavaszi bajnoki mérkőzésüket megnyerték, ezek közül csak egyet játszottak otthon, az MTK-t, szoros első félidő után, Varga Barnabás eredményességének köszönhetően, 5-1-re kiütötték.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS