A Diósgyőr és a Fehérvár jutott a döntőbe

2007. november. 14., 12:08   |    

A Diósgyőr és a Fehérvár jutott a döntőbe

A Debrecen nem tudta ledolgozni háromgólos hátrányát a Diósgyőr otthonában, a Fehérvár és a ZTE összecsapása pedig hosszabbítás után dőlt el.

A Liga Kupa elődöntőinek visszavágóit rendezték szerda este: a DVSC a Diósgyőr otthonában próbálta meg ledolgozni a hazai pályán összeszedett háromgólos hátrányát, a Fehérvár pedig 2-1-es idegenbeli veresége után fogadta a Zalaegerszeget.

Hosszabbítás kellett a döntéshez

Fehérvárott egy kiegyenlített első félidő végén a vendégek Roguy Meye révén megszerezték a vezetést: a ZTE légiósa egyedül lépett ki a védők közül, először még Sebők Zsoltba lőtte a labdát, a kipattanót azonban kiszorított helyzetből a visszazáró védők lábai mellett a kapuba passzolta (0-1). A házigazdák a 70. percben egyenlítettek, amikor Disztl Dáviddal szemben szabálytalankodott Dorde Babalj kapus a tizenhatoson belül, Sitku Illés pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (1-1). A 76. percben Horváth Ádám kiállítása miatt megfogyatkozott a Fehérvár de mikor már veszni látszott a továbbjutás esélye, a 92. percben Mario Bozic lövése megpattant egy egerszegi védőn és a kapus fölött a hálóba hullott (2-1). Következett a hosszabbítás, amelyben megszületett a mindent eldöntő gól is: a 115. percben Jusuf Dajic esett el a vendég tizenhatoson belül, s a játékvezető újra büntetőt ítélt a hazaiak javára, Sitku pedig ismét magabiztosan értékesítette a tizenegyest (3-1). A kétgólos hazai siker azt jelentette, hogy 4-3-as összesítéssel a Fehérvár jutott be a Liga Kupa döntőjébe.

Hiába győzött a Debrecen

A diósgyőri találkozón nem unatkoztak a nézők, öt gól is esett, és a hazai szurkolók legnagyobb örömére ebből kettőt a DVTK szerzett. A vendég debreceniek nem játszottak fölényben az első játékrész első felében, a 28. percben mégis vezetést szereztek: Nagy Róbert jobb oldali beadása után Szilágyi Péter lőtt a hazai kapuba (0-1). Négy perccel később ismét Nagy adott gólpasszt, és ismét Szilágyi értékesítette a helyzetet, ezzel összesítésben egy gólra csökkent a hazaiak előnye (0-2). Fordulás után magára talált a DVTK, a 48. percben Sipeki István szögeletét követően a labda Dragan Vukmir lábán, és a hálóban kötött ki (1-2), majd a 60. percben Simon Attila az egyenlítő találatot is megszerezte (2-2). A 91. percben Dorge Rostand Kouemaha még lőtt egy gólt (2-3), de a továbbjutás szempontjából ennek a találatnak már nem volt jelentősége, a Diósgyőr 6-4-es összesítéssel jutott a Liga Kupa döntőjébe.

Liga Kupa, elődöntők, visszavágók:

Fehérvár - ZTE 3-1 (2-1, 2-1, 0-1)
Gólszerző: Sitku a 70., és a 115. (mindkettőt tizenegyesből), Bozic a 92., illetve Meye a 45. percben
Kiállítva: Horváth Ádám (Fehérvár) a 76. percben

Diósgyőr FC - DVSC-TEVA 2-3 (0-2)
Gólszerző: Szilágyi a 28., a 32., Kouemaha a 91., illetve Vukmir (öngól) a 48., Simon A. a 60. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS