A Diósgyőr elbúcsúzott az élvonaltól

2010. május. 08., 21:31   |    

A Diósgyőr elbúcsúzott az élvonaltól

Szombaton hat mérkőzést rendeztek a Soproni Liga 27. fordulójából, a játéknap során eldőlt, hogy a DVTK biztosan nem lesz tagja az élvonal mezőnyének a következő szezonban. A bronzéremért harcoló Zalaegerszeg otthon szenvedett vereséget a Honvédtól, s miután a harmadik helyen álló Győri ETO nyerni tudott Kaposváron, négy pontra növelte előnyét riválisával szemben.

Egy félidő itt, egy félidő ott

Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE-Ereco 3-2 (3-0)
Vezette:
Fábián Mihály (Ortó Gyula, Márkus Tamás)
Gólszerző: Ferenczi (11-esből) a 3., Elding a 12., Morrison a 35., ill. Montvai az 51., Csordás a 75. percben

A mérkőzés első góljára nem kellett sokáig várni, a 3. percben a játékvezető egy hazai szöglet után büntetőt ítélt a Ferencváros javára, Ferenczi István pedig magabiztosan értékesítette a 11-est (1-0). A 12. percben már két gól volt a hazaiak előnye, Abdi Liban kiugratását követően Anthony Lee Elding lőtt 7 méterről a jobb sarokba (2-0). A zöld-fehérek támadásban maradtak, s a 35. percben újra eredményesek voltak, egy hazai labdaszerzés után Ferenczi hozta helyzetbe Janson Morrisont, aki 15 méterről a jobb sarokba lőtt (3-0). A kecskemétiek háromgólos hátrányban sem adták fel, és az 50. percben szépítettek, egy szögletet követően Montvai Tibor lőtt közelről a léc alá (3-1). A 75. percben nyílttá vált a találkozó, Francis Litsingi beadását a csereként beállt Csordás Csaba váltotta gólra (3-2). A 79. percben Rósa Dénes egy szabálytalanságot követően piros lapot kapott, de a Kecskemét már nem tudta ledolgozni a hátrányát, a zöld-fehérek otthon tartották a három pontot.

Öngóllal veszített a ZTE

ZTE FC - Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Vezette:
Bede Ferenc (Vámos Tibor, Márton Zsolt)
Gólszerző: Panikvar (öngól) a 13. percben

A bronzéremért harcoló Zalaegerszeg a 13. percben hátrányba került hazai pályán a Honvéd ellen, egy jobb oldali beadást követően Leon Panikvar próbált felszabadítani, de olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az saját kapujában kötött ki (0-1). A vendégek jól megszervezték a védelmüket, a ZTE nem talált rést a védőfalon, a szünetig mindössze egyetlen nagyobb lehetőséget tudott kidolgozni. A második félidőben a házigazdák beszorították kapujuk elé a vendégeket, ám hiába játszottak nagy fölényben, az egyenlítő találat elmaradt, a Honvéd három ponttal a tarsolyában tért haza. Az egerszegiek vereségükkel hátrányba kerültek a dobogós helyezésért vívott küzdelemben.

Kilenc emberrel mentett pontot a Vasas

Vasas - Szombathelyi Haladás 0-0
Vezette:
Kovács J. Zoltán (Takács Gábor, Gyürüsi Gábor)
Kiállítva: Dobric a 61., Hrepka a 66. percben

A Vasas jól kezdte a találkozót, már a 2. percben vezetést szerezhetett volna, de Bruno Dos Santos Bosi ziccert rontott. A hazaiak a folytatásban is fölényben játszottak, de a szombathelyiek állták a rohamokat, és kontrákkal igyekeztek zavart kelteni a házigazdák hátsó alakzatában. A második félidő elején is a fővárosiak futballoztak jobban, de helyzeteik kimaradtak. A 61. percben Sasa Dobric megkapta második sárga lapját, így a Vasas emberhátrányban folytatta a játékot. A hazaiak helyzete öt perccel később tovább romlott, ekkor Hrepka Ádám kapott néhány másodpercen belül két sárga lapot, így az angyalföldiek nyolc mezőnyjátékossal fejezték be a találkozót. A Haladás azonban nem tudta kihasználni a kettős emberelőnyét, a mérkőzés 0-0-ás döntetlennel ért véget.

A Diósgyőr elbúcsúzott az élvonaltól

Paksi FC - DVTK 1-0 (0-0)
Vezette:
Oláh Gábor (Farkas Balázs, Iványi István)
Gólszerző: Lisztes a 63. percben

A Diósgyőr a múlt heti vereségével kilátástalan helyzetbe került a bennmaradásért vívott harcban, a paksiak számára azonban létfontosságú volt a három pont megszerzése. Ennek megfelelően a hazaiak kezdtek aktívabban, az első félidőben több nagy helyzetet is kidolgoztak, ám Ivan Rados, a vendégek kapusa jól védett, többször is bravúrral mentette meg csapatát a góltól. Az 56. percben a diósgyőri kapus Éger László büntetőjét is kivédte, a 63. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Lisztes Krisztián 14 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). A hajrában a Diósgyőr nem tudott újítani, a Paks megőrizte előnyét és a megszerzett három ponttal felzárkózott a középmezőny aljához. A DVTK a vereséggel kiesett az élvonalból.

Még bízhat a bennmaradásban a Nyíregyháza

Nyíregyháza Spartacus FC - Lombard Pápa Termál FC 3-1 (1-0)
Vezette:
Kassai Viktor (Viszokai László, Tóth István)
Gólszerző: Andorka a 41., Miskolczi a 65. (11-esből), Abdelali a 73., ill. Gyömbér az 58. percben

Az első félórában változatos volt a mérkőzés, mindkét csapat előtt adódott helyzet, a Pápa egy alkalommal kapufát is lőtt. Az első gólt azonban a házigazdák szerezték, a 41. percben egy hosszan előrevágott labdát Kazuo Homma szerzett meg, lefordult védőjéről, majd önzetlenül Andorka Péter elé tálalt, aki közelről az üres kapuba passzolt (1-0). Szűcs Lajos, a vendégek kapusa a félidő hajrájában két ziccert is megfogott, majd a fordulás után a Pápa egy szerencsés góllal egyenlített: Gyömbér Gábor 25 méterről lőtt kapura, Drasko Vojinovic, a hazaiak kapusa pedig bevédte a középre érkező labdát (1-1). A 65. percben Pákolicz Dáviddal szemben szabálytalankodtak a pápai 16-oson belül, a megítélt büntetőt Miskolczi László értékesítette (2-1). A 73. percben bebiztosította győzelmét a Nyíregyháza, Szűcs Lajos előbb Pákolicz, majd Andorka lövését is védte, de a második kipattanót Nacim Abdelali a rövid sarokba lőtte (3-1), beállítva a végeredményt.

Szünet után támadt fel az ETO

Kaposvári Rákóczi - Győri ETO 1-3 (1-0)
Vezette:
Vad II. István (Erős Gábor, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Stanic a 15., ill. Nicorec a 69., Kink a 80., Kink a 86. percben

A 15. percben vezetést szerzett a Kaposvár: Srdan Stanic vezetgette a labdát a győri térfélen, majd 30 méterről a léc alá bombázott (1-0). A szünetig nem tudott újítani a tavasszal még veretlen ETO, a fordulás után azonban jelentősen feljavult a győriek játéka és a 68. percben kiegyenlítettek: Szabó Ottó balról adott középre, az érkező Onisoh-Mihai Nicorec pedig 8 méterről a hálóba fejelt (1-1). A 80. percben átvette a vezetést a vendég együttes, Tarmo Kink 24 méterről, szabadrúgásból csavart kapura, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (1-2). A 86. percben eldőlt a három pont sorsa, egy védelmi hibát követően Kinkhez került a labda, aki 22 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-3). Győzelmével a Győr megerősítette helyét a tabella harmadik helyén.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS