Kedden a Dinamo Zagreb vár a Ferencvárosra, megvannak a lehetséges ellenfelek

2019. augusztus. 05., 13:50   |    

Kedden a Dinamo Zagreb vár a Ferencvárosra, megvannak a lehetséges ellenfelek

A zöld-fehérek keddi ellenfele (20.00, Maksimir Stadion) horvát bajnok eddig meggyőzően szerepel az idényben, eddigi hat tétmeccsen hibátlan maradt, mindössze egyetlen gólt kapott. A hétfői UEFA-sorsolásokon kiderült, kik lehetnek a Ferencváros ellenfelei a play-off körben.

A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában az egyik legerősebb közép-kelet-európai csapat, a Dinamo Zagreb lesz a magyar bajnok Ferencváros riválisa. A Dinamo hatalmas fölénnyel nyerte a horvát bajnokságot, és tavasszal még érdekelt volt az Európa-ligában is, ahol a nyolcaddöntőig jutott (a Benfica a zágrábi vereség után hazai pályán csak hosszabbításban tudta megnyerni ellene a negyeddöntőért zajló párharcot). 

Az új idényben a Dinamo eddig hat tétmeccset játszott le, mindegyiket megnyerte, mindössze egyetlen gólt kapott. A Nenad Bjelica vezette csapat legértékesebb játékosa a spanyol korosztályos-válogatott Daniel Olmo, de a mértékadó Transfermarkt alapján a horvátok keretében összesen 14 olyan labdarúgót találunk, akinek becsült piaci értéke magasabb a Ferencváros legértékesebb futballistájának becsült piaci áránál. Érdekesség, hogy a Dinamo labdarúgója a Fradi korábbi védője, Emir Dilaver is, aki 2017-es távozása után a Lech Poznan érintésével szerződött Zágrábba.

A zágrábiak a grúz Saburtalót búcsúztatták az előző körben 5-0-s összesítéssel, míg a Ferencváros a bolgár Ludogorecen és a máltai Vallettán jutott túl, mire eljutott a harmadik selejtezőkörbe.

A párharc tétje óriási: amelyik csapat továbbjut, már egészen biztosan érdekelt lesz az őszi főtáblás meccseken, legrosszabb esetben az Európa-ligában. Akár továbbjut, akár nem, az is egészen biztos, hogy a Ferencváros a selejtezők play off-körében még szerepelni fog: a Dinamo elleni továbbjutás esetében a Bajnokok Ligájában, kiesés esetén az Európa-ligában.

Az UEFA mai sorsolásán kiderült, hogy ha a BL-főtábláért játszik a Fradi, akkor a norvég Rosenborg és a szlovén Maribor párharcának nyertese lesz az ellenfele, míg amennyiben az Európa-liga főtáblájáért lép pályára, az izraeli bajnok Maccabi Tel-Aviv (amely tavaly a Fradit is kiejtette a EL-selejtezőből) és a litván Südava párharcának győztese lesz a rivális.

Augusztus 5., kedd:

Dinamo Zagreb-Ferencváros 20.00 (M4 Sport)

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS